Evelina-Daiana Andrieș – recital de harpă în „Stagiunea de marți seara”
https://www.ziarulmetropolis.ro/evelina-daiana-andries-recital-de-harpa-in-stagiunea-de-marti-seara/

În 17 mai 2022, la ora 19.00, „Stagiunea de marţi seara” prezintă în Sala mică a Ateneul Român recitalul Evelinei-Daiana Andrieş, harpista ce-i va avea ca invitaţi pe violoncelistul Mihail Grigore şi cvartetul din care fac parte instrumentistele Elena Albu, Anamaria Anca, Irina Răducanu şi Camelia Iancu.

Un articol de Petre Ivan|11 mai 2022

47 de coarde întinse pe un cadru (o cutie de rezonanță și o consolă) și un sistem de șapte pedale pentru diferite acordaje! Harpa este un instrument complicat ce nu se lasă ușor îmblânzit. Școala românească se poate mândri cu harpiști de mare reputație internațională, printre ei numărându-se și Ion Ivan Roncea și Maria Bîldea. Evelina-Daiana Andrieș, masterandă a Universității Naționale de Muzică din București, a avut șansa să îi aibă profesori pe amândoi. În 2018, ca beneficiară a unei burse Erasmus, harpista din România a ajuns și la Royal Irish Academy of Music din Dublin, la clasa profesoarei Geraldine O’Doherty, iar în 2020, tot ca bursier, a studiat la Paris cu Catherine Michel. Evelina-Daiana Andrieș este câștigătoarea mai multor concursuri naționale de interpretare, este membră a Orchestrei Române de Tineret, iar activitatea solistică cuprinde recitaluri în România, Moldova și Israel, precum și colaborarea cu Filarmonica din Sibiu.

Filarmonica George Enescu
Stagiunea de marți seara
Marți, 17 mai 2022, ora 19.00 – Ateneul Român, Sala mică
Recital de harpă – Nestemate muzicale
EVELINA-DAIANA ANDRIEȘ

Își dau concursul: Mihail Grigore (violoncel)
Elena Albu (vioară I)
Anamaria Anca(vioara II)
Irina Răducanu (violă)
Camelia Iancu (violoncel)

Program

Franz Poenitz – Nordische Ballade
Nicolas Charles Bochsa – Concertul nr. 1 (Reducție și aranjament de Victor Stoica)
Mario Castelnuovo- Tedesco – Sonata pentru violoncel și harpă op. 208
Uno Alexander Vesje – Blackbird
Coproducător: Radio România Muzical

Biletele se pot procura:
– De la Casa de Bilete a Ateneului Român
Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar. (Telefon: 021.315.68.75)
– Online, accesând site-ul www.fge.org.ro – secțiunea „Calendar“

„Stagiunea de marți seara” este un proiect ce a luat naștere în anul 2008 și este realizat în parteneriat cu Radio România Muzical. A fost creat, în principal, cu intenția de a susține și a prezenta publicului tineri muzicieni români care s-au remarcat în competiții internaționale sau care se află la studii în străinătate.

07
/10
/22

Soprana Diana Alexe este un artist cu un foarte frumos și promițător început de carieră. Invitată pentru prima oară în Stagiunea de marți seara, secondată de pianista Raluca Ouatu, artista va evolua pe scena Sălii mici a Ateneului Român, marți, 11 octombrie 2022, la ora 19.00, într-un program de lieduri și arii din operă.

26
/09
/22

A XVII-a ediție a Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo, intitulată Orient Express, va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2022. Festivalul a început în București, în data de 16 septembrie, și va continua în Cluj cu opt concerte inedite.

21
/09
/22

Cel mai renumit festival de jazz din România a ajuns la a 50-a ediție. Sibiu Jazz Festival reprezintă o întâlnire cu istoria, cu capitole scrise pe note înșirate peste jumătate de secol. În perioada 25-30 octombrie (începând de marți până duminică) jazzul va suna în inima Sibiului, în spațiile deja consacrate și cunoscute precum: Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Național ‘Radu Stanca’, Biblioteca Județeană ASTRA, Biserica Evanghelică ‘Sfânta Maria’ și Centrul Istoric (parada de jazz).

20
/09
/22

Yasmin Levy, legenda muzicii iudeo-spaniole, revine în decembrie în România după 10 ani de la primul concert. Prima sa apariție artistică în România a avut loc în 2011 în cadrul Festivalului Internațional George Enescu de la București. Artista din Israel va susține un concert pe 11 decembrie la Sala Palatului din Capitală alături de chitaristul său și Orchestra Metropolitană București formată din peste 80 de artiști, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

20
/09
/22

Dulce Pontes, regina muzicii fado, revine în România într-un spectacol extraordinar pe 10 decembrie la Sala Palatului din București. Celebra cântăreață portugheză a mai încântat și în 2015 spectatorii români, promițând atunci că va reveni.