Emoție în Bangladesh! MONDIALUL Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/emotie-in-bangladesh-mondialul-metropolis/

Ceea ce veţi vedea în imaginile următoare sunt doar nişte suporteri înfocaţi ai naţionalei lui Messi. Problema nu este că ei sunt din Bangladesh (neam de indieni – pentru cei care au chiulit la orele de geografie), ci că în “Statul Bengal” va fi jale în această seară dacă Argentina pierde calificarea în faţa Franţei.

Un articol de Pantacruel|30 iunie 2018

Să explicăm cum și de ce:

Așa cum aflăm de la Adriana Nica, prietena publicației noastre, care are aceste informații de la prietenul ei argentinian Gustavo, zis Quios Kito , de mai bine de treizeci și ceva de ani (deci dinainte ca Maradona să ridice trofeul în Mexico, cu “la Mano de Dios”), în Bangladesh există o cohortă de  “fanáticos” care simpatizează & empatizează cu reprezentativa Albiceleste

Totul a început, mai spune sursa noastră, în anul 1982, pe vremea Războiului Malvinelor, “Guerra de las Malvinas” (conflict militar între Argentina și Regatul Unit al Marii Britanii, miza disputei fiind două teritorii britanice de peste mări, printre care și Insulele Falkland – pentru cei care au ratat orele de istorie).

Cum bengalezii îi urau de moarte pe englezi, momentul Mexico ’86, când Argentina a cucerit titlul Mondial, după ce i-a eliminat pe drum chiar pe englezi, a însemnat un moment de referință în “scurta și minunata lor existență”, cum ar spune Junot Díaz (romancier dominican de Pulitzer – pentru cei care au sărit și orele de lietratură universală).

Inutil de amintit că, astăzi, Maradona este zeul microbiștilor din Bangladesh, iar Messi idolul vieții lor.

De adaugat (pentru cei pasionați de bucătărie) că până la ora 17.00, ora de începere a primei optimi de finală a Mondialului din Rusia, ar mai fi ceva timp pentru prepararea unei dulcegării, Dulce de leche, prăjitură tradițională argentiniană.

Rețeta e mai jos:

Dulce de leche (Prăjitură argentiniană) – Ingrediente (1 tavă)

Pentru blat
5 ouă
1 cană zahăr
1 cană făină
50 g unt
50 ml lapte
1 praf de copt

Pentru cremă
200 g zahăr
100 ml lapte
100 g unt
2 linguri amidon
100 g ciocolată albă pentru decor

Dulce de leche – Mod de preparare
Bateți ouăle cu zahărul, adaugi untul, laptele, făina cernută cu praful de copt şi omogenizezi compoziţia. O turnați într-o formă de tort unsă şi tapetată şi o dați la cuptor pentru 35 de minute. Topiți zahărul până se caramelizează, adaugați untul, lăsați să se topească, apoi stingeți cu laptele cald şi lăsați să fiarbă până se omogenizează totul. Puneți şi amidonul, mai dați crema într-un clocot şi apoi daâi compoziţia deo­parte. Tâiați blatul răcit în ­două, îl umpleți cu jumătate din crema caramel. La final îmbrăcați prăjitura cu crema rămasă şi o decorați cu ciocolată albă răzuită cu un cuţit.

Foto: Argentina – Franta, MONDIALUL Metropolis – facebook

23
/06
/14

Wilhelm Worringer, ilustru istoric de artă german, spunea cam aşa, într-o memorabilă încercare de despărţire a apelor cu toiagul terminologic: „Manierismul este ceea ce apare într-o operă de artă datorită voinţei creatorului ei, iar stilul este ceea ce apare fără voia lui şi de multe ori împotriva voinţei lui.”

18
/06
/14

Pantacruel s-a strecurat aseară în dormitorul conului Leonida şi al nevesti-sii, Efimiţa. Cum Efimiţa (Mariana Mihuţ) a adormit buştean înaintea partidei Rusia - Coreea de Sud, Rebengiuc şi-a ieşit din pepeni şi mai ales din rol şi s-a dus să urmărească meciul la o bodegă alături de fi-su, Mimi Brănescu, afacerist, că tot trebuia să se vadă pentru nişte treburi urgente.

17
/06
/14

Aseară, la Salvador, în meciul cu Germania, Cristiano Ronaldo a tratat fotbalul ca pe o scrumieră. Ursuz şi sâcâit de ceva, probabil şi de acea potenţială accidentare care a făcut valuri în presă înainte de începerea Cupei Mondiale, Cristiano Ronaldo sau CR7, cum a fost esenţializat de roboţeii marketingului abreviativ, a fost exact asta: un acronim într-o echipă de anonimi vopsiţi conjunctural în culorile Portugaliei.

16
/06
/14

Nu există festin culinar format doar dintr-un unic fel de mâncare, fie el şi excelent. Într-o crăpelniţă adevărată, nu mă refer la „Marea Crăpelniţă” pentru că nu ne-am propus să murim intoxicaţi cu fotbal, la finalul unei mese cu prelungiri şi lovituri de departajare, chiar dacă ai ingurgitat până atunci pateuri fine, somon, păstrăvi afumaţi, muşchiuleţ de viţel, o zeamă de varză bine simţită poate face minuni, inclusiv din punctul de vedere al perspectivelor.

15
/06
/14

Era de cu seară la Manaus, în al doilea meci din Grupa Morţii. Gianluigi Buffon, accidentat, ieşise la marginea gazonului să asculte vuietul de tablă galvanizată al Arenei Amazônia, în timp ce, în vechiul centru al Bucureştilor, un cârd de gâsculiţe scurmau cu boticul într-o şaormă de vită. Cu de toate. Pe alocuri mirosea a mraniţă, a lambadă ieftină şi a boştină fiartă. Într-un colţ al terenului, dintre firele verzi de iarbă, mijea o idee înţepătoare în mintea netedă a lui Mario Balotelli.

14
/06
/14

Că tiki-taka era în pierdere de turaţie şi strălucire o dovedea cu vârf şi îndesat şi Los amantes pasajeros, film plat şi fără zvâc în care însuşi întemeietorul incontestabil al sistemului era înfrânt de propria creaţie. De limitele ei, mai exact!

13
/06
/14

Suflet de artist, văzând atât de mulţi croaţi în preajmă, arbitrul japonez Yuichi Nishimura şi-a închipuit, în două, trei faze, că joacă în una din piesele lui Miroslav Krleža, o comedie carnaval, care se petrece într-o singură noapte şi în care toate regulile sunt aruncate în aer.

Pagina 5 din 512345