Expoziţie de fotografie şi bandă desenată la Biblioteca Naţională: „Cu Caragiale de la Washington la Bucureşti”
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitie-de-fotografie-si-banda-desenata-la-biblioteca-nationala-cu-caragiale-de-la-washington-la-bucuresti/

„Cu Caragiale de la Washington la Bucureşti”, expoziţie de fotografie şi bandă desenată la Biblioteca Naţională. „Cu Caragiale de la Washington la Bucureşti”, o expoziţie de fotografie şi bandă desenată realizată de Mădălina Corina Diaconu şi Mihai Grăjdeanu, se va deschide joi la sediul Bibliotecii Naţionale a României, informează organizatorii într-un comunicat. Imagini din piesa […]

Un articol de |9 octombrie 2012

„Cu Caragiale de la Washington la Bucureşti”, expoziţie de fotografie şi bandă desenată la Biblioteca Naţională.

„Cu Caragiale de la Washington la Bucureşti”, o expoziţie de fotografie şi bandă desenată realizată de Mădălina Corina Diaconu şi Mihai Grăjdeanu, se va deschide joi la sediul Bibliotecii Naţionale a României, informează organizatorii într-un comunicat.

Imagini din piesa de teatru „O noapte furtunoasă” jucată la Washington (regia Toma Enache, actori TNB) şi la Bucureşti (Teatrul Masca), precum şi pagini din volumul „O scrisoare pierdută” în benzi desenate vor putea fi admirate la mezaninul bibliotecii.

Fotografiile aparţin jurnalistei Mădălina Corina Diaconu, Mihai Grăjdeanu semnând benzile desenate, prima adaptare în această tehnică a unei piese a marelui dramaturg I. L. Caragiale.

„Fotografiile mele NU sunt artistice! Sunt imagini de care un jurnalist se foloseşte la ilustrarea articolelor sale! Ele pot fi împărţite în două categorii: fotografii făcute intenţionat, atunci când am povestea şi-mi trebuie doar ilustrarea ei, şi fotografii făcute la inspiraţie, spontan, atunci când ochiul surprinde un moment din care se naşte povestea”, afirmă Mădălina Corina Diaconu, potrivit comunicatului.

Organizată împreună cu Galeria Danaart Gallery, expoziţia, care va putea fi vizitată până pe 31 octombrie, se înscrie în seria de manifestări culturale dedicate Anului Caragiale organizate de Biblioteca Naţională a României.

Mădălina Corina Diaconu este absolventă a secţiei de Grafic Design de la Universitatea Tibiscus din Timişoara şi Academia de Artă din Bucureşti.

A locuit 16 ani în Washington DC, unde s-a dedicat jurnalismului, devenind corespondent de presă atât pentru ziarele din România, cât şi pentru ziarele româneşti din SUA, colaborând cu TV Chicago, Antena 1, PRO TV şi Radiodifuziunea Română.

În prezent este preşedinta Clubului Presei Transatlantice, reporter la Radio România Cultural, redactor la Radio Prodiaspora şi s-a restabilit în oraşul natal, Bucureşti.

Născut la Mangalia şi stabilit în Bucureşti, Mihai Grăjdeanu a început să deseneze încă din timpul grădiniţei.

Copil fiind, a participat la concursurile de desene pe asfalt de la Constanţa iar mai târziu, la saloanele şi festivalurile naţionale şi locale de benzi desenate.

Este autorul a câtorva volume de benzi desenate: „Legendele Dacilor – Piatra Sacră”, „Ciutanul” (vol. 1), primul roman grafic românesc despre fotbal, „Istoria alternativă a literaturii române în benzi desenate”, „După gratii”, prima bandă desenată pentru deţinuţii din penitenciarele din România, „O scrisoare pierdută”, prima adaptare în benzi desenate a unei piese a marelui dramaturg I. L. Caragiale, revista on-line pentru copii „Atelier BD” şi programul „Artă la Pachet”.

Autorul a definitivat volumul al doilea al romanului grafic „Ciutanul”, urmând ca acesta, odată cu găsirea unei edituri, să vadă lumina tiparului.

 

Sursa: Agerpres

25
/09
/14

MARI FILME ROMÂNEŞTI UITATE „Dolce far niente” (1998) este cel mai puţin cunoscut film al lui Nae Caranfil, nedreptăţit de lipsa unei distribuţii în România. Însă complexitatea construcţiei şi amestecul de umor caranfilian şi dramă de epocă în stil italian îl recomandă ca unul dintre cele mai reuşite filme ale regizorului.

25
/09
/14

La cea de-a noua ediţie a festivalului Anim’est, ce va avea loc între 3 şi 12 octombrie, animaţia e colorată în accente regale: şcoala invitată oficial la Bucureşti este Royal College of Art, din Londra, una dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ superior de arte şi design din lume.

25
/09
/14

Între 28 septembrie și 24 octombrie, violoncelistul Răzvan Suma desfășoară turneul ,,Vă place tango?”. Este o continuare a tradiţiei instaurate de artistul român de a propune publicului o provocare artistică în fiecare toamnă, în anii precedenţi aceasta fiind formulată sub titlurile „Vă place BACH?” şi „Vă place BRAHMS?”.

24
/09
/14

Jurnaliști puși în situații extreme, soldați reîntorși din Afghanistan, efectul misiunii NASA pe Lună asupra unei comunități de provincie, un fost cercetător devenit gangster, femei la putere versus bărbații la îndeletniciri domestice, un profesor de engleză pornit în căutarea lui John Lennon sunt doar câteva dintre personajele celei mai importante secțiuni, Competiția Internațională, a celei de-a VI-a ediții a Comedy Cluj.

24
/09
/14

Festivalul Naţional de Teatru prezintă în premieră în România spectacolul „Donka – O scrisoare către Cehov”, text şi regie Daniele Finzi Pasca, o producţie a Companiei Finzi Pasca, Elveţia şi a Festivalului Internaţional de Teatru Cehov, coproducător Théâtre Vidy – Lausanne.

24
/09
/14

Planşa, Productia independenta DaKINO Production si DIUD Film, surprinde o poveste de iubire autentică, trăită în cel mai uman mod cu putinţă, de îndragostiţii pasionaţi de scrimă.”Planşa” a surprins publicul cu o redare unică a artei de a face scrima, un sport al minţii şi al trupului, al controlului şi al anticipării exacte a intenţiilor adversarului.

24
/09
/14

Între 12 și 21 septembrie 2014 s-a desfășurat la Teatrul de pe Lipscani festivalul “Fest pe Lipscani”, dedicat lui Horațiu Mălăele însuşi, cu ocazia împlinirii a patruzeci de primăveri artistice (împlinite, cum îi șade bine acestui actor, toamna).

24
/09
/14

Cu noul său nume, dar cu vechile convingeri că arta contemporană din România se întâmplă bine și merită promovată, galeria Pleshoo Contemporary redeschide sezonul de artă miercuri, 24 septembrie 2014, de la ora 19.30, cu un eveniment dedicat Expresionismului balcanic, pe care îl aduce în fața publicului prin patru artiști care onorează eclectismul manifest și auto-afirmarea identitară ale mișcării.