Fashion show inedit la ARCUB în închiderea expoziţiei „Chimonoul întâlneşte ia”
https://www.ziarulmetropolis.ro/fashion-show-inedit-la-arcub-in-inchiderea-expozitiei-chimonoul-intalneste-ia/

Inaugurată în urmă cu o lună la ARCUB, expoziţia „Chimonoul întâlneşte ia” curatoriată de Iulia Gorneanu a avut parte de un finisaj special în seara zilei de miercuri, 21 iulie, în pasajul Hanului Gabroveni. Fashion styling show-ul – sub direcţia artistică a lui Alin Gălăţescu – s-a desfăşurat în prezenţa Ambasadorului Japoniei în România, ES Dl Hiroshi Ueda şi a prezentat ţinute ale designerilor români în ritmuri de muzică live interpretată de Jezebel.

Un articol de Petre Ivan|23 iulie 2021

Evenimentul a închis expoziția „Chimonoul întâlnește ia” care a prezentat în oglindă simboluri ale culturii nipone şi culturii autohtone şi a marcat 100 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Japonia şi România. Expoziția a fost organizată sub auspiciile Ambasadei Japoniei în România, de Primăria Municipiului Bucureşti prin Centrul Cultural Expo Arte şi ARCUB și a prezentat, între 24 iunie și 22 iulie, chimonouri şi ii din colecțiile Iuliei Gorneanu şi Mihaelei Bădin Chilian prezentate într-un discurs vizual atemporal, creat cu ajutorul artistei japoneze Ayako Funatsu.

În ton cu spiritul expoziției curatoriate de Iulia Gorneanu, evenimentul de închidere a prezentat o abordare unică a temelor de stilism în care cele două elemente vestimentare – chimonoul japonez și ia românească au fost integrate în ținute moderne, dovedind caracterul atemporal al acestora.

„E un demers spectacular și inedit de a demonstra că aceste simboluri estetice sunt atemporale și pot oricând să facă parte din cele mai moderne abordări. Ne-au fost aproape o mulțime de designeri români cărora le multumesc,” declară Alin Gălățescu, directorul artistic al fashion show-ului de la ARCUB.

Evenimentul de închidere „Chimonoul întâlnește ia – Fashion styling show” a prezentat creații ale designerilor români Aleha Toncea, Alexandra Calafeteanu, Atelier Bolero – Anca Balas și Ketty Nicolescu, IE Clothing – Emilia Tudoran și Iulia Ghenea, Laura Caraman, Mihai Manciu, Mitiliane Couture – Andreea Simona, Raluca Soare – Parapli Solèy, cu accesorii asigurate de Atelier Danessa.

Mulțumiri speciale sunt aduse de organizatorii evenimentului Iuliei Gorneanu, Agenției MRA, echipei de backstage formată Larisa Movila, Laura Karaman, Emilia Tudoran. Din echipa show-ului au mai făcut parte make-up artist Laura Perian și hair artist Ana Maria Mortasipu.

Organizat de Centrul Cultural Expo Arte şi ARCUB, „Chimonoul întâlnește ia – Fashion styling show” face parte din seria de evenimente FASHION Moments marca Alin Gălățescu.

 

23
/09
/22

The Future Lab este un proiect lansat de rețeaua Centrelor Cehe cu ocazia președinției Cehiei a UE în a doua jumătate a anului 2022. La București, programul va consta în 4 evenimente care abordează sustenabilitatea din diferite perspective - știință și greenwashing, design și inovare, comunități, infrastructură urbană și alimentație.

22
/09
/22

Romanian Jewelry Week 3.0 sărbătorește bijuteria contemporană între 5 și 9 octombrie cu expoziții, conferințe, workshop-uri de bijuterie și târguri și peste 190 de designeri români și internaționali care vor expune mii de creații de bijuterie. Ca în fiecare an, Romanian Jewelry Week oferă posibilitatea pasionaților de bijuterie să cumpere piesele preferate în cadrul Târgului de bijuterie ROJW 3.0 între 8 și 9 octombrie la Biblioteca Națională.

21
/09
/22

În perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2022, Institutul Cultural Român de la Paris organizează expoziția „INTROSPECȚII/INTROSPECTIONS” a artiștilor români Suzana Fântânariu (pictură, grafică, instalații), Anca Szönyi Thomas (fotografie, mixed media) și Dorin Crețu (pictură, fotografie digitală). Curatori sunt Ludwig Otte și Anca Szönyi Thomas.

21
/09
/22

Pentru trei zile, 23-25 septembrie 2022, Asociația CRIES a pregătit un spațiu pentru o varietate de experiențe în ritm „la pas" și un program ce oferă multiple perspective despre legăturile dintre hrană, cultură și consum durabil, dorind să inspire comunitatea locală și să se lase inspirați de toate experiențele și acțiunile care ne permit să încetinim ritmul de consumare a resurselor noastre și ale planetei.

20
/09
/22

Goethe-Institut București este în căutare de minți creative pentru dezvoltarea unor jocuri video autentice, relevante din punct de vedere social. În acest scop, organizează un game jam inedit de 48 de ore hibrid, între 7 și 9 octombrie 2022. Dezvoltarea jocului se va desfăşura online iar cei din Bucureşti pot participa la evenimentul de deschidere la sediul Goethe-Institut.

12
/09
/22

GREEN HOURS LIVE(S) caută povești și istorii personale legate de Green Hours, pe care le va transforma într-o instalație multimedia.