Fanii serialului “Anatomia lui Grey” fac petiţie pentru… învierea lui Derek Shepard
https://www.ziarulmetropolis.ro/fanii-serialului-anatomia-lui-grey-fac-petitie-pentru-invierea-lui-derek-shepard/

Fanii seriei “Anatomia lui Grey/ Grey’s Anatomy” au lansat o petiţie prin care cer producătorilor să îl readucă în acest show TV pe Derek Shepard, un personaj interpretat de actorul Patrick Dempsey, care a murit în urma unui accident de automobil, în cel mai recent episod al serialului.

Un articol de Petre Ivan|28 aprilie 2015

Fanii acestui serial TV, care se bucură de o popularitate deosebită, au fost extrem de supăraţi după ce personajul interpretat de actorul american Patrick Dempsey a fost ucis în urma unui accident de automobil, în cel mai recent episod al show-ului TV, difuzat de postul ABC pe 23 aprilie.

Patrick Dempsey a interpretat rolul medicului neurochirurg Derek “McDreamy” Shepherd timp de 11 sezoane în acest show TV.

O telespectatoare americană a fost atât de supărată, încât a lansat o petiţie online, prin care a cerut creatoarei serialului, Shonda Rhimes, să îl “reînvie” pe Derek Shepherd şi să îl readucă în serial.

Petiţia, lansată de Courtney Williams pe site-ul Change.org, se intitulează “Aduceţi-l pe doctorul «McDreamy» înapoi!” şi a fost semnată deja până la ora publicării acestor informaţii de peste 15.500 de persoane.

Petiţia conţine un text care se adresează Shondei Rhimes, producătorilor postului ABC şi actorului Patrick Dempsey.

“Aici e vorba de ceva foarte important, pentru că nu poţi să îi laşi pe oameni să investească sentimente vreme de un deceniu într-un anumit personaj şi, apoi, să îl ucizi în acest fel”, se afirmă în debutul acestui text publicat online.

“Există oameni în lumea asta care donează sânge şi organe, încercând să salveze vieţi, dorindu-şi să devină doctori, iar toate aceste lucruri se întâmplă pentru că au fost fani ai acestui serial de televiziune. Nu ne dezamăgiţi în felul acesta! Ne-aţi distrus complet!”, a adăugat iniţiatoarea petiţiei.

“Oamenii nu mai dorm şi nu mai mănâncă din cauza acestei întorsături tragice a evenimentelor, iar tu nu eşti aici pentru a-i ajuta, într-un fel sau altul”, a adăugat creatoarea petiţiei, adresându-i-se personajului interpretat de Patrick Dempsey.

Personajul interpretat de Patrick Dempsey, un medic specializat în neurochirurgie, a fost lovit de un automobil în episodul intitulat “How to Save a Life”, difuzat pe 23 aprilie de postul american. În urma accidentului, medicul Derek Shepherd se află în moarte cerebrală, iar soţia sa, Meredith Grey, interpretată de actriţa Ellen Pompeo, decide să îl deconecteze de la sistemele de întreţinere a funcţiilor vitale.

Joi, postul ABC a anunţat că va amâna difuzarea episodului din 30 aprilie a noului show creat de Shonda Rhimes, thrillerul politic “Scandal”, pentru a difuza un episod special cu o durată de două ore din serialul “Anatomia lui Grey”, creat în semn de omagiu adus personajului jucat de Patrick Dempsey. Episodul de săptămâna viitoare este promovat printr-o secvenţă în care personajul jucat de Ellen Pompeo le spune prietenilor şi colegilor ei că Derek Shepherd a murit.

Patrick Dempsey nu este primul personaj principal din “Anatomia lui Grey” care părăseşte acest serial. Actorii Katherine Heigl, Isaiah Washington, T.R. Knight, Eric Dane, Chyler Leigh şi, cel mai recent, Sandra Oh, au părăsit la rândul lor în ultimii ani distribuţia show-ului.

Ultimul episod din cel de-al 11-lea sezon al serialului “Grey’s Anatomy” va fi difuzat de postul ABC pe 14 mai.

Serialul “Anatomia lui Grey”, produs de studiourile ABC, este câştigătorul a 37 de premii internaţionale, dintre care două Globuri de Aur.

Foto: Anatomia lui Grey – cinemagia

15
/05
/22

TIFF propune la ediţia din acest an un Focus Polonia, care cuprinde o selecție a Festivalului Internațional de Film New Horizons din Wrocław, producții contemporane, filme cult  și o retrospectivă Krzysztof Kieślowski.

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.

10
/05
/22

Cel mai complex proiect documentar dedicat naturii din România vine la HBO Max. „România sălbatică”, realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, va putea fi vizionat de abonații platformei de streaming din 12 mai, pe parcursul a trei episoade. În iulie, miniseria va fi difuzată și pe HBO.

09
/05
/22

Walter Robinson, jurnalistul care a condus echipa Spotlight din cadrul publicației Boston Globe în investigația care a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service vine la București, pentru cea de-a 11-a ediție Superscrieri.

29
/04
/22

CRONICĂ DE FILM "Spioni de ocazie" (2021), noul documentar al Oanei Giurgiu, disponibil în cinematografe, aduce în atenţie o poveste fascinantă de spionaj din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care a vizat şi România. Formal, însă, filmul nu se ridică la înălţimea subiectului său.