Expoziția ,,Suntem fluturi (dar am fost omizi)”, aniversarea a patru ani de atelier Wood Be Nice
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitia-suntem-fluturi-dar-am-fost-omizi-aniversarea-a-patru-ani-de-atelier-wood-be-nice/

Artiştii vizuali Daniel Loagăr şi Andrei Cornea (atelier Wood Be Nice) deschid vineri, 12 decembrie, de la ora 19.30 o nouă expoziţie compusă din 20 de lucrări realizate prin tehnici care variază de la colaj clasic, grafică la transfer de imagine pe OSB şi pe ziar. Expoziţia este un strigăt de bucurie a celui care descoperă că este pe drumul bun şi surprinde momentul ieşirii din cristalidă şi a asumării sinelui.

Un articol de Liliana Matei|11 decembrie 2014

În atelierul lor în București, Daniel și Andrei au experimentat tehnica artizanală de transfer de imagine pe suprafețe neconvenționale – lemn – și în 2011 s-au lansat sub numele de Wood Be Nice. “Vrem să facem imaginile să redevină palpabile, să le redăm umanitatea care a stat la baza creăriilor, iar lemnul marchează perfect revenirea imaginii la firescul ei. Am ales metoda de transfer manual al imaginii pe lemn deoarece lemnul imprumută din personalitatea și energia imaginii, augmentând-o și dându-i noi valențe.”– Daniel Loagăr, artist vizual.

A_human_need_Andrei_Cornea

Artiștii vor fi prezenți la vernisajul expoziției care are loc la Pallets (str. Vasile Stroescu, nr. 40) în București începând cu ora19.30.

Tot în aceeași seară, cei doi artiști vor sărbători 4 ani de când au adus lemnul înapoi în casele oamenilor sub formă de fotografie, colaj, obiecte de decor și în spațiul public la festivaluri și manifestări culturale.

Trupa « The Message » va susține un concert la eveniment.

12
/09
/22

GREEN HOURS LIVE(S) caută povești și istorii personale legate de Green Hours, pe care le va transforma într-o instalație multimedia.

26
/08
/22

Asociația pentru cultură și arte Arbor vă invită la expoziția „Rememorarea copilăriei, mărturiile deportaților basarabeni”, care reînvie emoția unor destine tragice, mărturiile deportaților și ale victimelor regimului totalitar din stânga Prutului, în perioada sovietică. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a Moldovei, Centrul de Excelență Institutul Pro Memoria al Universității de Stat din Moldova și Ambasada Republicii Moldova în România.

25
/08
/22

În perioada 26 - 31 august 2022, în continuarea proiectului (burn)OUT, artistele Irina Marinescu, Andreea Novac, Eza (Alina Ușurelu), psihoterapeuta Mihaela Vechiu, sociologa Fidelie Kalambayi și artista portugheză Gabriela Conçalves invită publicul la prezentarea cercetării artistice pe tema recuperării pe care au inițiat-o în cadrul proiectului Recovery (Recuperare) și la o serie de trei ateliere de creaţie rezultate în urma acestei cercetări.