Expoziţie cu vânzare la Paris în cadrul campaniei „Brâncuși e al meu”
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitie-cu-vanzare-la-paris-in-cadrul-campaniei-brancusi-e-al-meu/

Asociaţia Pariziană a Artiştilor Români (APAR) şi Galeria de artă Amarica din capitala Franţei organizează între 30 iunie şi 30 iulie expoziţia cu vânzare „À nous Brancusi” pentru strângerea de fonduri în cadrul campaniei „Brâncuşi e al meu”.

Un articol de Petre Ivan|29 iunie 2016

Artiști români din Franța, România și Elveția au donat lucrări care vor fi expuse timp de o lună la Galeria Amarica de pe rue Washington, situată lângă renumitul bulevard Champs-Elysées. Fondurile strânse din vânzarea lucrărilor sunt destinate achiziției operei „Cumințenia pământului” de Constantin Brâncuși.

Inițiativa APAR vine în întâmpinarea apelului la subscripție publică lansat de Guvernul român în vederea achiziției sculpturii declarată tezaur național.

Expun artiștii: Livia Balu, Petre Velicu, Tudor Banus, Florin Doru Crihana, Constantin Pacea, Iva Binz, Christian Paraschiv, Marius Martinescu, Teli Iacsa, Rodica Costianu, Radu Zero, Daniela Codita, Mirela Traistaru, Diana Rachmut,  Gabriel Roche Tamic, Adrian Vadeanu, Daniel Paval, Adin Olteanu, Crenguta Macarie, Iuliana Negru.

BrâncușiE nevoie să strângem 6 milioane de euro? Există artiști în viață care vând lucrări în valoare de milioane de euro. Ei pot dona bani sau pot dona o lucrare. Apelul nostru rămâne deschis, astfel încât artiști de pretutindeni pot dărui o lucrare în vederea strângerilor de fonduri. „Cumințenia pământului” face parte din noi, din ceea ce reprezentăm, oriunde am fi în lume. – Andreea Macea, secretar APAR și organizatoarea evenimentului

Vernisajul expoziției va avea loc pe 30 iunie, între orele 18:30 şi 21:00, la Galerie Paul Amarica, 21 rue Whashington, 75008.

Cumințenia pamântului, opera realizată la Paris în 1907-1908 dintr-o piatră calcaroasă marchează, alături de Sărutul, momentul de răscruce, când Brâncuși decide să abandoneze modelajul și să sculpteze direct în piatră, marmură sau lemn. Titlul românesc vine sa confirme chiar dorința artistului ca această sculptură să fie privită de români. – Doina Lemny, muzeograf Centrul Pompidou, specialist al operei lui Brâncuși

Asociatia Pariziană a Artiștilor Români (APAR) este o asociație non profit care a luat ființă în 2013 la Paris, cu scopul de a promova artiștii români în Franța.

Foto: Expoziţie cu vânzare la Paris „Brâncuși e al meu” – icr.ro

27
/03
/18

În fiecare an, în 27 martie sărbătorim Ziua Mondială a Teatrului. Anul acesta, Centrul de Cultură Arcuș împreună cu Teatrul Andrei Mureșanu, în parteneriat cu proiectul artistic Romanian Actors by Simion Buia, vizibil pe www.romanianactors.com, organizează o expoziție unică de fotografie.

21
/03
/18

14 tineri animatori din România și Republica Moldova au realizat animațiile pentru un scurtmetraj documentar despre Street art-ul bucureștean în cadrul celei de-a zecea ediții ale atelierului intensiv de animație Animation Worksheep, organizat de festivalul Anim’est. Clipurile animate vor fi proiectate sâmbătă, 24 martie, în cadrul petrecerii de închidere a ediției aniversare, ce va avea loc la Club Control. Documentarul integral va fi lansat în cadrul  celei de-a treisprezecea ediții ale festivalului Anim’est, toamna aceasta.

21
/03
/18

Ajunsă anul acesta la cea de-a 14-a ediție, Noaptea Muzeelor, organizată de Rețeaua Națională a Muzeelor din România, se va desfășura pe 19 mai. Un eveniment cultural de amploare dedicat circuitului muzeal și evenimentelor conexe, Noaptea Muzeelor invită publicul să descopere și anul acesta oferta culturală a muzeelor, a organizațiilor culturale, a asociațiilor și a galeriilor de artă din București și din țară.

18
/03
/18

Sărbătorile Pascale și luna aprilie aduc motivație, soare, energie pozitivă, dăruire, ținute colorate și vesele, planuri pentru vacanță şi cȃte şi mai cȃte. La Bounty Fair #33, Ediția de Florii și Paști, vei găsi un tȃrg care reuneşte aproximativ 60 de artişti romȃni și creații lucrate manual, cu design propriu.

13
/03
/18

Institutul Cultural Român, în parteneriat cu Federația Comunităților Evreiești din România, Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (CNR UNESCO), Federația Europeană a Asociațiilor, Centrelor și Cluburilor UNESCO (FEACCU) organizează expoziția „Dăruire”, la un an de la dispariția unuia dintre cele mai importante nume ale artei contemporane - pictoriţa şi graficiana Alma Redlinger.

08
/03
/18

Cea de-a cincea ediție Art Safari București va avea loc în această primăvară, între 11 și 20 mai, în Piața George Enescu din București. Evenimentul va fi conceput sub forma unui muzeu temporar, care va găzdui, drept principale focusuri, o expoziție de artă contemporană organizată de Hervé Mikaeloff (curatorul Louis Vuitton Foundation din Paris) și o expoziție dedicată artei românești importante, curatoriată de Alina Șerban.