Eva Garet – unul din cele mai frumoase talente pe care le are ţara noastră
https://www.ziarulmetropolis.ro/eva-garet-unul-din-cele-mai-frumoase-talente-pe%c2%a0care-le-are-%c5%a3ara-noastr%c4%83/

În 2016, la numai 10 ani, Eva Garet câştigă concursul şi trofeul „Lira de Aur”, fiind cea mai tânără câştigătoare din istoria competiţiei cu o tradiţie de aproape 40 de ani. Cu această ocazie, prof. univ. dr. Vlad Dimulescu, preşedintele juriului, declara: “… s-a desprins un mic geniu: Eva Garet este în acest moment, din punctul meu de vedere, unul din cele mai frumoase talente pe care le are ţara noastră şi aici mă refer nu doar la pian, mă refer la artă, în general şi la muzică, în special.”

Un articol de Liliana Matei|10 martie 2018

Eva a continuat să confirme, câștigând în 2017 trofeul „Dinu Lipatti” al concursului „Drumul spre celebritate”, trofeul “Piano ArtIs” și premiul special “Sofia Cosma” la Iași și locul întâi la primul concurs internațional sub emblema Alink-Argerich, “1st Ricard Vines Piano Kids and Youth” din Lleida, Spania. Astfel, și-a câștigat pe deplin dreptul de a primi un recital în Stagiunea de marți seara.

Marți, 13 martie, ora 19, Ateneul Romîn, Sala mică

Stagiunea de marți seara

Recital de pian

EVA GARET

Program

Domenico Scarlatti – Sonata în do major, K 513 (L.3)

Ludwig van Beethoven – Sonata nr. 8, în do minor, op. 13, „Pathétique”

Frédéric Chopin – Studiul în la minor, op. 25, nr. 11

Cécile Chaminade – Studiul de concert op. 35, nr. 2, „Toamna”

Franz Liszt – Après une Lecture de Dante – Fantasia quasi Sonata

George Enescu – Rapsodia română nr. 1, în la major, op. 11 (transcripție pentru pian)

Recital realizat  în colaborare cu Asociația pro Valores

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program:Marti  – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

Eva Garet s-a născut la 10 mai 2006 în București și este elevă în clasa a V-a a Colegiului National de Muzică “George Enescu”, la clasa profesoarei Mihaela Zamfirescu.
A începul pianul la 5 ani și din clasa I-a s-a remarcat câștigând concursuri naționale și internaționale, astfe încât astăzi, are în palmares peste 40 de locuri întâi, de excelență, mari premii și trofee.

Eva Garet debutează în ianuarie 2018, la 11 ani, ca pianist concertist pe scena Sălii Radio “ Mihail Jora” cu Orchestra de Cameră Radio sub bagheta dirijorului Stefan Novak in  Concertul nr. 23 pentru pian și orchestră de W.A.Mozart. Colaborează apoi cu orchestra Filarmonicii “Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea, sub bagheta dirijorului Bogdan Vodă. Tot în 2018, Eva Garet debutează pe scena mare a Ateneului Român alături de violonistul Alexandru Tomescu în “Balada” lui George Enescu în cadrul concertului aniversar “Enescu Alumni 60″

Eva Garet este membră a Fundației Culturale “Remember Enescu”, susținând frecvent recitaluri în București sub emblema fundației coordonate de Mihaela Tomescu.

Activitatea artistică și competițională a Evei poate fi urmărită pe pagina de facebook @evagaretmusic”

23
/05
/14

Marţi, 27 mai, ora 14.00 va avea loc lansarea CD-ului de autor „Actorii cântă” la Magazinul Muzica din Calea Victoriei nr. 41. Un dar al doamnei Margareta Pâslaru şi al unor actori sufletişti pentru Campania Naţională „Artiştii pentru Artişti” şi UNITER.

20
/05
/14

Ovidiu Chihaia compune muzică de la vârsta de 16 ani, de când s-a apucat să studieze chitara, instrumentul preferat al liceenilor din toate timpurile. A cântat în multe trupe de punk, iar din 2008 a început să compună muzică pentru spectacole de teatru multimedia: „C'est pas une chanson d'amour“, „Pescarul și sufletul său“ și „Pescărușul. Ultimul Act“.

19
/05
/14

Angela Gheorghiu va apărea pe coperta numărului din iunie al prestigioasei reviste britanice Gramophone, fiind inclusă în rândul celor 25 de personalităţi mondiale care au avut un rol decisiv în promovarea şi dezvoltarea muzicii clasice pe plan internaţional, relatează biroul de presă al sopranei.

19
/05
/14

În prag de vacanţă, ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO vă invită la o incursiune în atmosfera plină de farmec a Italiei, graţie Simfoniei nr. 4 - „Italiana”, lucrare semnată de Felix Mendelssohn / vineri, 23 mai (19.00), la Sala Radio

15
/05
/14

Miercuri, 21 mai (19.00), la Sala Radio vă veţi întâlni cu Big Band-ul Radio, ansamblul creat în 1949, dirijat de-a lungul timpului de mari artişti ca Sile Dinicu, Cornel Popescu, Ion Cristinoiu şi Ionel Tudor. Amfitrionul serii va fi Florian Lungu.

14
/05
/14

În Univers, orice organism crește necontenit pînă apare anticorpul său. Totul apare dintr-o nevoie și cu un rost, nimic nu este întâmplător. E frumos să te poți considera muzician, artist, mai ales de jazz, de blues, de rock sau de world music… Da, prin așa ceva devii interesant pentru toți ceilalți. Ești diferit și te simți mai special. Așa și este, suntem diferiți, prin frazare, prin aspirații, talent, disponibilitate și asumarea pumnului primit tocmai de la cei pentru care ne dăruim și jucăm acest rol.

14
/05
/14

În ultima zi a acestei luni, sâmbătă 31 mai, pe scena Ateneului Român, maestrul Gheorghe Zamfir va fi sărbătorit în cadrul galei aniversare Zamfir – 50 de ani pe scenă. Spectacolul aniversar va aduce la Ateneul Român 150 de artişti, printre aceştia numărându-se actorul Dan Puric, violonistul Eugen Sârbu, interpretul Grigore Leşe, taragonsitul Dumitru Fărcaş, […]

13
/05
/14

A.G.Weinberger, cea mai puternică şi mai complexă personalitate a bluesului din România, propus pentru nominalizare la şapte categorii la premiile Grammy în 2006, fiind supranumit şi Mr. Blues al României, vă aşteaptă sâmbătă, 17 mai, de la ora 20.00, la „Teatrelli, theatre, jazz and more“ (P-ţa A. LahovarI nr 7), la un recital extraordinar, o nouă selecţie de piese în care compoziţiile originale îşi fac loc printre temele muzicale ce aparţin anilor ’20 – ‘60 şi până astăzi...