Emoție în Bangladesh! MONDIALUL Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/emotie-in-bangladesh-mondialul-metropolis/

Ceea ce veţi vedea în imaginile următoare sunt doar nişte suporteri înfocaţi ai naţionalei lui Messi. Problema nu este că ei sunt din Bangladesh (neam de indieni – pentru cei care au chiulit la orele de geografie), ci că în “Statul Bengal” va fi jale în această seară dacă Argentina pierde calificarea în faţa Franţei.

Un articol de Pantacruel|30 iunie 2018

Să explicăm cum și de ce:

Așa cum aflăm de la Adriana Nica, prietena publicației noastre, care are aceste informații de la prietenul ei argentinian Gustavo, zis Quios Kito , de mai bine de treizeci și ceva de ani (deci dinainte ca Maradona să ridice trofeul în Mexico, cu “la Mano de Dios”), în Bangladesh există o cohortă de  “fanáticos” care simpatizează & empatizează cu reprezentativa Albiceleste

Totul a început, mai spune sursa noastră, în anul 1982, pe vremea Războiului Malvinelor, “Guerra de las Malvinas” (conflict militar între Argentina și Regatul Unit al Marii Britanii, miza disputei fiind două teritorii britanice de peste mări, printre care și Insulele Falkland – pentru cei care au ratat orele de istorie).

Cum bengalezii îi urau de moarte pe englezi, momentul Mexico ’86, când Argentina a cucerit titlul Mondial, după ce i-a eliminat pe drum chiar pe englezi, a însemnat un moment de referință în “scurta și minunata lor existență”, cum ar spune Junot Díaz (romancier dominican de Pulitzer – pentru cei care au sărit și orele de lietratură universală).

Inutil de amintit că, astăzi, Maradona este zeul microbiștilor din Bangladesh, iar Messi idolul vieții lor.

De adaugat (pentru cei pasionați de bucătărie) că până la ora 17.00, ora de începere a primei optimi de finală a Mondialului din Rusia, ar mai fi ceva timp pentru prepararea unei dulcegării, Dulce de leche, prăjitură tradițională argentiniană.

Rețeta e mai jos:

Dulce de leche (Prăjitură argentiniană) – Ingrediente (1 tavă)

Pentru blat
5 ouă
1 cană zahăr
1 cană făină
50 g unt
50 ml lapte
1 praf de copt

Pentru cremă
200 g zahăr
100 ml lapte
100 g unt
2 linguri amidon
100 g ciocolată albă pentru decor

Dulce de leche – Mod de preparare
Bateți ouăle cu zahărul, adaugi untul, laptele, făina cernută cu praful de copt şi omogenizezi compoziţia. O turnați într-o formă de tort unsă şi tapetată şi o dați la cuptor pentru 35 de minute. Topiți zahărul până se caramelizează, adaugați untul, lăsați să se topească, apoi stingeți cu laptele cald şi lăsați să fiarbă până se omogenizează totul. Puneți şi amidonul, mai dați crema într-un clocot şi apoi daâi compoziţia deo­parte. Tâiați blatul răcit în ­două, îl umpleți cu jumătate din crema caramel. La final îmbrăcați prăjitura cu crema rămasă şi o decorați cu ciocolată albă răzuită cu un cuţit.

Foto: Argentina – Franta, MONDIALUL Metropolis – facebook

08
/07
/14

"Germano,-n portugheză, înseamnă consangvin; / un meci de fotbal, însă,-i "pe viaţă şi pe moarte", / atunci când nu se toarnă, cu vadra, apă-n vin, / în vinul ce dă aripi, nu-n cel ce-adoarme foarte / curând pe toată lumea: şi jucători, şi public... ". Pentru că astăzi, în ziua primei semifinale (Germania - Brazilia), poetul Şerban Foarţă împlineşte 72 de ani.

06
/07
/14

Nici nu începuse bine repriza a doua a prelungirilor (da, oricât de greu de crezut ar părea, Costa Rica a împins meciul cu Olanda în prelungiri fără să primească gol!) că pe marginea terenului, în dreptul băncii de rezerve pe care van Gaal îşi frângea mâinile încercând să înţeleagă de ce nu merge nimic, doi inşi, un bondoc mai durduliu şi un lungan aducând vag cu Tom Noonan din Mystery Train (Jarmusch), începuseră un bizar şi nostim număr de stretching.

30
/06
/14

Cum, necum, iată că jumătate de Mondial s-a dus pe apa Dâmboviţei. Cum mortul nu se mai întoarce de la groapă, am numărat echipele rămase, mai erau vreo 16. Am numărat şi bănuţii, suficienţi cât să împart o cameră pe litoral cu Mite şi Bajnorică - puşlamalele din mintea lui Radu Aldulescu. Şi m-am dus de nebun.

29
/06
/14

„2 noiembrie Am fost invitat în mod cordial să fac parte din realismul visceral. Bineînţeles, am acceptat imediat. Nu a fost nici o ceremonie de iniţiere. Mai bine.” Aşa începe Detectivii sălbatici, romanul unui scriitor chilian poate nu la fel de celebru ca unii dintre componenţii „naţionalei” de fotbal ai ţării sale, mai noi sau mai vechi, vezi Zamorano şi Salas, dar cu siguranţă mult mai spectaculos şi inovativ: Roberto Bolaño.

Pagina 4 din 512345