Evenimentul de inchidere a proiectului SCENART
https://www.ziarulmetropolis.ro/evenimentul-de-inchidere-a-proiectului-scenart/

Evenimentul de inchidere a proiectului SCENART Sprijin pentru competente in artele spectacolului din Romania   29 ianuarie 2013, ora 17.00   Sala de conferinte si Aula Bibliotecii Nationale Teatrul National de Opereta „Ion Dacian”, in parteneriat cu Accademia Teatro alla Scala din Milano, au desfasurat in perioadaoctombrie 2009-august 2012 si 1-31 ianuarie 2013, primul proiect din Romania […]

Un articol de Andrada Văsii|24 ianuarie 2013

Evenimentul de inchidere a proiectului SCENART

Sprijin pentru competente in artele spectacolului din Romania

 

29 ianuarie 2013, ora 17.00

 

Sala de conferinte si Aula Bibliotecii Nationale

Teatrul National de Opereta „Ion Dacian”, in parteneriat cu Accademia Teatro alla Scala din Milano, au desfasurat in perioadaoctombrie 2009-august 2012 si 1-31 ianuarie 2013, primul proiect din Romania dedicat dezvoltarii profesionale in domeniul artelor spectacolului: Sprijin pentru competente in artele spectacolului din Romania – SCENART.

Proiectul se afla in ultima luna de desfasurare si, cu acest prilej, in 29 ianuarie a.c., are loc Evenimentul de inchidere a proiectului la sediul Bibliotecii Nationale. Evenimentul marcheaza finalul celor trei ani pe durata carora au avut loc o larga serie de activitati dedicate formarii profesionale in domeniul artelor spectacolului din Romania, de la cursuri de formare pentru 15 meserii specifice (producator delegat pentru teatru, regizor de scena, asistent regizor artistic, maestru de lumini, maestru de sunet, video designer, manuitor-montator decor, recuziter, electrician iluminare scena, machior spectacole, croitor confectioner costume teatru, costumier, manager de proiect, organizator spectacole si secretar artistic) la nivel intern (Teatrul National de Opereta) si extern (in teatrele asociate proiectului: Teatrul National Targu Mures, Teatrul Metropolis din Bucuresti, Teatrul National de Opera si Balet „Oleg Danovski” din Constanta si Opera Brasov) la rapoarte de cercetare pe diferite probleme legate de activitatea profesionistilor din domeniul artelor spectacolului pe piata muncii din Romania.

Evenimentul include o masa-rotunda pe tema promovarii flexicuritatii, reconversiei si recalificarii in artele spectacolului din Romania, in care vor fi discutate probleme despre necesitatea existentei unei platforme de formare pentru profesionistii din domeniul artelor spectacolului, despre masurile posibile pentru dinamizarea pietei muncii in acest domeniu sau despre rezultatele activitatii SCENART si dezvoltarea acestei initiative de formare in viitor. Participarea la masa rotunda se poate face pe baza unei inscrieri. Mai multe detalii despre modalitatea de participare puteti gasi pe www.scenart.ro.

Masa rotunda va fi urmata de un eveniment de prezentare a rezultatelor proiectului la care vor participa membri ai echipei de proiect, colaboratori si parteneri ai acestuia, dar si directori ai teatrelor asociate si alti reprezentanti din domeniul formarii profesionale.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.