Eric-Emmanuel Schmitt, la Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/eric-emmanuel-schmitt-la-bucuresti/

Eric-Emmanuel Schmitt, scriitor premiat de Academia Franceză şi deţinător al Premiului Goncourt pentru nuvelă, vine la Bucureşti, la invitaţia Editurii Humanitas Fiction şi Institutului Francez.

Un articol de Petre Ivan|3 Decembrie 2015

În vizita sa la Bucureşti, scriitorul francez va participa la lansarea cărţii “Femeia în faţa oglinzii”, bestseller Gaudeamus 2015 şi la un dialog cu Marina Constantinescu, în cadrul “Conferintelor Ateneului Român”.

MARŢI, 8 DECEMBRIE, ORA 19.00

Institutul Cervantes (Bd. Regina Elisabeta nr.38)

Lansare de carte şi sesiune de autografe

“Femeia în faţa oglinzii” de Eric-Emmanuel Schmitt

BESTSELLER Gaudeamus 2015

Participă: Eric- Emmanuel Schmitt, Luca Niculescu, Denisa Comănescu.

MIERCURI, 9 DECEMBRIE, ORA 18.30

Ateneul Român

în cadrul “Conferintelor Ateneului Român”

Eric-Emmanuel Schmitt în dialog cu Marina Constantinescu

Foto: Eric-Emmanuel Schmitt – facebook

18
/04
/19

Plasat în Mexic, la sfârșitul anilor '60, „Sălbaticul” lui Guillermo Arriaga este un roman pe viață și pe moarte, în care scriitorul își arată din plin măiestria, în 725 de pagini de literatură la cel mai înalt nivel.

12
/04
/19

El este peste tot... La Verona, unde n-a existat niciodată balconul Julietei la care se strecoară adolescentul Romeo. În Italia pe care, se pare, n-a văzut niciodată, ci doar a închis ochii și și-a închipuit-o.

08
/04
/19

Cartea „Istoria lui Mayta”, de Mario Vargas Llosa, traducere din limba spaniolă de Mihai Cantuniari, a fost publicată la Editura Humanitas Fiction în 2019.

04
/04
/19

Editura Humanitas a lansat recent volumul „Memoriile unui pașoptist-model. Amintiri politice și diplomatice, 1848–1903”, de Iancu Bălăceanu (Ediție de Georgeta Filitti), pe care vă invităm să-l descoperiți în colecția „Memorii/Jurnale”.

27
/03
/19

Dacă biblioteca ta este plină de povești care se petrec în spațiu, lupte intergalactice, personaje cu puteri supranaturale, animale fantastice, tărâmuri nevăzute și supereroi, atunci te numeri printre #DragoniiDeBibliotecă și nu poți lipsi la a opta ediție a singurului târg de carte creat exact pentru tine: Final Frontier!

25
/03
/19

“Între pasiune şi suferinţă asemănarea este atât de mare încât, de-a lungul timpului, oamenii au ajuns să le confunde şi să le boteze cu acelaşi cuvânt: patimă, a pătimi. O ironie filologică.” – Ana Blandiana . Astăzi, de Buna Vestire, una dintre cele mai graţioase şi puternice voci din poezia feminină românească împlineşte 77 de ani.

Page 1 of 9012345...102030...Last »