Expoziţie de fotografie dedicată Marii Uniri, la Muzeul Cotroceni
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitie-de-fotografie-dedicata-marii-uniri-la-muzeul-cotroceni/

Muzeul Naţional Cotroceni organizează duminică, în Spaţiile medievale, vernisajul expoziţiei „Marea Unire. De la victoria în Primul Război Mondial la încoronarea suveranilor României Mari”, continuând seria manifestărilor culturale dedicate Centenarului Marii Uniri.

Un articol de Petre Ivan|10 ianuarie 2018

Expoziţia relatează în imagini rolul Familiei Regale Ferdinand şi Maria atât în actele decizionale, cât şi în acţiuni privind, pe de o parte, participarea armată a României în Primul Război Mondial, iar pe de altă parte realizarea idealului naţional al Unirii, cu recunoaşterea din partea marilor puteri europene.

Expoziţia, deschisă publicului până pe 13 februarie, va include fotografii rare, aflate în patrimoniul Muzeului Naţional Cotroceni, înfăţişând Familia Regală în perioada tratativelor de pace, reîntoarcerea la Bucureşti în decembrie 1918, precum şi Încoronarea de la Alba Iulia.

Foto: Expoziţie de fotografie dedicată Marii Uniri – facebook

09
/06
/22

Muzeul Abandonului a pornit în toamna anului trecut un amplu proiect de reunire, într-o arhivă digitală, a unor arhive personale și instituționale, deocamdată disparate, toate legate de instituționalizarea și dezinstituționalizarea copiilor din România comunistă și post-comunistă.

09
/06
/22

Artistele Andreea Novac, Irina Marinescu și Alina Ușurelu, împreună cu psiholoaga Mihaela Vechiu, socioloaga Fidelie Kalambayi și medicul Roxana Negureanu prezintă (burn)OUT - Prelegeri și incursiuni performative, la AREAL spațiu pentru dezvoltare coregrafică.

08
/06
/22

În mai puțin de o săptămână începe cea de-a 15-a ediție a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD, acolo unde teatrul, dansul și efervescența evenimentelor conexe își dau întâlnire cu spectactorii dornici să se bucure de o nouă atmosferă și un nou concept „sub nori”.

31
/05
/22

Inițiat în 2012, de către Fundația M&V Schmidt și Fundația Tabaluga/ Peter Maffay Stiftung, festivalul Săptămâna Haferland are misiunea de a promova cultura și tradițiile sașilor din Transilvania și de a dezvolta sectorul turistic din zona respectivă. Regiunea săsească din Transilvania, cuprinsă între Brașov și Sighișoara, a fost denumită Țara Ovăzului sau Haferland cu sute de ani în urmă, datorită localnicilor care obișnuiau să cultive cu precădere ovăzul, din cauza climatului mai aspru.

30
/05
/22

Să presupunem că o sticlă de plastic, un pet, și-ar dori să plece dintr-un sat din Transilvania și ar vrea călătorească până la Marea Neagră, ori poate și mai departe. Credeţi că ar putea? La această întrebare și-au dorit să găsească răspunsul un grup de voluntari din România. Realizată într-un proiect inedit tip experiment, "Călătoria mea spre mare" este de fapt o poveste despre oameni, mentalităţi și educaţie.