Eva Garet – unul din cele mai frumoase talente pe care le are ţara noastră
https://www.ziarulmetropolis.ro/eva-garet-unul-din-cele-mai-frumoase-talente-pe%c2%a0care-le-are-%c5%a3ara-noastr%c4%83/

În 2016, la numai 10 ani, Eva Garet câştigă concursul şi trofeul „Lira de Aur”, fiind cea mai tânără câştigătoare din istoria competiţiei cu o tradiţie de aproape 40 de ani. Cu această ocazie, prof. univ. dr. Vlad Dimulescu, preşedintele juriului, declara: “… s-a desprins un mic geniu: Eva Garet este în acest moment, din punctul meu de vedere, unul din cele mai frumoase talente pe care le are ţara noastră şi aici mă refer nu doar la pian, mă refer la artă, în general şi la muzică, în special.”

Un articol de Liliana Matei|10 martie 2018

Eva a continuat să confirme, câștigând în 2017 trofeul „Dinu Lipatti” al concursului „Drumul spre celebritate”, trofeul “Piano ArtIs” și premiul special “Sofia Cosma” la Iași și locul întâi la primul concurs internațional sub emblema Alink-Argerich, “1st Ricard Vines Piano Kids and Youth” din Lleida, Spania. Astfel, și-a câștigat pe deplin dreptul de a primi un recital în Stagiunea de marți seara.

Marți, 13 martie, ora 19, Ateneul Romîn, Sala mică

Stagiunea de marți seara

Recital de pian

EVA GARET

Program

Domenico Scarlatti – Sonata în do major, K 513 (L.3)

Ludwig van Beethoven – Sonata nr. 8, în do minor, op. 13, „Pathétique”

Frédéric Chopin – Studiul în la minor, op. 25, nr. 11

Cécile Chaminade – Studiul de concert op. 35, nr. 2, „Toamna”

Franz Liszt – Après une Lecture de Dante – Fantasia quasi Sonata

George Enescu – Rapsodia română nr. 1, în la major, op. 11 (transcripție pentru pian)

Recital realizat  în colaborare cu Asociația pro Valores

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program:Marti  – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

Eva Garet s-a născut la 10 mai 2006 în București și este elevă în clasa a V-a a Colegiului National de Muzică “George Enescu”, la clasa profesoarei Mihaela Zamfirescu.
A începul pianul la 5 ani și din clasa I-a s-a remarcat câștigând concursuri naționale și internaționale, astfe încât astăzi, are în palmares peste 40 de locuri întâi, de excelență, mari premii și trofee.

Eva Garet debutează în ianuarie 2018, la 11 ani, ca pianist concertist pe scena Sălii Radio “ Mihail Jora” cu Orchestra de Cameră Radio sub bagheta dirijorului Stefan Novak in  Concertul nr. 23 pentru pian și orchestră de W.A.Mozart. Colaborează apoi cu orchestra Filarmonicii “Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea, sub bagheta dirijorului Bogdan Vodă. Tot în 2018, Eva Garet debutează pe scena mare a Ateneului Român alături de violonistul Alexandru Tomescu în “Balada” lui George Enescu în cadrul concertului aniversar “Enescu Alumni 60″

Eva Garet este membră a Fundației Culturale “Remember Enescu”, susținând frecvent recitaluri în București sub emblema fundației coordonate de Mihaela Tomescu.

Activitatea artistică și competițională a Evei poate fi urmărită pe pagina de facebook @evagaretmusic”

25
/10
/22

Miercuri, 26 octombrie 2022, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov, vă invităm la Recitalul de la ora 5. Evenimentul va fi susținut de Mădălina Bourceanu - soprană, Nicoleta Chirilă - soprană, Aurelia Florian - soprană, Valentina Mărgăraș - soprană, Silvia Micu - soprană, Sonia Hazarian - mezzosoprană, Alexandru Aghenie - bariton, Marian Rește – bas-bariton. La pian îi va acompania Simona Patriche. Prezintă: Simona Manole.

25
/10
/22

Publicul este așteptat miercuri, 26 octombrie, la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu la spectacolul de teatru-jazz "Aproape Înger", în cadrul Sibiu Jazz Festival 2022, o reprezentație ce a rezultat din întâlnirea mai multor orizonturi artistice ce au generat o frescă modernă a realităților pe care omul le trăiește într-un cuplu.

25
/10
/22

Ultima săptămână din luna octombrie aduce pe scena Operei Naționale București titluri celebre din repertoriul universal precum „La Bohème”, „Povestirile lui Hoffmann”, „Peer Gynt & Carmina Burana”, „La Traviata”, dar și „Podul”, o seară de operă româno-bulgară, dedicată împlinirii a celor 30 de ani de prietenie, cooperare și bună vecinătate între Republica Bulgaria și România.

24
/10
/22

Artiștii Filarmonicii „George Enescu” doresc să se prezinte în fața publicului în recitaluri și concerte tematice. Demersul se dorește și unul de popularizare a muzicii clasice în rândurile celor interesați să se apropie de un univers sonor fascinant.

24
/10
/22

Luni, 24 octombrie, de la ora 19,00, publicul român are întâlnire cu soprana Laura Tătulescu şi cu pianista şi compozitoarea Ana Giurgiu-Bondue la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Sala „George Enescu”. În deschidere: lansarea oficială a albumului „Silence”, reunind înregistrări realizate de cele două muziciene în studiourile Radio România, în luna august.

21
/10
/22

După reprezentații inedite, la sfarșit de octombrie, pe scena unor festivaluri de jazz cu tradiție, precum Sibiu Jazz Festival și Ploiești Jazz Festival, Orchestra Națională de Jazz a Franței, aflată într-un tuneu național in România, după o absență de aproape 30 de ani, va susține un concert extraordinar la Palatul Bragadiru din București.

20
/10
/22

În cadrul proiectului Musiques Créatives de France, între 27 octombrie și 1 noiembrie, Orchestra Națională de Jazz a Franței revine în România într-un tuneu la Ploiești (27 octombrie, Filarmonica „Paul Constantinescu”, la Ploiești Jazz Festival), Sibiu (28 octombrie, Filarmonica de Stat, la Sibiu Jazz Festival) și București (1 noiembrie, Palatul Bragadiru).