Expoziţie cu falsuri ale unor tablouri celebre, confiscate de FBI, vernisată la New York
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitie-cu-falsuri-ale-unor-tablouri-celebre-confiscate-de-fbi-vernisata-la-new-york/

O expoziţie cu falsurile unor tablouri celebre, confiscate de FBI, a fost vernisată la The Center Gallery de la Universitatea Fordham din New York.

Un articol de Andrada Văsii|7 august 2013

O expoziţie cu falsurile unor tablouri celebre, confiscate de FBI, a fost vernisată la The Center Gallery de la Universitatea Fordham din New York. Intitulată „Caveat Emptor”, expoziţia cuprinde falsurile unor tablouri celebre realizate de artişti precum Chagall, Warhol, Gauguin şi De Kooning.

Cele mai multe dintre aceste tablouri au reuşit să înşele vigilenţa experţilor în artă şi au ajuns să fie vândute la licitaţii organizate de case prestigioase, precum Christie’s şi Sotheby’s, înainte ca autorii lor să fie demascaţi. Numele autorilor acelor falsuri nu sunt expuse în expoziţia vernisată la Universitatea Fordham.

O tradiţie cu tablouri false

„Caveat Emptor” nu este prima expoziţie dedicată unor falsuri artistice. Anul trecut, o expoziţie denumită „Faux Real”, cu tablouri realizate de Mark Landis, un falsificator deosebit de prolific, a fost vernisată în prezenţa persoanei care şi-a dat seama că operele lui Landis erau falsuri, notează Mediafax.

Artiştii ale căror opere au fost copiate şi expuse în expoziţia „Caveat Emptor” sunt nume majore în pictură – James E. Buttersworth, Marc Chagall, Willem de Kooning, Tsuguhara Foujita, Juan Gris, Paul Gauguin, Henri Matisse, Maurice Prendergast, Rembrandt van Rijn, Pierre Auguste Renoir, Andy Warhol şi Hale Woodruff.

Falsurile vor putea fi admirate la sediul Universităţii Fordham din New York până pe 9 august.

Foto credit: The Center Gallery (Site)

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

Considerat, de critici, dar și de iubitorii de artă, poate cel mai cunoscut și mai bine cotat artist român contemporan la nivel internațional, Adrian Ghenie revine într-o licitație din România cu o lucrare amplă și expresivă.

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.

02
/02
/24

În perioada 5 – 23 februarie 2024, Elite Art Gallery vă invită la expoziția artistului Leo Dolghier Oleg, „Symbiosis”, curatoriată de istoricul de artă, Felicia Acsinte. În cadrul vernisajului, care va avea loc pe data de 8 februarie, începând cu ora 18:00, expoziția va fi îmbogățită cu un element interactiv și dinamic, prezentat de artistul performer, Alexandru Medinschi, completând astfel călătoria vizuală printr-o experiență captivantă.