Explorarea dragostei într-un roman nou apărut la Editura Trei
https://www.ziarulmetropolis.ro/explorarea-dragostei-intr-un-roman-nou-aparut-la-editura-trei/

Primul volum din seria „Vara” de Jenny Han, intitulat „Vara în care am devenit frumoasă”, a fost ecranizat într-o miniserie de şapte episoade de Amazon Prime, scriitoarea americană fiind şi producătoarea serialului.

Un articol de Liliana Matei|10 august 2022

„Vara în care am devenit frumosă” este un roman candid despre explorarea dragostei, anunță un comunicat de presă, și toate celelalte evenimente care schimbă viața unei adolescente, în vara în care a împlinit 16 ani. Este o poveste despre maturizare, scrisă cu tandrețe de Jenny Han, sensibilă la schimbările subtile, dar ireversibile ale percepției de sine care apar odată cu adolescența.

Romanul publicat acum la Editura Trei este și o poveste de familie distractivă și emoționantă. Mult mai profundă decât alte romane ale autoarei, această carte, scrisă la persoana întâi, le vorbește adolescenților despre dinamica emoțională familiei și pierderile pe care le poți suferi în viață.

„Dacă aș putea trăi între paginile acestei cărți, aș face-o. Aș trage adânc în piept aerul sărat al oceanului, aș sta la soare și aș petrece toată ziua cu Belly cea bună, drăguță și amuzantă și cu prietenii ei cei mai buni, Jeremiah și Conrad, pe care i se pare că-i știe de o viață.“ – Lauren Myracle, scriitoare

Belly își măsoară viața în veri. Tot ce e bun, tot ce e magic se întâmplă între lunile iunie și august. Iernile sunt doar o perioadă în care numără săptămânile până la vara următoare, o perioadă în care stă departe de casa de pe plajă, departe de Susannah și, mai ales, departe de Jeremiah și Conrad. Ei sunt băieții pe care Belly i-a cunoscut în prima vară petrecută pe malul mării și care au fost totul pentru ea, de la frați mai mari la iubiți. Dar într-o vară, una minunată și intensă, totul se schimbă și, pe măsură ce se întâmplă asta, lucrurile devin așa cum ar fi trebuit să fie încă de la început.

Autoarea bestsellerului New York Times „Tuturor băieților pe care i-am iubit” abordează toate ideile romantice adolescentine: triunghiul amoros, înotul în mare după miezul nopții, întâlnirea la cinematograful drive-in, zile interminabile de shopping. „Vara în care am devenit frumoasă” te face să râzi, să lacrimezi, dar și să nu lași din mână cartea până la ultima pagină.

Jenny Han este autoarea seriei „Tuturor băieților pe care i-am iubit”, bestseller New York Times și ecranizată de Netflix. De asemenea, a scris seria „Vara”, precum și romanele Shug și Clara Lee and the Apple Pie Dream. Cărțile sale au fost traduse în peste 30 de limbi. A fost bibliotecară și are o diplomă în scriere creativă la New School. Locuiește în Brooklyn, New York. O puteți urmări la @jennyhan pe Instagram și Twitter sau o puteți vizita la jennyhan.com.

07
/10
/22

Soprana Diana Alexe este un artist cu un foarte frumos și promițător început de carieră. Invitată pentru prima oară în Stagiunea de marți seara, secondată de pianista Raluca Ouatu, artista va evolua pe scena Sălii mici a Ateneului Român, marți, 11 octombrie 2022, la ora 19.00, într-un program de lieduri și arii din operă.

06
/10
/22

Organizatorii proiectului „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului” lansează un apel către toți brașovenii care doresc să contribuie la construirea unei hărți emoționale a orașului, alcătuită din imagini din arhivele lor personale.

05
/10
/22

Unul dintre cele mai așteptate festivaluri de artă vizuală în aer liber din București, Spotlight revine între 14 şi 16 octombrie cu o ediţie dedicată în întregime artiştilor din România.

04
/10
/22

Clasicul film "Manasse" (1925), de Jean Mihail, poate fi redescoperit acum în versiune restaurată 4k, ceea ce înseamnă că imaginea are un aspect cât mai apropiat de cel al peliculei originale. Filmul poate fi văzută la Cinemateca Eforie.

04
/10
/22

Gaep prezintă „Ecologies of Repair” (10 septembrie – 5 noiembrie 2022), o expoziție de lucrări noi de la opt artiste emergente – Amaia Molinet, Anca Bucur, Andreea Medar & Mălina Ionescu, Diana Popuț, Lucia Ghegu, Stanca Soare și Thea Lazăr – care aduc în discuție relația umanului cu non-umanul și dinamicile construire-distrugere, risipă-creație, extracție-adiție.

04
/10
/22

Spectacolul „Aproape”, titlu original „Almost, Maine”, de John Cariani, va avea premiera pe 7, 8, 9 octombrie 2022, de la ora 19:00, la Teatrul Excelsior, în regia lui Eugen Gyemant.