Expoziţie naţională de icoane pe sticlă şi lemn în Galeria de Artă a TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitie-nationala-de-icoane-pe-sticla-si-lemn-in-galeria-de-arta-a-tnb/

Galeria de Artă a Teatrului Naţional găzduieşte între 14 decembrie 2012 şi 15 ianuarie 2013 prima expoziţie naţională de icoane pe sticlă şi pe lemn, cuprinzând o selecţie din cele mai frumoase lucrări ale creatorilor populari contemporani, sub titlul Icoana – credinţă şi tradiţie Proiectul, aflat la prima sa ediţie, este iniţiat de Centrul Naţional pentru Conservarea şi […]

Un articol de Andrada Văsii|11 ianuarie 2013

Galeria de Artă a Teatrului Naţional găzduieşte între 14 decembrie 2012 şi 15 ianuarie 2013 prima expoziţie naţională de icoane pe sticlă şi pe lemn, cuprinzând o selecţie din cele mai frumoase lucrări ale creatorilor populari contemporani, sub titlul Icoana – credință și tradiție

Proiectul, aflat la prima sa ediţie, este iniţiat de Centrul Național pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale al MCPN şi el reprezintă o continuare a programului naţional de Revigorare a meşteşugurilor tradiţionale şi promovare a creativităţii artistice, iniţiat încă din anul 2000.

Celor mai buni meşteri iconari li se vor decerna premii.                                          

Accesul în expoziţie se face pe la Sala Media a Teatrului Naţional, din str. Tudor Arghezi.

 

 

Sursa: TNB

11
/12
/23

Un concert extraordinar de muzică de film va avea loc la Opera Naţională din Bucureşti pe 12 decembrie, de la ora 19.00, organizat de Universitatea Națională de Muzică din București în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Opera Națională din București, Arhiva Națională de Filme și universități de teatru și film din țară.

11
/12
/23

Pentru 10 zile, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” s-a aflat în Statele Unite ale Americii în cadrul turneului aniversar „Madrigal 60 – The Magic of Winter”, primul pe care artiștii l-au susținut în America după 35 de ani.

07
/12
/23

Legendarul cineast maghiar Béla Tarr va primi sâmbătă seară, la Berlin, un premiu onorific din partea Academiei Europene de Film. Cu această ocazie, publicăm un eseu despre cinemaul său foarte special.

07
/12
/23

Electric Castle 2024 sună epic! Cu Massive Attack, Bring Me The Horizon și Queens of The Stone Age ca headliners confirmați, a 10-a ediție a festivalului se anunță cu foarte mult rock și trip hop.

07
/12
/23

TEATRUL SE (ŞI) CITEŞTE, primul sezon al podcastului realizat de Fundaţia Culturală „Camil Petrescu” continuă cu un nou invitat. De această dată, Zomir Dimovici se întoarce în lumea cuvintelor trădate şi îl are ca partener de conversaţie pe Sorin Gherguţ, traducător, poet şi redactor de carte.