„Familie de artiști”, un spectacol despre iubire și solidaritate, la Teatrul Nottara
https://www.ziarulmetropolis.ro/familie-de-artisti-un-spectacol-despre-iubire-si-solidaritate-la-teatrul-nottara/

După închiderea sediului de pe Bd. Magheru, Nottara îşi invită spectatorii la „Familie de artişti”, în regia lui Alexander Hausvater. Premiera oficială a spectacolului va avea loc miercuri, 20 ianuarie, la ora 19:00 şi va fi găzduită de Teatrul de Comedie.

Un articol de Adina Scorţescu|12 ianuarie 2016

Din distribuție fac parte Florina Cercel, Victoria Cociaş, Crenguţa Hariton, Ada Navrot, Ion Haiduc, Ioana Calotă, Gavril Pătru, Ghighi Eftimie, Alexandru Mike Gheorghiu, Raluca Jugănaru şi Daniela Tocari.

„Familie de artiști” e făcut după un text scris de Kado Kostzer şi Alfredo Arias, tradus de Doru Mareş. O țesătură despre viaţa ca artă a supravieţuirii, despre artistul din fiecare, despre curajul de a trăi liber și nonconformist într-o lume care stă să cadă.

„Acest spectacol vorbește despre o familie care este evacuată dintr-un apartament demolat, pentru că se construiește o autostradă. Pentru că progresul trebuie să ia loc creației, dragostei de oameni. Dar o bandă de oameni luptă până la sfârșit”, a declarat Alexander Hausvater, la conferința de presă care a avut loc ieri.

În contextul în care sediul Teatrului Nottara de pe Bd. Magheru a fost închis și se poartă discuții cu diverse instituții care pot găzdui spectacole, regizorul a subliniat că se vorbește mult despre spații și puțin despre actul de creație. „Bogăția majoră a teatrului românesc e actorul. Actorul, în România, moare. Tânăr sau bătrân. El termină o școală, are spectacole, dar nu caută. N-are timp să-ți redefinească meseria. Jocul trebuie inventat cu fiecare generație, ne trebuie o nouă formulă de joc. Cercetarea e o necesitate, dar teatrele n-au laboratoare…”

Marinela Țepuș, directorul Teatrului Nottara, a spus la conferința de presă că spectacolele teatrului se vor juca în mai multe locații din București (printre care Teatrul de Comedie, Teatrul Elisabeta, Teatrul Bulandra, Casa Artelor, Centrul cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu), dar și din provincie (Teatrul din Constanța, Teatrul din Buzău). „Noi vom juca în toate aceste spații, cu drag. Vom răspunde tuturor acestor solicitări, ne vom considera un teatru de turneu, un teatru de bejenie.”

Teatrul Nottara urma să se mute, cu tot cu birouri, în sediul de pe str. Batiștei al ARCUB, dar, la sfârșitul lunii trecute, și această clădire a primit bulină roșie (risc seismic de gradul I).



02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.