Expoziție Contemporanii: „Repere în timp”, Teodora Coltofean
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitie-contemporanii-repere-in-timp-teodora-coltofean/

Joi, 26 februarie 2015, orele 18:30, la parterul Turnului BRD (B-dul Ion Mihalache nr.1-7), a avut loc vernisajul expoziţiei personale a artistei Teodora Coltofean.

Un articol de Liliana Matei|26 februarie 2015

Expoziția Teodorei Coltofean etalează lucrări din ultimii ani, care o mărturisesc pe artistă în chip de trăitoare întru feeria cotidiană a culorilor, captând în ipostaze succesive efemerul celor văzute, spre a fi transpuse în vibrații cromatice structurate compozițional.

Fascinată deopotrivă de peisaj – arhitectural, marin ori colinar – ca și de obiectele făurite demult, purtând patina grea a timpului, pictorița reia teme și structuri din periplurile pe alte meleaguri, într-o continuă incitare de a retranspune emoția vizuală. Bucuria explozivă a culorii saturate este evidentă și în compozițiile cu flori, de mici dimensiuni, care alătură vibrațiile calde ale tonurilor. (Mihaela Proca)

Evenimentul este organizat în cadrul Proiectului Contemporanii și se înscrie în tradiția BRD de a pune la dispoziția artiștilor plastici – pictori, sculptori sau graficieni, tineri sau consacrați, spațiul expozițional de la parterul sediului său central. În cei peste 10 ani de la inaugurarea Turnului BRD, în foaier au expus numeroși reprezentanți ai noului val, dar și artiști ajunși la maturitate.

INFO

Expoziția poate fi vizitată în perioada 26 februarie – 26 martie 2014, de luni până vineri, în intervalul orar 10:00-17:00. Accesul în spațiul Turnului BRD se va face în baza actului de identitate.

04
/05
/20

Un eveniment cultural online lansat de Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”, este postat în premieră pe 4 mai, la aceasta adresa https://www.youtube.com/watch?v=mdEgBgfVS1w&feature=youtu.be în ziua în care se împlinesc 65 de ani de la de la dispariţia simbolului culturii muzicale româneşti, George Enescu – compozitor, violonist, pianist, dirijor şi ilustru profesor.

27
/04
/20

Pictorii, sculptorii, criticii de artă sau scriitorii sunt cărți deschise ale creației lor, vizibile fiind operele și mai puțin bornele ce duc spre realizarea acestora. Uneori, o întâmplare sau destinul, alteori persoana ce a stat în dreptul lor, au fost sursele ce au dus la expresia formelor de valoare. Soția cunoscutului critic de artă Valentin Ciucă m-a introdus în povestea nescrisă a vieții sale.

08
/04
/20

Centrul Ceh este unul dintre cele mai populare institute culturale din România, cunoscut pentru proiecte ca Documentary Mondays, Future Museum sau Cinemascop. Ca toate instituțiile și organizațiile ce se ocupă cu organizarea de evenimente culturale, Centrul Ceh caută să se adapteze noii situații în care cultura se mută în mediul online. Astfel, seria de interviuri cu artiști români și cehi 5Întrebări va fi publicată în săptămânile următoare.

30
/03
/20

Centrul Cultural Clujean lansează un proiect național care implică artiștii români în lupta cu pandemia COVID-19. Platforma Artiști Împreună răspunde inițiativei Observatorului Român de Sănătate de a transmite teme și subiecte importante ale zilei către un public cât mai larg.

05
/03
/20

La Teatrul Bulandra, ziua de 8 martie va fi cu totul specială și pentru că Gina Patrichi, actrița a cărei amintire se păstrează încă în mintea și sufletul celor care au avut șansa de a o vedea jucând, ar fi împlinit 84 de ani. În semn de respect și pentru aducere aminte, Teatrul Bulandra organizează luni, 9 martie, ora 19.00, la Sala Liviu Ciulei, expoziția Gina Patrichi – o stea în galeria Teatrului Bulandra.