Explore dance festival prezintă atelierul de dans contemporan pentru copii
https://www.ziarulmetropolis.ro/explore-dance-festival-prezinta-atelierul-de-dans-contemporan-pentru-copii/

Cel mai important eveniment dedicat dansului contemporan şi performance-ului din Romania – Explore dance festival – Bucharest International Contemporary Dance and Performance Festival va începe sâmbată, la WASP – Working Art Space and Production. Primul week-end al festivalului eXplore dance festival îi este dedicat lui Colette Sadler (Marea Britanie, Germania). Artista va prezenta în cadrul […]

Un articol de Andrada Văsii|27 septembrie 2013

Cel mai important eveniment dedicat dansului contemporan și performance-ului din Romania – Explore dance festival – Bucharest International Contemporary Dance and Performance Festival va începe sâmbată, la WASP – Working Art Space and Production.

Primul week-end al festivalului eXplore dance festival îi este dedicat lui Colette Sadler (Marea Britanie, Germania). Artista va prezenta în cadrul festivalului două spectacole și va susține un workshop de dans contemporan pentru copii.

Sâmbată, 28 septembrie 2013, de la ora 10:00, la sediul WASP din Strada Ion Minulescu 67 – 93, în cadrul Explore dance festival va fi prezentat performance-ul We are the monsters, un performance cu și pentru copii. Creat în decembrie 2011, spectacolul a beneficiat de numeroase rezidente și prezentări, desfășurându-se pe durata a 25 de minute.

Performance-ul este urmat de un atelier participativ de aproximativ o oră, adresat copiilor cu vârste între 4 și 8 ani. Obiectivul atelierului este de a folosi mișcarea, desenul, muzica live, imaginea și o recuzită diversă pentru a descoperi ce anume face corpurile diferite sau monstruoase, creând o legatura cu ceea ce participantii au vazut deja in spectacol.

Libertate de mişcare la Explore dance festival

We are the monsters din cadrul Explore dance festival a fost creat din dorința lui Colette Sadler de a democratiza accesul și participarea în artă și dans, astfel îndreptându-și atenția către un public nou – copiii, pe care îi vede ca o potențială forță a schimbării.

În spectacolele lui Colette Sadler vedem trupuri sfidând legile fizicii în căutarea libertății de mișcare, nelipsite de umor, care reușesc să relativizeze limitele acestei forme artistice, dansul.

Duminică, 29 septembrie 2013, ora 20:00, la WASP, la eXplore dance festival, va fi prezentat spectacolul I not I.  I not I  face parte dintr-o instalație care invită publicul să pătrundă într-o lume a unei familiarități străine; haos de gesturi și inerție. Membre și gesturi se eliberează, prind viața și dobândesc un adevar propriu, intrând pe un tărâm al formelor și ințelesurilor părăsite” afirmă Colette Sadler.

Explore dance festival

The Victory Day va fi prezentat la Explore dance festival

Colette Sadler s-a născut la Glasgow în 1974. A urmat studii de balet la Scottish Ballet, apoi studii de licență în arta la Laban Centre din Londra. În 2002 a început să își dezvolte propria coregrafie realizând un număr de spectacole solo împreună cu CCA, TRAMWAY Glasgow și NRLA/New Territories festival.

Din 2006 locuiește în Berlin și își promovează activitatea prin turnee în Europa. Pe lângă activitatea coregrafică, Colette lucrează ca freelancer, conducând workshopuri în cadrul unor instituții precum Royal Conservatoire Glasgow sau HZT Berlin (curs de licență).

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook

Info:

Biletele se pot achiziţiona înainte de fiecare reprezentaţie, la preţul de 20 de lei.

Participarea la workshop se face pe bază de înscriere, la adresa [email protected].

Taxa de participare la workshop este de 10 lei/copil, iar locuri disponibile sunt 20. Informaţii la telefon 0741.096.035.

Foto credit: Explore dance festival

 

04
/04
/23

Muzeul Național de Artă al României oferă un program special de vizitare în data de 5 aprilie 2023, prima zi de miercuri a lunii în care toți vizitatorii beneficiază de gratuitate.

31
/03
/23

Programul cultural TM2023 pentru luna aprilie include un festival de artă, tehnică și istorie analogică, road performance-uri într-un camion, conferințe cu personalități de renume, sesiuni de plantare, concerte, ateliere de dans, expoziții, cât și tururi ghidate, lansări de carte și multe altele.

30
/03
/23

„KOMOREBI. Lumina care se filtrează printre copaci”, cel mai nou spectacol de teatru creat de compania Vanner Collective, pe textul dramaturgei Raluca Mănescu, ce își propune să demaște masculinitatea toxică și fuga barbaților din fața propriilor emoții și frici, va avea două reprezentații la București, la Centrul Educațional Replika, pe 30 și 31 martie, de la ora 19:00.

29
/03
/23

Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” și Centrul de Cultură Arcuș vernisează cea de a treia expoziție din seria aniversară Galeria „Madrigal 60” și invită publicul să descopere universul vizual al artistului Emanuel Chiriac. Evenimentul va avea loc vineri, 31 martie, de la ora 19:00, la sediul Corului Madrigal din Aleea Dealul Mitropoliei 11, București.

28
/03
/23

Cu ocazia împlinirii a 15 ani de activitate în promovarea artei contemporane și a peste 500 de materiale video originale (interviuri, documentare, no comment, expoziții) pe canalul YouTube, se lansează premiul Modernism.ro Award 2023, un trofeu de colecție, unicat, acordat în funcție de preferințele și vizualizările publicului.

27
/03
/23

În săptămâna 27 martie – 2 aprilie, Uniunea Artiștilor Plastici din România așteaptă publicul la multe evenimente din țară: expoziția „El Camino” (fotografii de Călin Piescu), sculptură la Galeria de Artă din Ploiești și picturi semnate de Aurelian Broască (la Constanța).

23
/03
/23

MoBU anunță Târgul Internațional de Artă București, eveniment care va avea loc în perioada 19-28 mai a.c. la Romaero Băneasa. Organizatorii au pregătit un pavilion expozițional complex, multifuncțional, cu 22.000 de metri pătrați la interior și în exterior, din care aproape 5.500 mp sunt spațiu expozițional dedicat exclusiv galeriilor și artiștilor participanți.

23
/03
/23

Indie Box, inițiativa din spatele mai multor proiecte artistice ai ultimilor 6 ani, precum [m]others, [ship of fools], Danstopic și Movemental, a lansat luna aceasta un nou proiect de terapie prin artă și cercetare artistică a cărui implementare se va petrece pe parcursul acestui an în două spitale de psihiatrie din țară: Spitalul Voila din Câmpina și Spitalul „Eftimie Diamandescu” din Bălăceanca.

20
/03
/23

În afara titlurilor noi, One World Romania propune în acest an şi trei retrospective de neratat: una concentrată pe cineastul sârb nonconformist Želimir Žilnik, în prezenţa acestuia, o alta cu filme ale regretatei regizoare libaneze Jocelyne Saab şi una dedicată dedicată împlinii a 30 de ani de existență a Fundației Arte Vizuale (FAV).