Expoziţie dedicată lui Michael Jackson, la Paris şi Londra
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitie-dedicata-lui-michael-jackson-la-paris-si-londra/

O expoziţie dedicată impactului „uriaş” pe care l-a avut Michael Jackson asupra artei contemporane va fi deschisă în luna iunie (2018), la National Portrait Gallery din Londra, după care va ajunge, în noiembrie, la Grand Palais din Paris.

Un articol de Petre Ivan|1 decembrie 2017

Expoziţia „Michael Jackson: On the Wall” va prezenta „povestea nespusă” despre cum „regele muzicii pop” a devenit „una dintre cele mai influente personalităţi în arta ultimii jumătăţi de secol”, inspirând artişti precum Andy Warhol, David LaChapelle şi Grayson Perry.

Această expoziţie va cupinde lucrări realizate de aproximativ 40 de artişti, între care se numără Gary Hume, Maggi Hambling, Catherine Opie şi Yan Pei Ming, care vor fi prezentate împreună pentru prima dată.

Michael Jackson este cunoscut, între altele, pentru transformarea videoclipurilor muzicale într-o formă de artă şi pentru mişcările de dans „robot” şi „moonwalk”.

Curatorul Nicholas Cullinan, director la National Portrait Gallery din Londra, susţine că show-ul prezintă „ceva nou” despre Michael Jackson, cu toate că artistul a fost atât de celebru.

*

Michael Jackson (29 august 1958 – 25 iunie 2009) a fost cântăreţ, compozitor, dansator şi coregraf american, supranumit ”regele muzicii pop”. S-a remarcat încă din copilărie, în calitate de membru al grupului Jackson Five, şi a devenit apoi, după ce şi-a lansat cariera solo, unul dintre cei mai apreciaţi artişti ai planetei. A lansat numeroase albume de succes, precum ”Thriller”, ”Bad” şi ”Dangerous”, iar single-urile şi discurile sale s-au vândut în aproximativ 1 miliard de copii pe plan mondial.

Foto: Expoziţie dedicată lui Michael Jackson – facebook

11
/05
/23

Extinction Room (Hopeless.) – instalația audio performativă este alcătuită din înregistrări ale unor specii de păsări pe cale de dispariție, explorând ideea de natură și reprezentarea acesteia pe scena artistică și culturală, într-un moment în care specialiștii de mediu au ridicat puternice semnale de alarmă. Performance-ul este prezentat la București, la Teatrelli, pe 13 mai, de la ora 19.00, grație unei noi colaborări între Goethe-Institut și creart/Teatrelli.

11
/05
/23

MoBU, Târgul Internațional de Artă Contemporană București, își deschide porțile pentru vizitatori vineri, 19 mai, ora 14:00, la Romaero Băneasa și anunță programul de evenimente culturale conexe la care se poate participa în baza biletelor la târg.

28
/04
/23

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud și Asociația Culturală „Grigore Bradea” vă invită la vernisajul expoziției realizate de Florin Tamba – laureat al Premiului „Grigore Bradea” 2021. Vernisajul expoziției de sculptură are loc vineri, 5 mai 2023, de la ora 18:00, la Muzeul Județean Bistrița-Năsăud. Expoziția va fi prezentată de istoricul de artă Vasile Duda.

27
/04
/23

Finalul lunii aprilie aduce încă două vernisaje în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă. De pe 26 aprilie și până pe 6 iunie, la Kulterra Gallery (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106), se poate vedea expoziția „Călătorii” a artistei Ioana Badea, ce explorează drumuri, și nu destinații, făcute atât cu pasul, cât și cu gândul și între 29 aprilie și 13 mai artistul Bogdan – George Negulescu aduce în spațiul-acvariu din B-dul Carol, nr. 53 expoziția ”Red my mind”.

27
/04
/23

Cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Arhitectură și Design Concéntrico se va desfășura, în perioada 27 aprilie - 2 mai 2023, în orașul Logroño (Spania), iar România va fi din nou prezentă, cu instalația „Fresaˮ/„Căpșunăˮ, realizată de arhitecta Oana Stănescu. Participarea României la această ediție a Festivalului este susținută de Institutul Cultural Român de la Madrid, partener al Festivalului, cu sprijinul Uniunii Arhitecților din România.