FAPTE BUNE. Se întâmplă la Teatrul Dramaturgilor Români
https://www.ziarulmetropolis.ro/fapte-bune-se-intampla-la-teatrul-dramaturgilor-romani/

Ieri, 9 decembrie,  în sala „Ion Băieşu” a Teatrului Dramaturgilor Români, a avut loc premiera oficială a spectacolului FAPTE BUNE de Sebastian Ungureanu, regia Alexandru Nagy, o comedie de moravuri care începe ca o farsă şi se termină ca o satiră despre geneza politicii româneşti post-decembriste.

Un articol de Petre Ivan|10 decembrie 2018

În peisajul uman colorat și contradictoriu al anilor post-revoluționari se detașează figurile unor personaje emblematice: Victor, (interpretat de Liviu Romanescu) afaceristul fără capital, un „maestru al combinațiunilor” adus de valul schimbării și care vrea totul fără să ofere nimic, Nenea Vicențiu (interpretat de Constantin Dinulescu), omul de modă veche care se dezbracă treptat de caracter, arătând incredibile resurse de demagogie și fățărnicie, Ruxandra Leu (interpretată de Carmen Ionescu) prototipul parvenitei care crede că totul se obține fără merit,  prin pile și relații.

Toți trei, ca și celelalte personaje care gravitează în jurul lor (interpretate de Irina Sibef, Daniel Hara, Sorin Dobrin) sunt de un comic irezistibil generat de discrepanța flagrantă între pretenții, aspirații și realitatea lor de inși obscuri, dornici să agonisească.

Într-un ritm trepidant, scenele hazlii se succed imprevizibile până la finalul triumfal al edificării unui partid  care exprimă pe deplin butaforia găunoasă a unei societăți strâmbe: Partidul intitulat – exact împotriva „doctrinei” sale – „Fapte bune”.

Scenografia este concepută de Daniel Titza, coregrafia îi aparține Andreei Duță, video Cinty Ionescu, iar coloana sonoră Andrei Doboș.

Spectacolele TDR sunt supratitrate în limba engleză.

Detalii despre program și evenimente: www.teatruldramaturgilor.ro.

Foto: Fapte bune – Catalina Draghici

06
/12
/23

Teatrul „Gong” și Revista „Euphorion” prezintă cea de-a treia conferință organizată în cadrul Simpozionului Național „Actualitatea Cercului Literar de la Sibiu”. Evenimentul va avea loc vineri, 8 decembrie, de la ora 18:00, la Librăria Humanitas „Constantin Noica” și îl va avea ca invitat pe Marin Mălaicu-Hondrari.

06
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață, sau mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit.

06
/12
/23

Conferința Națională a Managerilor Culturali (CNMC) – ediția a 10-a va fi deschisă de Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial, Raluca Turcan, Ministrul Culturii și Andrei Chistol, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Culturii din Republica Moldova, joi, 7 decembrie 2023, începând cu ora 09.30.

06
/12
/23

Evenimentul de lansare a albumului expoziției „De la frici uitate, la nopți prietenoase. Avatarurile orașului nocturn”, curator: Adrian Majuru, organizată de Art Safari în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, Institutul de Antropologie Francisc I. Rainer și Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici, are loc vineri, 8 decembrie, la 18:30, la Art Safari;