Eroii lui Caragiale & Mita Biciclista, povestaşi la Salonul Benzii Desenate
https://www.ziarulmetropolis.ro/eroii-lui-caragiale-mita-biciclista-povestasi-la-salonul-benzii-desenate/

Personaje precum Miţa Biciclista şi „eroi” din opera lui Ion Luca Caragiale, împreună cu poveştile lor vor fi prezentate la Salonul Benzii Desenate de la Palatul Şuţu din Capitală, începând de astăzi, când, de la ora 19.00, va avea loc vernisajul expoziţiei, şi până pe 10 august.

Un articol de Petre Ivan|8 iulie 2014

Craii de Curte Veche, Miţa Biciclista, Ioniţă Tunsul, personaje din opera lui Ion Luca Caragiale împreună cu Vlady, Pisica Pătrată şi bucureştenii secolului al XXI-lea ajung la Palatul Suţu, la expoziţia „Poveşti din Bucureşti în Benzi Desenate”, care se va desfăşura în perioada 8 iulie – 10 august.

Astfel, artiştii Puiu Manu, Şerban Andreescu, Mihai Ionuţ Grăjdeanu, Alin Teodor Ivan, Alexandru Ciubotariu şi Octav Ungureanu îşi vor prezenta personajele şi poveştile lor din Bucureşti, în benzi besenate.

Totodată, Salonul Benzii Desenate va găzdui lansări de carte, conferinţe, ateliere pentru copii şi o mini-şcoală de vară organizată la Palatul Suţu.

În intervalul 10 iulie – 17 august, vor avea loc ateliere de istoria arhitecturii bucureştene pentru copii susţinute de Asociaţia „Istoria Artei“.

Foto cu Mita Biciclista şi domnul Goe – wikiăedia, facebook

12
/01
/24

Proiectul „Narațiuni ale națiunii”, produs de PostModernism Museum cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2024, abordează valorile naționale într-o perspectivă multidisciplinară, prin teme dedicate unor genuri și mijloace de exprimare atractive: bandă desenată, muzică rock și folk, literatură, arte vizuale, istoria artei, în care reprezentările naționale sunt înțelese ca valori democratice, dimensiune europeană, influențe creative specifice unui spațiu de spiritualitate și limbaj comun.

12
/01
/24

Luna ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).

12
/01
/24

Scrisoarea trimisă de către scriitorul Mircea Damian din închisoare, jurnalul intim al unei doamne de la curtea regală, un jurnal de front din cel de-al Doilea Război Mondial, catrenul dedicat de Lucian Blaga uneia dintre muzele sale și ultima scrisoare trimisă de Ion Antonescu către soție s-au numărat printre cele mai discutate obiecte de colecție licitate la finalul anului trecut.

11
/01
/24

Asociația SIGNIS România anunță prima ediție a Festivalului Internațional FILMIKON, care propune o selecție de filme premiate de-a lungul anilor de juriile ecumenice și interreligioase, în peste 30 de festivaluri de film din lume, dar și un dialog despre valorile creștine și umane pornind de la aceste producții. Începând cu anul 1974, Premiul Juriului Ecumenic este un premiu independent acordat filmelor de lungmetraj din competițiile unor festivaluri internaționale de film din lume, precum Cannes sau Berlin.

09
/01
/24

Opera Națională București, instituție publică de importanță națională aflată sub egida Ministerului Culturii, celebrează Ziua Culturii Naționale, în data de 15 ianuarie, ora 18:00, cu premiera spectacolului Oedipe de George Enescu, în regia lui Stefano Poda și sub bagheta dirijorală a lui Tiberiu Soare. Totodată, evenimentul va fi dedicat și împlinirii a 70 de ani de la inaugurarea celei mai importante scene lirice din România.

09
/01
/24

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București celebrează Ziua Culturii Naționale printr-un concert extraordinar inspirat din folclorul românesc, susținut de Corina Sîrghi, ce va avea loc luni, 15 ianuarie 2024, începând cu ora 19.00, la Sala Mare, ARCUB.