FAMILIA ADDAMS deschide noua stagiune a Teatrului EXCELSIOR
https://www.ziarulmetropolis.ro/familia-addams-deschide-noua-stagiune-a-teatrului-excelsior/

Teatrul EXCELSIOR prezintă, în zilele de 13 şi 14 septembrie 2019, premiera absolută în România a musicalului Familia Addams, un spectacol ce poartă semnătura regizorală şi coregrafică a lui Răzvan Mazilu. Noua producţie marchează debutul stagiunii 2019 – 2020 a singurului teatru din România distins cu un titlu în Cartea Recordurilor.

Un articol de Petre Ivan|28 august 2019

FAMILIA ADDAMS este cel de-al doilea titlu de musical pe care artistul îl montează la EXCELSIOR, după succesul înregistrat de Our Ladies of Perpetual Succour (Fecioarele noastre grabnic ajutătoare).

Excentrica familie care cucerea publicul larg odată cu versiunea cinematografică omonimă din anii ‘90 i-a inspirat pe Marshall Brickman, Rick Elice și Andrew Lippa în crearea unei adaptări muzicale originale care revizitează universul Addams dintr-o perspectivă surprinzătoare, confruntându-i pe Gomez și pe Morticia cu ceea ce s-ar putea numi „coșmarul” oricăror părinți: copiii cresc (prea repede).

Ajunsă la vârsta adolescenței, Wednesday, unica lor fiică, se îndrăgostește de Lucas Beineke, un băiat drăguț dintr-o familie respectabil de „normală”, și decide să îi încredințeze secretul tatălui ei, care nu doar că este nevoit să accepte cruda realitate, ci și să facă ceva ceva ce nu a mai făcut vreodată: să îi ascundă adevărul iubitei sale soții.

Totul va lua o turnură neașteptată în noaptea când „prea normalii” Beineke ajung să cineze în casa „ciudaților” Addams – un festin nocturn care va provoca ambele familii să își reconsidere limitele (a)normalității și rezistența în fața schimbării.

„Familia Addams, cu tot alaiul ei de personaje stranii, cu gustul ei pentru tot ce este dark și funebru, ne învață cea mai importantă lecție, aceea a Iubirii. Iubirea ca victorie a omului în fața morții. Veniți, să râdem și să ne amuzăm inteligent, exorcizându-ne de spaimele și umbrele noastre, de propriile noastre frici și prejudecăți!” Răzvan Mazilu

Alături de tânăra echipă de actori a Teatrului Excelsior, Răzvan Mazilu a creat un nou musical efervescent care are toate ingredientele unui hit: numere muzical-coregrafice senzaționale, songuri molipsitoare, o poveste cuceritoare și o echipă artistică și de creație care a investit energie, pasiune și entuziasm în materializarea fiecărui detaliu scenic. Noul spectacol creat de Răzvan Mazilu la Teatrul Excelsior îi transpune pe faimoșii Addams într-o altă dimensiune și explorează estetica macabrului dintr-o perspectivă hiper-ludică, reflectată și în decorurile ingenioase imaginate de Sabina Spătariu. Un plus de savoare comică îl imprimă spectacolului traducerea și adaptarea libretului, semnate Carmen Stanciu, alături de versiunea în limba română a songurilor, realizată de Alex Ștefănescu.

Dincolo de umorul negru și de extravaganțele Addams-ilor, de micile sau marile ciudățenii ascunse în interiorul oricărei familii, publicul va fi surprins să descopere o poveste plină de candoare care vorbește despre valori profunde ce ar putea caracteriza orice familie: iubirea, sinceritatea, înțelegerea, respectul. Cine spune că o familie aparent neobișnuită nu s-ar putea confrunta cu provocările oricărei familii obișnuite; și viceversa?

Bilete, pe platforma bilet.ro și la casa de bilete a Teatrului EXCELSIOR (Str. Academiei, nr. 28).
Detalii, pe https://www.teatrul-excelsior.ro/ și pe pagina de Facebook, @teatrulexcelsiorbucuresti.

FAMILIA ADDAMS –  info

 libretul: Marshall Brickman & Rick Elice

muzica și versurile: Andrew Lippa

traducerea și adaptarea: Carmen Stanciu

traducerea și adaptarea songurilor: Alex Ștefănescu

Gomez Addams                                    Lucian Ionescu

Morticia Addams                                  Oana Predescu / Camelia Pintilie

Wednesday Addams                           Ana Udroiu

Pugsley Addams                                  Matei Hotăranu 

Unchiul Fester                                     Mihai Mitrea / Radu Mitrea

Bunica                                                   Aida Avieriței

Lurch                                                       Mircea Alexandru Băluță

Alice Beineke                                        Maria Alexievici

Mal Beineke                                          Doru Bem

Lucas Beineke                                      Dan Pughineanu

Strămoșii:                                              

Marchiza                                                Andreea Hristu                  

Clownul                                                  Alex Popa

Mireasa                                                  Iulia Samson

Soldatul                                                  Dan Clucinschi

Balerina                                                  Loredana Cosovanu

Gangsterul                                             Ovidiu Ușvat

Regia, coregrafia, costumele: Răzvan Mazilu

Producția muzicală: Alexei Turcan

Decoruri: Sabina Spătariu

Lighting design: Costi Baciu

Peruci, machiaj: Octavian Mardale

Efecte speciale șI machiaj prostetic: Școala de Machiaj Prostetic

Video: Cristian Niculescu

Asistent coregrafie: Monica Petrică

Asistent scenografie, recuzită: Andrei Șova

Pregătirea muzicală: Maria Alexievici

Corepetitori: Anca Săftulescu, Maria Alexievici

Recomandat: 12+

Durata: 2h 30 min (cu pauză)

Foto: FAMILIA ADDAMS – facebook

 

12
/12
/14

În primii 398 de ani de eternitate, Shakespeare a fost interpretat și mai ales reinterpretat până când cei mai naivi (o consistentă majoritate) ajunseseră să creadă că nimic nou nu se mai poate arăta în marginea sa.

12
/12
/14

Un recital unic în București, în această perioadă a sărbătorilor de iarnă, „Prayers”, este prezentat publicului pe data de 16 decembrie, ora 19, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” (Calea Victoriei, nr. 88). Soliști: Ruxandra Urdăreanu – soprană, Dan Stoenescu - pian

12
/12
/14

Campania CITESTE POVESTI! este inițiată de Editura ALL și realizată în colaborare cu agenția de publicitate NEXT Advertising şi Raluca Băraru. În încercarea de a repune în drepturi ora de lectură, ni se alătură părinți, profesori, experți în educație, jurnalişti și un guvern de poveste. Campania, al cărei slogan este Pentru o lume mai bună, citește-le copiilor povești!, are expunere outdoor, radio şi print.

12
/12
/14

Fotograful australian de peisaje Peter Lik a stabilit un record mondial după ce un colecţionar privat a plătit 6,5 milioane de dolari pentru o poză a artistului, reprezentând o imagine a canionului Antelope din Arizona, în Statele Unite ale Americii.

11
/12
/14

La 25 de ani de la Revoluția din decembrie 1989, ICON production lansează pe DVD unul dintre cele mai premiate documentare românești din toate timpurile, "Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu" de Andrei Ujică, „un film pe care orice student la istorie, om politic sau om de rând trebuie să îl vadă”, după cum titra publicația „Washington Post”.

11
/12
/14

Crăciunul nu este parcă întreg până în momentul în care atmosfera creată de bradul împodobit şi de mirosul de cozonaci nu este completată de colinde. Ca în fiecare an, la Sala Radio, mai multe evenimente speciale, concepute în jurul tradiţiilor sărbătorilor de iarnă, oferă publicului bucureştean ocazia de a intra în povestea Crăciunului într-un mod deosebit.

11
/12
/14

Amza Pellea pleca după țigări și, uneori, se întorcea după trei zile. Gheorghe Dinică l-a luat de guler pe comandantul de la Otopeni. Vladimir Găitan ar fi putut juca într-un film de Michelangelo Antonioni... Câteodată, poveștile din culise sunt mai palpitante decât cele de pe scenă.

11
/12
/14

Invitata Marinei Constantinescu la Nocturne de vineri, 12 decembrie, este actriţa Oana Pellea. Realizatoarea Marina Constantinescu spune despre Oana Pellea că face parte din întâlnirile vieţii ei. Aceasta ediţie Nocture este despre popasurile importante ale vieţii, despre oamenii pe care îi porţi cu tine chiar şi când aceştia nu mai sunt, despre amintiri. Emisiunea poate fi urmărită de la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

11
/12
/14

Platforma docuart.ro, pe care puteți vedea filme documentar românești, are o nouă interfață, meniu în limba engleză, secțiuni noi și dă posibilitatea fiecărui navigator să poată accesa site-ul de pe orice tip de device. Proiectul “Platforma Docuart” a fost dezvoltat pe o perioadă de 5 luni, iulie - noiembrie 2014.