Eveniment dedicat aniversării a 137 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi, la cinematograful Scala
https://www.ziarulmetropolis.ro/eveniment-dedicat-aniversarii-a-137-de-ani-de-la-nasterea-lui-constantin-brancusi-la-cinematograful-scala/

Regia Autonomă a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor – RADEF Româniafilm şi Societatea Internaţională „Constantin Brâncuşi” din Canada organizează marţi, 19 februarie, la cinematograful Scala din Bucureşti, un eveniment internaţional – omagierea a 137 de ani de la naşterea marelui artist român Constantin Brâncuşi. Potrivit unui comunicat transmis miercuri de preşedintele Societăţii Internaţionale „Constantin Brâncuşi”, scriitorul […]

Un articol de Andrada Văsii|31 ianuarie 2013

Regia Autonomă a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor – RADEF Româniafilm şi Societatea Internaţională „Constantin Brâncuşi” din Canada organizează marţi, 19 februarie, la cinematograful Scala din Bucureşti, un eveniment internaţional – omagierea a 137 de ani de la naşterea marelui artist român Constantin Brâncuşi.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de preşedintele Societăţii Internaţionale „Constantin Brâncuşi”, scriitorul Laurian Stănchescu, „evenimentul se doreşte a fi o întâlnire cu universul brâncuşian care a făcut din România un punct cardinal între marile culturi ale lumii”.

Alături de conducerea Instituţiei RomaniaFilm, reprezentată prin director general Marius Iuraşcu şi director adjunct Elena Incrosnatu, participă reprezentanţi ai Patriarhiei Române, Academiei Române, membri ai Guvernului şi Parlamentului şi personalităţi ale culturii şi vieţii publice româneşti.

La eveniment sunt invitaţi primul-ministrul Victor Ponta, ministrul Culturii, Daniel Barbu, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni, Cristian David, preşedinţii Comisiilor de cultură din Senat, Georgică Severin, şi Camera Deputaţilor, Sorinel-Gigel Ştirbu, preşedintele-director general al TVR, Claudiu Săftoiu, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, regizorii de teatru, film şi TV maeştrii Geo Saizescu şi Alexandru Croitoru, directorul general al Centrului Naţional al Cinematografiei, Eugen Şerbănescu.

Programul cuprinde evocări şi mărturii inedite despre viaţa şi opera marelui artist român, cu proiecţii şi selecţiuni din filme documentare şi o expoziţie fotografică despre drumul parcurs de Laurian Stănchescu de la Hobiţa până la Paris, mergând pe urmele lui Constantin Brâncuşi.

Totodată, Laurian Stănchescu, iniţiatorul demersului repatrierii osemintelor lui Brâncuşi, va prezenta o scurtă istorie a destinului tragic trăit de sculptorul român şi preocuparea sa pentru împlinirea ultimei dorinţe a artistului, care mărturisea pe patul de moarte: „Mor cu sufletul neîmpăcat că nu pot să-mi dau sufletul în ţara mea şi voi putrezi în pământ străin, departe de fiinţa cea mai dragă, mama mea”.

Actriţa canadiană de origine română Claudia Motea va susţine un recital extraordinar – „Remember Brâncuşi” -, având alături şi alţi virtuoşi artişti ai scenei româneşti.

 

 

Sursa: Agerpres

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.