Expoziție Retrospectivă Horațiu Mălăele
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitie-retrospectiva-horatiu-malaele/

Admiratorii lui Horaţiu Mălăele pot fi alături de îndrăgitul actor, regizor, caricaturist şi scriitor român, joi, 16 Iunie, de la ora 18.30, la vernisajul expoziţiei Retrospectivă Horaţiu Mălăele. Evenimentul, care va avea loc la sediul Casei de Licitaţii Goldart din Bucureşti, Intrarea I.L. Caragiale nr. 1, reuneşte peste 50 de lucrări de desen, acuarelă, serigrafie, pictură şi grafică umoristică ale artistului.

Un articol de Petre Ivan|10 iunie 2016

Dacă acurela este tehnica de debut a maestrului, caricatura este cea care l-a consacrat ca grafician. Horațiu Mălăele mânuiește cu aceeași ușurință și expresivitate creionul, pensula sau cuvintele, lucru recunoscut deja de către criticii de artă și iubitorii de frumos.

Prietenii săi, actori sau alți artiști plastici și nu numai fac subiectul principal al lucrărilor lui Horațiu Mălăele. De la portrete dintr-o singură linie până la nuduri atent construite, de la acuarele până la pictură abstractă densă, toate formează această inedită retrospectivă.Horațiu Mălăele

Despre Mălăele

Horațiu Mălăele este unul dintre cei mai importanți actori și regizori români recunoscut de către Uniunea Artiștilor Plastici, Secția Grafica și că grafician profesionist.

Are deja la activ peste 40 de expoziții personale atât în țara cât și peste hotare. Paris, Munchen, Buenos Aires, Toronto și New York sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute orașe ale lumii care au găzduit desenele și caricaturile lui Horațiu Mălăele.

Expoziția

Retrospectivă Horațiu Mălăele poate fi vizionată în perioada 16-24 Iunie 2016, de luni pană vineri între orele 10.00 și 19.00 și sambăta între orele 11.00 și 15.00 la sediul Casei de Licitații Goldart din Intrarea I. L. Caragiale nr.1, București.

Foto: Expoziție Retrospectivă Horațiu Mălăele – facebook

09
/06
/22

Muzeul Abandonului a pornit în toamna anului trecut un amplu proiect de reunire, într-o arhivă digitală, a unor arhive personale și instituționale, deocamdată disparate, toate legate de instituționalizarea și dezinstituționalizarea copiilor din România comunistă și post-comunistă.

09
/06
/22

Artistele Andreea Novac, Irina Marinescu și Alina Ușurelu, împreună cu psiholoaga Mihaela Vechiu, socioloaga Fidelie Kalambayi și medicul Roxana Negureanu prezintă (burn)OUT - Prelegeri și incursiuni performative, la AREAL spațiu pentru dezvoltare coregrafică.

08
/06
/22

În mai puțin de o săptămână începe cea de-a 15-a ediție a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD, acolo unde teatrul, dansul și efervescența evenimentelor conexe își dau întâlnire cu spectactorii dornici să se bucure de o nouă atmosferă și un nou concept „sub nori”.

31
/05
/22

Inițiat în 2012, de către Fundația M&V Schmidt și Fundația Tabaluga/ Peter Maffay Stiftung, festivalul Săptămâna Haferland are misiunea de a promova cultura și tradițiile sașilor din Transilvania și de a dezvolta sectorul turistic din zona respectivă. Regiunea săsească din Transilvania, cuprinsă între Brașov și Sighișoara, a fost denumită Țara Ovăzului sau Haferland cu sute de ani în urmă, datorită localnicilor care obișnuiau să cultive cu precădere ovăzul, din cauza climatului mai aspru.

30
/05
/22

Să presupunem că o sticlă de plastic, un pet, și-ar dori să plece dintr-un sat din Transilvania și ar vrea călătorească până la Marea Neagră, ori poate și mai departe. Credeţi că ar putea? La această întrebare și-au dorit să găsească răspunsul un grup de voluntari din România. Realizată într-un proiect inedit tip experiment, "Călătoria mea spre mare" este de fapt o poveste despre oameni, mentalităţi și educaţie.