Ernest Cline, primul invitat la Serile Nautilus
https://www.ziarulmetropolis.ro/ernest-cline-primul-invitat-la-serile-nautilus/

Editura Nemira lansează Serile Nautilus – evenimente lunare dedicate iubitorilor de science fiction & fantasy la care participă via skype scriitori publicaţi în colecţia Nautilus. Ana Nicolau, coordonatorul colecţiei Nautilus, va fi moderatorul evenimentelor.

Un articol de Liliana Matei|11 martie 2017

Prima întâlnire are loc luni, 20 martie, de la ora 19.00, la librăria Humanitas de la Cișmigiu, cu scriitorul Ernest Cline, autorul romanelor „Ready Player One” și „Armada”. Următoarea ediție a Serilor Nautilus are loc luni, 24 aprilie, cu îndrăgita autoare de romane fantasy Robin Hobb.

Cartea perfectă pentru geeks și iubitori de science fiction, romanul de debut al lui Ernest Cline, „Ready Player One” cuprinde referinţe la jocuri precum Everquest sau World of Warcraft, dar şi la filme şi seriale cult, printre care Star Trek, Back to the Future şi Star Wars. Cartea a avut un mare succes și va avea parte de o ecranizare marca Steven Spielberg, în 2018, cu un scenariu scris de autor. Armada, cel de-al doilea roman al lui Cline, păstrează aceeași notă de cultură pop, dar adaugă la poveste un atac extraterestru iminent.

Ernest Cline s-a născut în Ohio pe 29 martie 1972. Romancier, scenarist și performer, s-a dedicat artei încă din copilărie, a participat la numeroase concursuri și la multe proiecte. „Ready Player One”, romanul său de debut, a apărut în anul 2010 în America, iar Warner Bros a achiziționat drepturile de adaptare pentru marele ecran, Ernest Cline urmând sa scrie scenariul. „Armada”, continuarea primei sale cărți, a apărut în anul 2015 la aceeași editură americană, drepturile de ecranizare fiind cumpărate de Universal Pictures.

Intrarea la eveniment se face pe baza unei rezervări.

07
/10
/23

Romanul „Numele celălalt. Septologie I-II” de Jon Fosse, laureatul Premiului Nobel pentru Literatură din acest an, antologia de proză scurtă „Kiwi, 2023. Trecuturi”, coordonată de Marius Chivu, și cartea pentru copii ,,Mai isteț decât regele” de George Shannon sunt propunerile noastre de lectură pentru mijlocul toamnei.

06
/10
/23

În imprintul Armada de la Nemira, prezent de cinci ani pe piața de profil, sunt publicate cărțile celor mai importanți autori de SF, Fantasy & thriller din lume: George R. R. Martin, Stephen King, Frank Herbert, Ursula K. LeGuin.

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

21
/09
/23

Luni, 25 septembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Regina Elisabeta 38), George C. Dumitru va intra în dialog cu Bogdan Răileanu și Victor Cobuz, pornind de la romanul „Rupturi”, publicat de curând în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

18
/09
/23

Editura Paul Editions anunță lansarea unei colecții de memorii biografice despre cele mai reprezentative personalități pe care le-a avut țara noastră. Cartea în două volume „Mari Români – La răscruce de veacuri” semnată Nicolae Petrașcu cuprinde o serie de scrieri unice, istorisiri și trăiri adevărate ale autorului. Primul volum apare astăzi, 18 septembrie, iar cel de-al doilea volum se va lansa pe data de 25 septembrie.

17
/09
/23

Raluca Nagy (Cluj-Napoca, 1979) este antropologă şi scriitoare. Din 2005, a publicat texte de popularizare a antropologiei, eseuri și povestiri în majoritatea revistelor culturale din România și în mai multe volume colective. „Despre memoriile femeii și alți dragoni” este cea de-a treia sa carte și prima de non-ficțiune.

14
/09
/23

„Până când m-a cunoscut” de Julian Barnes și „Despre memoriile femeii și alți dragoni” de Raluca Nagy sunt două dintre noutățile literare pe care vi le propunem pentru acest început de toamnă.