Evadează în natură pe pajiștea Weekend Sessions la Grădina Botanică pe 09 și 10 Iulie!
https://www.ziarulmetropolis.ro/evadeaza-in-natura-pe-pajistea-weekend-sessions-la-gradina-botanica-pe-09-si-10-iulie/

Weekend Sessions vă invită sâmbătă, 9 iulie 2022, să petreceţi în compania unuia dintre cei mai creativi şi apreciaţi muzicieni ai jazz-ului românesc, saxofonistul Catalin Milea. Cunoscutul interpret şi compozitor vă propune să regăsiţi aici melodii şi sunete metamorfozate în colajul muzical inedit „Saxophone Wizard”.

Un articol de Petre Ivan|8 iulie 2022

Sunt programate sesiuni muzicale cu Milea Cătălin (recital saxofon), Cats in the Rain (dramatic lounge), pe 9 iulie, urmate pe 10 iulie de sesiuni cu Cristi Horia si Mateus Mai Antal (recital vioară) și Wesingin Colors (pop indie).

În ambele zile, participanții vor putea lua parte la sesiuni de poezie contemporană cu Lena Chilari și George Pandrea, sesiuni de dans UnShame Dance cu Irina Marinescu, ateliere creative pentru copii (robotică, desene cu cretă, hoola hoop) și proiecții de film de la UNATC și o selecție de scurtmetraje de la Bucharest Film Awards în cel mai mic cinema din Grădina Botanică.

Weekend Sessions la Grădina Botanică, Șoseaua Cotroceni, 32
Sâmbătă și duminică, de la 16.00 la 21.00
Copiii sub 12 ani au intrarea gratuită
Detalii pe www.weekendsessions.ro

07
/10
/22

Soprana Diana Alexe este un artist cu un foarte frumos și promițător început de carieră. Invitată pentru prima oară în Stagiunea de marți seara, secondată de pianista Raluca Ouatu, artista va evolua pe scena Sălii mici a Ateneului Român, marți, 11 octombrie 2022, la ora 19.00, într-un program de lieduri și arii din operă.

26
/09
/22

A XVII-a ediție a Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo, intitulată Orient Express, va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2022. Festivalul a început în București, în data de 16 septembrie, și va continua în Cluj cu opt concerte inedite.

21
/09
/22

Cel mai renumit festival de jazz din România a ajuns la a 50-a ediție. Sibiu Jazz Festival reprezintă o întâlnire cu istoria, cu capitole scrise pe note înșirate peste jumătate de secol. În perioada 25-30 octombrie (începând de marți până duminică) jazzul va suna în inima Sibiului, în spațiile deja consacrate și cunoscute precum: Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Național ‘Radu Stanca’, Biblioteca Județeană ASTRA, Biserica Evanghelică ‘Sfânta Maria’ și Centrul Istoric (parada de jazz).

20
/09
/22

Yasmin Levy, legenda muzicii iudeo-spaniole, revine în decembrie în România după 10 ani de la primul concert. Prima sa apariție artistică în România a avut loc în 2011 în cadrul Festivalului Internațional George Enescu de la București. Artista din Israel va susține un concert pe 11 decembrie la Sala Palatului din Capitală alături de chitaristul său și Orchestra Metropolitană București formată din peste 80 de artiști, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

20
/09
/22

Dulce Pontes, regina muzicii fado, revine în România într-un spectacol extraordinar pe 10 decembrie la Sala Palatului din București. Celebra cântăreață portugheză a mai încântat și în 2015 spectatorii români, promițând atunci că va reveni.

19
/09
/22

Filarmonica „George Enescu” anunţă deschiderea noii stagiuni camerale 2022-2023 cu o serie de concerte de excepţie strânse sub egida S#arp Festival, ce va avea loc între 29 septembrie - 2 octombrie 2022, în Sala mare a Ateneului Român.