En Garde! Fetița cu masca tricoloră
https://www.ziarulmetropolis.ro/en-garde-fetita-cu-masca-tricolora/

Campioana olimpică şi mondială la scrimă Ana-Maria Brânză lansează cartea pentru copii „En Garde! Fetiţa cu masca tricoloră” la editura Curtea Veche, „o poveste de suflet despre pasiune, ambiţie, sport şi vise îndrăzneţe care devin realitate”, arată un comunicat remis

Un articol de Petre Ivan|29 septembrie 2018

„Am ajuns campioană datorită ambiţiei şi a oamenilor din jurul meu. Acum e momentul să fiu eu însămi unul dintre acei oameni pentru alţi copii care se visează campioni. Iar campioni găsim în orice domeniu, nu doar în sport”, scrie Ana-Maria Brânză.

Una dintre cele mai cunoscute sportive din România îşi face debutul literar cu un volum al cărui concept editorial este semnat de Alina Bâltâc, cu ilustraţii de Gabriela Toma.

„Cartea spune povestea ascensiunii uneia dintre sportivele de seamă ale României, Ana Maria Brânză, campioană naţională, europeană, mondială şi olimpică la scrimă. Ana, sau Brânzica, aşa cum îi spun cei dragi, îşi aminteşte de întâlnirea cu acest sport nobil care a făcut-o celebră în lumea întreagă, evocând cu nostalgie şi umor întâmplările şi oamenii care au ajutat-o să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului olimpic.

Volumul, dedicat copiilor cu vârste între 8 şi 12 ani, reface drumul străbătut de Ana de la fetiţa poznaşă, cu genunchii veşnic juliţi, la Ana, sportiva de elită, care reprezintă România cu cinste la competiţiile internaţionale şi îşi doreşte să participe şi la Jocurile Olimpice din 2020”, arată editura. Povestea este scrisă la persoana I şi este împărţită în capitole dedicate celor mai importante momente din viaţa şi cariera Anei. Sunt povestite întâlnirea cu scrima, primele concursuri, plecarea de acasă, pregătirile şi antrenamentele intense pentru a deveni campioană şi, cununa de lauri, succesul.

Volumul poate fi rezervat cu autograf înainte de apariţie, până pe 30 septembrie pe curteaveche.ro.

Foto: En Garde! Fetița cu masca tricoloră – facebook

17
/11
/23

Editura Litera invită cititorii să se bucure de noi apariții editoriale, reduceri și întâlniri cu autorii favoriți, între 22 și 26 noiembrie, în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus 2023, desfășurat la Pavilionul Central Romexpo.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 15 noiembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Eu cânt și muntele dansează de Irene Solà, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Janei Balacciu Matei, carte distinsă cu Premiul pentru Literatură al Uniunii Europene 2020.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

20
/10
/23

Într-o permanentă alunecare între prezent și trecut, romanul Vorbește-mi despre tata, devenit bestseller imediat după publicarea în Coreea, este nu numai o melancolică scrisoare de dragoste adresată de către o fiică părintelui ei, ci și o dramă psihologică în care, pe fundalul multistratificat al istoriei coreene recente, amintirile pot vindeca răni adânci și restabili relații de familie fragilizate.

18
/10
/23

De la volumul biografic „Martin Scorsese: O călătorie“ de Mary Pat Kelly la cartea de interviuri „Călătorie într-o fotografie” de Dia Radu, cărțile pe care vi le propunem de această dată vă invită să descoperiți fascinante istorii personale.

17
/10
/23

Un târg de carte de teatru – adevărat maraton al lansărilor și prezentărilor unor noi produse editoriale din domeniul artei scenice, cu întâlniri, discuții, întrebări, răspunsuri – constituie o componentă importantă a Festivalului Național de Teatru ajuns la a XXXIII-a ediție.

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.