„Familie de artiști”, un spectacol despre iubire și solidaritate, la Teatrul Nottara
https://www.ziarulmetropolis.ro/familie-de-artisti-un-spectacol-despre-iubire-si-solidaritate-la-teatrul-nottara/

După închiderea sediului de pe Bd. Magheru, Nottara îşi invită spectatorii la „Familie de artişti”, în regia lui Alexander Hausvater. Premiera oficială a spectacolului va avea loc miercuri, 20 ianuarie, la ora 19:00 şi va fi găzduită de Teatrul de Comedie.

Un articol de Adina Scorţescu|12 Ianuarie 2016

Din distribuție fac parte Florina Cercel, Victoria Cociaş, Crenguţa Hariton, Ada Navrot, Ion Haiduc, Ioana Calotă, Gavril Pătru, Ghighi Eftimie, Alexandru Mike Gheorghiu, Raluca Jugănaru şi Daniela Tocari.

„Familie de artiști” e făcut după un text scris de Kado Kostzer şi Alfredo Arias, tradus de Doru Mareş. O țesătură despre viaţa ca artă a supravieţuirii, despre artistul din fiecare, despre curajul de a trăi liber și nonconformist într-o lume care stă să cadă.

„Acest spectacol vorbește despre o familie care este evacuată dintr-un apartament demolat, pentru că se construiește o autostradă. Pentru că progresul trebuie să ia loc creației, dragostei de oameni. Dar o bandă de oameni luptă până la sfârșit”, a declarat Alexander Hausvater, la conferința de presă care a avut loc ieri.

În contextul în care sediul Teatrului Nottara de pe Bd. Magheru a fost închis și se poartă discuții cu diverse instituții care pot găzdui spectacole, regizorul a subliniat că se vorbește mult despre spații și puțin despre actul de creație. „Bogăția majoră a teatrului românesc e actorul. Actorul, în România, moare. Tânăr sau bătrân. El termină o școală, are spectacole, dar nu caută. N-are timp să-ți redefinească meseria. Jocul trebuie inventat cu fiecare generație, ne trebuie o nouă formulă de joc. Cercetarea e o necesitate, dar teatrele n-au laboratoare…”

Marinela Țepuș, directorul Teatrului Nottara, a spus la conferința de presă că spectacolele teatrului se vor juca în mai multe locații din București (printre care Teatrul de Comedie, Teatrul Elisabeta, Teatrul Bulandra, Casa Artelor, Centrul cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu), dar și din provincie (Teatrul din Constanța, Teatrul din Buzău). „Noi vom juca în toate aceste spații, cu drag. Vom răspunde tuturor acestor solicitări, ne vom considera un teatru de turneu, un teatru de bejenie.”

Teatrul Nottara urma să se mute, cu tot cu birouri, în sediul de pe str. Batiștei al ARCUB, dar, la sfârșitul lunii trecute, și această clădire a primit bulină roșie (risc seismic de gradul I).17
/02
/19

CRONICĂ DE FILM În „Marele Dictator” (1940), Chaplin îl parodia pe Hitler. Scena jocului macabru cu globul pământesc folosit ca balon a devenit cult. Un portret sarcastic al unui om diabolic care influenţează întreaga lume face şi regizorul Adam McKay în „Vice”, o satiră la adresa fostului vicepreşedinte american Dick Cheney.

14
/02
/19

Actorul George Ivașcu, directorul Teatrului Metropolis din București, împlinește 51 de ani, pe 15 februarie. Șase artiști care au un impact uriaș asupra repertoriului teatrului: directorul de scenă Victor Ioan Frunză, scenografa Adriana Grand, regizoarea Chris Simion-Mercurian, actrița, regizoarea și dramaturgul Lia Bugnar, actorul și regizorul Emanuel Pârvu și dramaturgul și regizorul Mimi Brănescu, povestesc câteva întâmplări cu George Ivașcu.

13
/02
/19

Biletele puse în vânzare pentru concertul de jazz „Tenderly”, susținut de Luiza Zan Trio pe 14 februarie, la ora 20:00 la ARCUB s-au epuizat. „Joy of Life” - următorul concert din programul stagiunii de jazz ARTIST IN RESIDENCE, organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB, va fi susținut de trioul de senzație al artistului Petrică Andrei în data de 28 februarie, ora 20:00, la ARCUB, Sala Mare.

13
/02
/19

Duminică, 17 februarie (17.00), îndrăgostiții de toate vârstele sunt invitați la Sala Radio la tradiționalul concert de Dragobete, oferit în fiecare an în luna februarie de Orchestra de Muzică Populară Radio. Sub bagheta dirijorului Adrian Grigoraş concertul prezentat de Orchestra de Muzică Populară Radio sub titlul „DRAGOBETELE SĂRUTĂ FETELE” va fi susţinut de tineri artişti şi cupluri deja cunoscute ale scenei folclorice românești.

13
/02
/19

Opera Națională București desfășoară în perioada 11 februarie - 30 iunie 2019 un proiect cultural propriu în contextul preluării de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene. Spectacolele acestei săptămâni, 11 februarie – 17 februarie 2019 sunt dedicate Austriei, considerată în întreaga lume ca fiind „țara muzicii”. Mozart, Haydn, Schubert, Bruckner sau Mahler s-au născut în Austria.

12
/02
/19

Programul de burse SoNoRo Interferențe ajunge anul acesta la cea de-a XIII-a ediție și anunță noi preselecții pentru tinerii muzicieni români. Pe 16 februarie, la Academia ‘Gh. Dima’ din Cluj-Napoca, și pe 17 februarie, la Universitatea de Muzică din București, vor avea loc audițiile în urma cărora vor fi selectați cei 30 de tineri, cărora li se vor acorda anul acesta burse de studiu în Italia, la Montepulciano, în România, la Port Cultural Cetate, și în Germania, la Traunstein.

12
/02
/19

Actorul, regizorul și scenaristul Emanuel Pârvu împlinește astăzi 40 de ani. S-a născut pe 12 februarie 1979 la București, iar multe din vacanțele copilăriei le-a petrecut într-un sat de lângă Bacău, la bunicii materni.

Page 1 of 77612345...102030...Last »