Expoziție de Artă Persană și Artizanat – Zilele Culturii Iraniene
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitie-de-arta-persana-si-artizanat-zilele-culturii-iraniene/

Ambasada Republicii Islamice Iran şi Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” organizează vineri, 10 februarie, de la ora 14.30, la Sala de Sticlă din Șoseaua Kiseleff nr. 30, vernisajul expoziţiei de artă persană şi artizanat organizată în cadrul programului Zilele Culturii Iraniene în România.

Un articol de Petre Ivan|8 februarie 2017

Expoziţia reuneşte o serie de tablouri ale renumitului pictor si miniaturist MAHMOUD FARSHCHIAN, ceramică și faianță, o colectie de reproduceri arheologice ale basoreliefurilor, capitelurilor si coloanelor de la Persepolis / Takht-e Jamshid (Tronul lui Jamshid), fosta capitala a Persiei Antice, considerată în prezent de istorici și arheologi a opta minune a lumii antice, covoare persane lucrate manual și obiecte de artizanat – cu vânzare.

La vernisaj vor cuvânta E.S Dl. Hamid MOAYYER, d-na Conf. univ. dr. Paula POPOIU, precum și alți distinși invitați.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 10 – 19 februarie, de miercuri până duminică, între orele 9.00 – 17.00.

Foto: Zilele Culturii Iraniene – facebook

02
/11
/20

Asociația Culturală Control N lansează ACSINTE.100, parte a programului educațional cu același titlu, un album virtual cu fotografii de Costică Acsinte însoțite de clipuri audio și video ce invită publicul tânăr în România anilor 1920 - 1960.

28
/10
/20

Astăzi, 28 octombrie, de ziua de naștere a pictoriței basarabene Valentina Rusu Ciobanu (100 de ani), Asociația pentru cultură și arte ARBOR lansează în premieră producțiile multimedia #100VRC Valentina Rusu Ciobanu: viața și opera și VRC Atelier ’85, atelierul artistei din anul 1985, reconstituit în realitate virtuală.

27
/10
/20

Arta urbană este în jurul nostru, de cele mai multe ori este necesar doar să ne ridicăm privirea şi vom observa diferite forme de artă. Observăm de la stencils, la stickere, la graffiti şi instalaţii stradale, cât şi una dintre cele mai perisabile forme de artă urbană, cea realizată în cretă. Un articol de Mihaela Ion.

20
/10
/20

Editura Muzeului Național de Artă Contemporană și-a adăugat în colecție o nouă publicație „reper” pentru istoria vizualității contemporane din România, marcând astfel borna istorică a 30 de ani de la evenimentele lui decembrie 1989.