Explorarea dragostei într-un roman nou apărut la Editura Trei
https://www.ziarulmetropolis.ro/explorarea-dragostei-intr-un-roman-nou-aparut-la-editura-trei/

Primul volum din seria „Vara” de Jenny Han, intitulat „Vara în care am devenit frumoasă”, a fost ecranizat într-o miniserie de şapte episoade de Amazon Prime, scriitoarea americană fiind şi producătoarea serialului.

Un articol de Liliana Matei|10 august 2022

„Vara în care am devenit frumosă” este un roman candid despre explorarea dragostei, anunță un comunicat de presă, și toate celelalte evenimente care schimbă viața unei adolescente, în vara în care a împlinit 16 ani. Este o poveste despre maturizare, scrisă cu tandrețe de Jenny Han, sensibilă la schimbările subtile, dar ireversibile ale percepției de sine care apar odată cu adolescența.

Romanul publicat acum la Editura Trei este și o poveste de familie distractivă și emoționantă. Mult mai profundă decât alte romane ale autoarei, această carte, scrisă la persoana întâi, le vorbește adolescenților despre dinamica emoțională familiei și pierderile pe care le poți suferi în viață.

„Dacă aș putea trăi între paginile acestei cărți, aș face-o. Aș trage adânc în piept aerul sărat al oceanului, aș sta la soare și aș petrece toată ziua cu Belly cea bună, drăguță și amuzantă și cu prietenii ei cei mai buni, Jeremiah și Conrad, pe care i se pare că-i știe de o viață.“ – Lauren Myracle, scriitoare

Belly își măsoară viața în veri. Tot ce e bun, tot ce e magic se întâmplă între lunile iunie și august. Iernile sunt doar o perioadă în care numără săptămânile până la vara următoare, o perioadă în care stă departe de casa de pe plajă, departe de Susannah și, mai ales, departe de Jeremiah și Conrad. Ei sunt băieții pe care Belly i-a cunoscut în prima vară petrecută pe malul mării și care au fost totul pentru ea, de la frați mai mari la iubiți. Dar într-o vară, una minunată și intensă, totul se schimbă și, pe măsură ce se întâmplă asta, lucrurile devin așa cum ar fi trebuit să fie încă de la început.

Autoarea bestsellerului New York Times „Tuturor băieților pe care i-am iubit” abordează toate ideile romantice adolescentine: triunghiul amoros, înotul în mare după miezul nopții, întâlnirea la cinematograful drive-in, zile interminabile de shopping. „Vara în care am devenit frumoasă” te face să râzi, să lacrimezi, dar și să nu lași din mână cartea până la ultima pagină.

Jenny Han este autoarea seriei „Tuturor băieților pe care i-am iubit”, bestseller New York Times și ecranizată de Netflix. De asemenea, a scris seria „Vara”, precum și romanele Shug și Clara Lee and the Apple Pie Dream. Cărțile sale au fost traduse în peste 30 de limbi. A fost bibliotecară și are o diplomă în scriere creativă la New School. Locuiește în Brooklyn, New York. O puteți urmări la @jennyhan pe Instagram și Twitter sau o puteți vizita la jennyhan.com.

11
/12
/23

Un concert extraordinar de muzică de film va avea loc la Opera Naţională din Bucureşti pe 12 decembrie, de la ora 19.00, organizat de Universitatea Națională de Muzică din București în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Opera Națională din București, Arhiva Națională de Filme și universități de teatru și film din țară.

11
/12
/23

Pentru 10 zile, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” s-a aflat în Statele Unite ale Americii în cadrul turneului aniversar „Madrigal 60 – The Magic of Winter”, primul pe care artiștii l-au susținut în America după 35 de ani.

07
/12
/23

Legendarul cineast maghiar Béla Tarr va primi sâmbătă seară, la Berlin, un premiu onorific din partea Academiei Europene de Film. Cu această ocazie, publicăm un eseu despre cinemaul său foarte special.

07
/12
/23

Electric Castle 2024 sună epic! Cu Massive Attack, Bring Me The Horizon și Queens of The Stone Age ca headliners confirmați, a 10-a ediție a festivalului se anunță cu foarte mult rock și trip hop.

07
/12
/23

TEATRUL SE (ŞI) CITEŞTE, primul sezon al podcastului realizat de Fundaţia Culturală „Camil Petrescu” continuă cu un nou invitat. De această dată, Zomir Dimovici se întoarce în lumea cuvintelor trădate şi îl are ca partener de conversaţie pe Sorin Gherguţ, traducător, poet şi redactor de carte.