Explore dance festival prezintă atelierul de dans contemporan pentru copii
https://www.ziarulmetropolis.ro/explore-dance-festival-prezinta-atelierul-de-dans-contemporan-pentru-copii/

Cel mai important eveniment dedicat dansului contemporan şi performance-ului din Romania – Explore dance festival – Bucharest International Contemporary Dance and Performance Festival va începe sâmbată, la WASP – Working Art Space and Production. Primul week-end al festivalului eXplore dance festival îi este dedicat lui Colette Sadler (Marea Britanie, Germania). Artista va prezenta în cadrul […]

Un articol de Andrada Văsii|27 septembrie 2013

Cel mai important eveniment dedicat dansului contemporan și performance-ului din Romania – Explore dance festival – Bucharest International Contemporary Dance and Performance Festival va începe sâmbată, la WASP – Working Art Space and Production.

Primul week-end al festivalului eXplore dance festival îi este dedicat lui Colette Sadler (Marea Britanie, Germania). Artista va prezenta în cadrul festivalului două spectacole și va susține un workshop de dans contemporan pentru copii.

Sâmbată, 28 septembrie 2013, de la ora 10:00, la sediul WASP din Strada Ion Minulescu 67 – 93, în cadrul Explore dance festival va fi prezentat performance-ul We are the monsters, un performance cu și pentru copii. Creat în decembrie 2011, spectacolul a beneficiat de numeroase rezidente și prezentări, desfășurându-se pe durata a 25 de minute.

Performance-ul este urmat de un atelier participativ de aproximativ o oră, adresat copiilor cu vârste între 4 și 8 ani. Obiectivul atelierului este de a folosi mișcarea, desenul, muzica live, imaginea și o recuzită diversă pentru a descoperi ce anume face corpurile diferite sau monstruoase, creând o legatura cu ceea ce participantii au vazut deja in spectacol.

Libertate de mişcare la Explore dance festival

We are the monsters din cadrul Explore dance festival a fost creat din dorința lui Colette Sadler de a democratiza accesul și participarea în artă și dans, astfel îndreptându-și atenția către un public nou – copiii, pe care îi vede ca o potențială forță a schimbării.

În spectacolele lui Colette Sadler vedem trupuri sfidând legile fizicii în căutarea libertății de mișcare, nelipsite de umor, care reușesc să relativizeze limitele acestei forme artistice, dansul.

Duminică, 29 septembrie 2013, ora 20:00, la WASP, la eXplore dance festival, va fi prezentat spectacolul I not I.  I not I  face parte dintr-o instalație care invită publicul să pătrundă într-o lume a unei familiarități străine; haos de gesturi și inerție. Membre și gesturi se eliberează, prind viața și dobândesc un adevar propriu, intrând pe un tărâm al formelor și ințelesurilor părăsite” afirmă Colette Sadler.

Explore dance festival

The Victory Day va fi prezentat la Explore dance festival

Colette Sadler s-a născut la Glasgow în 1974. A urmat studii de balet la Scottish Ballet, apoi studii de licență în arta la Laban Centre din Londra. În 2002 a început să își dezvolte propria coregrafie realizând un număr de spectacole solo împreună cu CCA, TRAMWAY Glasgow și NRLA/New Territories festival.

Din 2006 locuiește în Berlin și își promovează activitatea prin turnee în Europa. Pe lângă activitatea coregrafică, Colette lucrează ca freelancer, conducând workshopuri în cadrul unor instituții precum Royal Conservatoire Glasgow sau HZT Berlin (curs de licență).

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook

Info:

Biletele se pot achiziţiona înainte de fiecare reprezentaţie, la preţul de 20 de lei.

Participarea la workshop se face pe bază de înscriere, la adresa [email protected].

Taxa de participare la workshop este de 10 lei/copil, iar locuri disponibile sunt 20. Informaţii la telefon 0741.096.035.

Foto credit: Explore dance festival

 

04
/12
/20

Pe 8 decembrie 2020, începând cu ora 13:00, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național „I.L.Caragiale” din București, va avea loc primul eveniment de promovare din cadrul Proiectului „Expoziție inovativă cu bunuri restaurate din colecția Muzeului Teatrului Național București”, proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

03
/12
/20

Muzeul Național de Artă Contemporană al României se alătură colegilor din Rețeaua Națională a Muzeelor din România, instituțiilor culturale non-guvernamentale și creatorilor independenți, manifestându-și dezacordul cu strategiile promovate de Visarta pentru a consolida cadrul a ceea ce se urmărește în mod implicit a deveni un monopol asupra gestionării drepturilor percepture din comunicarea publică a operelor de artă vizuală.

27
/11
/20

Galeria Estopia București deschide astăzi expoziția „Not Natural”, de Andrada Feșnic. La aproape doi ani de la prima expoziție solo a artistei la Estopia – care a coincis atunci chiar cu deschiderea galeriei – Andrada Feșnic revine la București cu o nouă serie de lucrări realizate integral pe durata ultimului an.

27
/11
/20

Libertatea, egalitatea și democrația sunt printre cele mai puternice valori ale lumii contemporane. Însă lucrurile nu au stat întotdeauna așa și, din păcate, istoria ne demonstrează că, timp de sute de ani, omenirea a reprimat potențialul intelectual a jumătate din populație prin constrângerea femeilor.

16
/11
/20

O expoziție de grup atipică, The Domino Effect (21 noiembrie 2020 – 6 februarie 2021) aduce în spațiul galeriei Gaep 13 lucrări selectate exclusiv de artiști, printr-o reacție în lanț: de la Răzvan Anton și până la Ignacio Uriarte, fiecare artist al galeriei a ales o lucrare de la următorul artist în ordine alfabetică.

13
/11
/20

Fabrica de Pensule alături de Spațiul de Artă Contemporană MAGMA deschid primul moment din setul de expoziții dedicate sectorului emergent al scenei de arte vizuale din România, parte a proiectului "Future Perfect / Viitor Anterior", în data de 13 noiembrie 2020, printr-un tur ghidat online care se va desfășura pe pagina de Facebook a Fabricii de Pensule.

12
/11
/20

La Muzeul Național al Țăranului Român,  sâmbătă, 14 noiembrie 2020, publicul este așteptat la evenimentul intitulat Noaptea Europeană a Muzeelor. Cu această ocazie se pot vizita trei expoziții temporare. Organizatorii au pregătit, de asemenea, o proiecție în aer liber. Anul acesta, expoziția permanentă va fi închisă, deoarece clădirea monument istoric din Șoseaua Kiseleff nu a […]