Expoziţie dedicată lui Michael Jackson, la Paris şi Londra
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitie-dedicata-lui-michael-jackson-la-paris-si-londra/

O expoziţie dedicată impactului „uriaş” pe care l-a avut Michael Jackson asupra artei contemporane va fi deschisă în luna iunie (2018), la National Portrait Gallery din Londra, după care va ajunge, în noiembrie, la Grand Palais din Paris.

Un articol de Petre Ivan|1 decembrie 2017

Expoziţia „Michael Jackson: On the Wall” va prezenta „povestea nespusă” despre cum „regele muzicii pop” a devenit „una dintre cele mai influente personalităţi în arta ultimii jumătăţi de secol”, inspirând artişti precum Andy Warhol, David LaChapelle şi Grayson Perry.

Această expoziţie va cupinde lucrări realizate de aproximativ 40 de artişti, între care se numără Gary Hume, Maggi Hambling, Catherine Opie şi Yan Pei Ming, care vor fi prezentate împreună pentru prima dată.

Michael Jackson este cunoscut, între altele, pentru transformarea videoclipurilor muzicale într-o formă de artă şi pentru mişcările de dans „robot” şi „moonwalk”.

Curatorul Nicholas Cullinan, director la National Portrait Gallery din Londra, susţine că show-ul prezintă „ceva nou” despre Michael Jackson, cu toate că artistul a fost atât de celebru.

*

Michael Jackson (29 august 1958 – 25 iunie 2009) a fost cântăreţ, compozitor, dansator şi coregraf american, supranumit ”regele muzicii pop”. S-a remarcat încă din copilărie, în calitate de membru al grupului Jackson Five, şi a devenit apoi, după ce şi-a lansat cariera solo, unul dintre cei mai apreciaţi artişti ai planetei. A lansat numeroase albume de succes, precum ”Thriller”, ”Bad” şi ”Dangerous”, iar single-urile şi discurile sale s-au vândut în aproximativ 1 miliard de copii pe plan mondial.

Foto: Expoziţie dedicată lui Michael Jackson – facebook

24
/12
/19

Un grup de tineri artiști timișoreni din cadrul Facultății de Arte și Design a Universității de Vest Timișoara au demarat un proiect unic, menit să aducă împreună creatorii și iubitorii de artă. Proiectul Artă și Artiști Români are o motivație pur educațională.

23
/12
/19

Comisia Națională a României pentru UNESCO – CNR UNESCO - a organizat în data de 17 decembrie cea de-a IV-a ediție a Galei anuale de sfârșit de an, care a reunit partenerii instituționali, respectiv reprezentanți ai instituțiilor publice, societății civile, mediului privat, precum și alți colaboratori, personalități din domeniile de interes ale UNESCO - educație, științe, cultură, comunicare și informare.

14
/12
/19

Muzeul Colecţiilor de Artă, secţie a Muzeului Naţional de Artă al României, vă invită începând cu data de 14 decembrie 2019 să vizitaţi expoziţia permanentă a colecţiei „Dan şi Liana Nasta”, intrată în patrimoniul muzeului anul acesta, prin generozitatea donatorilor, soții Mihai şi Elena Nasta, nepoții colecționarilor.

10
/12
/19

Luni, 9 decembrie, începând cu orele 19.00, în foaierul Sălii Liviu Ciulei (Izvor) a avut loc vernisajul expoziției permanente de portrete ale actorilor din trupa Teatrului L.S. Bulandra, realizate de fotograful (și actorul) Andrei Runcanu.

03
/12
/19

Pentru fostele state socialiste, 2019 marchează trecerea a 30 de ani de la revoluțiile care au schimbat cursul istoriei, iar pentru cehi, la fel ca și pentru români și alte națiuni ce s-au aflat în Blocul de Est, 1989 a marcat trecerea de la dictatură la democrație. Revoluția de Catifea, așa cum a fost numit evenimentul la cehi, a avut câteva caracteristici aparte, iar bucureştenii sunt așteptați să le descopere la deschiderea expoziției „1989. The Velvet Revolution”, pe data de 5 decembrie 2019, începând cu ora 19:00, la Centrul Ceh din Bucureşti.