Există teatru și pe timpul verii – Teatrul În Culise, stagiunea de vară
https://www.ziarulmetropolis.ro/exista-teatru-si-pe-timpul-verii-teatrul-in-culise-stagiunea-de-vara/

De câţiva ani, Teatrul În Culise încalcă o regulă generală a teatrelor şi nu îşi ia vacanţă pe timpul verii, ci continuă să le ofere bucureştenilor posibilitatea de a se bucura de spectacole de teatru.

Un articol de Petre Ivan|7 iulie 2015

Există teatru și pe timpul verii  / Alegând un loc încărcat de poezia vieții de artist, stagiunea de vară În Culise se va desfășura în atmosfera relaxantă din ”La Scena”, o casă cu terasă în care veți regăsi farmecul localurilor din Bucureștii de-altădată. Foarte aproape de Piața Unirii, La Scena se situează la intersecția Calea Călărașilor cu strada Mântuleasa.

În programul lejer din această vară sunt incluse titluri care promit să-ți facă serile frumoase prin umor de calitate și subiecte deteatru actualitate, transformând fiecare ieșire în oraș într-o experiență memorabilă prin spectacolele:

Imaginează-ți că ești Dumnezeu,

Scrisori către Rita: The Show,

Clinica Sinucigașilor,

Proștii sub clar de lună,

Cum se duce totul dracu’,

Ghengbeng,

Să nu mă uiți

Diamante și Narcotice.

În plus, stagiunea de vară În Culise oferă spectatorilor și seri de stand up comedy susținute de Mincu, Maria, Florin, Banciu și invitații lor sau seri cu intrare liberă, la spectacolele cursurilor de actorie Teen Media Academy: Povești despre tine, Audiția, Just about love sau Supermarket love.

Rezervarile se fac la 0735 026 762, iar programul poate fi gasit aici.

Foto: Teatru de vară – inculise.ro.

20
/10
/23

Într-o permanentă alunecare între prezent și trecut, romanul Vorbește-mi despre tata, devenit bestseller imediat după publicarea în Coreea, este nu numai o melancolică scrisoare de dragoste adresată de către o fiică părintelui ei, ci și o dramă psihologică în care, pe fundalul multistratificat al istoriei coreene recente, amintirile pot vindeca răni adânci și restabili relații de familie fragilizate.

19
/10
/23

Scriitoare, cu texte puse în scenă pe diverse scene din România, Mihaela Michailov curatoriază pentru al doilea an, alături de Oana Cristea Grigorescu și Călin Ciobotari, o ediție a FNT. Am invitat-o la o discuție cu cărțile pe masă despre selecția din acest an.

19
/10
/23

Galeria neconvențională Celula de Artă continuă demersul de a se multiplica și de a cuceri privitorii prin arta pe care o curatoriază, expune și susține, în spațiile proprii sau în cele prietene, cu o serie de evenimente programate până la finalul lunii octombrie.

19
/10
/23

Vineri, 20 octombrie 2023 (de la 19.00), ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO și apreciatul pianist român HORIA MIHAIL vă invită să ascultați la Sala Radio o partitură cu o poveste inedită în istoria muzicii: Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră, semnat de BEETHOVEN.

18
/10
/23

De la volumul biografic „Martin Scorsese: O călătorie“ de Mary Pat Kelly la cartea de interviuri „Călătorie într-o fotografie” de Dia Radu, cărțile pe care vi le propunem de această dată vă invită să descoperiți fascinante istorii personale.

18
/10
/23

Trofeele „Contele Dracula” vor fi înmânate anul acesta unora dintre cei mai populari cineaşti din cinematografia italiană contemporană, ambii ajunşi la respectabila vârstă de 85 de ani, Enzo G. Castellari şi Sergio Martino, invitaţi de onoare ai festivalului de la Braşov, ajuns la ediţia a XI-a.

18
/10
/23

Joi, 19 octombrie 2023, Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, alături de dirijorul italian Luca Scaccabarozzi, susține un Concert Extraordinar de Muzică Sacră la Sinaia. Evenimentul va avea loc de la ora 18:00, la Biserica Romano-Catolică „Presfânta Inimă a lui Isus” din Sinaia.

17
/10
/23

Un târg de carte de teatru – adevărat maraton al lansărilor și prezentărilor unor noi produse editoriale din domeniul artei scenice, cu întâlniri, discuții, întrebări, răspunsuri – constituie o componentă importantă a Festivalului Național de Teatru ajuns la a XXXIII-a ediție.

17
/10
/23

Miercuri, 18 octombrie 2023, la ora 12.00, va avea loc lansarea oficială a etapei practice a proiectului  „Educație fără granițe. Teatru și film pentru mari și mici”, inițiat de Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București, în parteneriat cu Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice din Chișinău.