„…ESCU”, de Tudor Mușatescu, la TVR
https://www.ziarulmetropolis.ro/escu-de-tudor-musatescu-la-tvr/

Casa de Producţie TVR vă propune spectacolul „ESCU” de Tudor Muşatescu, în regia lui Dinu Cernescu, de la a cărui premieră se împlinesc 85 de ani. „…Escu” este una dintre cele mai cunoscute comedii semnate de Tudor Muşatescu.

Un articol de Petre Ivan|13 iulie 2018

Piesa vorbeşte despre carierism şi cameleonism politic, duse până la extremă, presărate pe alocuri cu picante intrigi amoroase. Este despre oameni a căror grijă este aceea de a-şi răzbuna condiţia mediocră şi de a accede „acolo, sus”, călcând în picioare principii şi dogme.

Decebal Necşulescu trece de la un partid la altul cu o uşurinţă din care nu transpare nici o altă convingere decât aceea a binelui propriu.

Interpretează: Ştefan Bănică, Ştefan Mihăilescu-Brăila, Dorina Lazăr, Astra Dan, Corado Negreanu, Maria Pătraşcu, Jorj Voicu, Paul Ioachim, Mircea Cruceanu, Minel Klepper, Sergiu Demetriad

Zilele trecute s-au împlinit 80 de ani de la naşterea regretatului Jorj Voicu.

S-a născut la 12 iulie 1938, în Cluj-Napoca. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografie din București, în 1961, la clasa profesorului Ion Finteșteanu, şi a studiat la Paris pantomima cu Jacque Lecqoc. A jucat la Teatrul Municipal din Turda, dar şi la teatrele Ţăndărică şi Odeon din București. A debutat pe marele ecran în 1966, cu filmul Zodia Fecioarei

Printre spectacolele în care a fost distribuit: O scrisoare pierduta de I.L. Caragiale, Visul unei nopți de vară şi Poveste de iarnă de William Shakespeare, Şcoala nevestelor de Moliere, Noaptea la Drumul Mare de Renato Lelli, Un nasture sau absolutul de Radu Cosasu, Woyzeck de Georg Büchner, Şapte inşi într-o căruţă de Paul Anghel, Escu de Tudor Mușatescu, Războiul de Goldoni, Vlacea, regele nebun, Bărbierul din Sevilla de Gioachino Rossini.

„…ESCU”,  – program de difuzare:

TVR Internațional: vineri, 13 iulie, ora 23.00 și sâmbătă, 14 iulie, ora 16.00

TVR 3: duminică, 15 iulie, ora 20.00

Foto: „…ESCU” – tvr.ro

28
/08
/14

Astăzi, începând cu ora 17.00, se desfăşoară ultima LecTURA de vacanță pe pajiştea din Parcul Izvor. Iubitorii de carte şi pasionații de citit vor putea face schimb de cărți, vor beneficia de o sală de lectură în aer liber, de ateliere și concursuri cu premii istețe, anunţă organizatorii.

27
/08
/14

CRONICĂ DE FILM. „Camera groazei”, un film danez cu succes la publicul din țara sa, este un thriller care bifează corect, dar fără vervă și originalitate, mărcile genului. Filmul lui Mikkel Norgaard se păstrează într-o zonă mainstream și afișează o sfioșenie surprinzătoare, atât narativ, cât și vizual.

27
/08
/14

Formaţiile Fără Zahăr, Ţapinarii şi Timpuri Noi vor concerta, între 26 şi 28 septembrie, la Bucharest Comedy Week, urmând ca serile din Piaţa Enescu să se încheie cu o proiecţie de film, precum "Pantera roz", din 1963, şi "Unora le place jazz-ul", din 1959.

27
/08
/14

Suntem o societate de consum în care rareori produsele pe care le cumpărăm ne trebuie cu adevărat. Ignorăm propriile puteri și ne lăsăm controlați de reclame ascunse sub un concept. Ce facem când teatrul ne aduce toate aceste elemente pe scenă?

27
/08
/14

Programul MECEFF „7+1” va oferi publicului spectator o serie de producții din spațiul geografic central-european, în cadrul unor secţiuni necompetiţionale. Este vorba de filme realizate înainte de 1989, cu un puternic mesaj anti statul comunist și regizate de câțiva dintre cei mai mari regizori europeni ai secolului XX.

27
/08
/14

Actorul Mihai Mălaimare s-a născut în Botoşani pe 27 august 1950. În 1969 vine la Bucureşti şi se înscrie la concursul de admitere de la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, unde este admis ultimul pe listă. Termină în 1973 ca şef de promoţie şi, având dreptul să aleagă, alege şi este repartizat la Teatrul Naţional din Bucureşti.

26
/08
/14

Comedia "#Selfie", de Cristina Iacob, a atins cifra de 90.703 spectatori şi încasări de 1.136.889 de lei, devenind astfel unul dintre cele mai de succes filme româneşti din ultimii ani.

26
/08
/14

Astăzi începe cea de-a cincea ediție a Divanului Degustătorilor de Film și Artă Culinară, ediție care este dedicată temei “Eroi și antieroi din Balcani”. Timp de șase zile, în perioada 26 – 31 august, în Port Cultural Cetate (jud. Dolj), în cadrul Divanului vor fi proiectate 63 de filme: 12 lungmetraje și 51 de scurtmetraje.