Expoziţia „Peisajele Credinţei“, până pe 28 iulie, la Muzeul Ţăranului din Capitală
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitia-peisajele-credintei-pana-pe-28-iulie-la-muzeul-taranului-din-capitala/

Expoziţia „Peisajele Credinţei“, un dialog fotografic româno – italian semnat de Rodica Marinescu, va fi deschisă publicului până pe 28 iulie, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti.

Un articol de Andrada Văsii|15 iulie 2013

Expoziţia „Peisajele Credinţei“, un dialog fotografic româno-italian semnat de Rodica Marinescu, va fi deschisă publicului până pe 28 iulie, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti.

În ultimii şapte ani, revenirea repetată pe pământ italic şi în special la Roma a fost urmată sau precedată, invariabil, de călătoria la mănăstirile din nordul Moldovei.

Un cumul de călătorii

Ideea unei expoziţii fotografice în dialog a venit firesc, ca un rezultat al acestui continuu periplu între România şi Italia, notează Mediafax. În marea diversitate şi între particularităţile distincte ale peisajelor credinţei s-au găsit şi infinite apropieri.

Publicul este invitat să descopere în expoziţie numeroasele exemple sau să le dezvăluie prin prisma propriilor trăiri şi experienţe. Dialogul fotografic este însoţit şi de câteva lucrări, creaţie contemporană, ale artistului plastic Venus Mateescu.

Info:

Expoziţia va putea fi vizitată până pe 28 iulie, de marţi până duminică, între orele 10.00 şi 18.00.

Foto credit: Muzeul Țăranului Român (Site)

02
/11
/20

Asociația Culturală Control N lansează ACSINTE.100, parte a programului educațional cu același titlu, un album virtual cu fotografii de Costică Acsinte însoțite de clipuri audio și video ce invită publicul tânăr în România anilor 1920 - 1960.

28
/10
/20

Astăzi, 28 octombrie, de ziua de naștere a pictoriței basarabene Valentina Rusu Ciobanu (100 de ani), Asociația pentru cultură și arte ARBOR lansează în premieră producțiile multimedia #100VRC Valentina Rusu Ciobanu: viața și opera și VRC Atelier ’85, atelierul artistei din anul 1985, reconstituit în realitate virtuală.

27
/10
/20

Arta urbană este în jurul nostru, de cele mai multe ori este necesar doar să ne ridicăm privirea şi vom observa diferite forme de artă. Observăm de la stencils, la stickere, la graffiti şi instalaţii stradale, cât şi una dintre cele mai perisabile forme de artă urbană, cea realizată în cretă. Un articol de Mihaela Ion.