Fata din curcubeu, cu Tania Popa – a 100-a și ultima reprezentație
https://www.ziarulmetropolis.ro/fata-din-curcubeu-cu-tania-popa-a-100-a-si-ultima-reprezentatie/

Duminică 17 aprilie, acel eveniment scenic pornit de Lia Bugnar, autor şi regizor, şi împlinit de protagonista recitalului dramatic, Tania Popa – în rolul FATA DIN CURCUBEU, aplaudată, vreme de patru stagiuni, de un public numeros, în ţară şi peste hotare, împlineşte 100 de spectacole ! Aniversare ”rotundă”, ce coincide şi cu încheierea seriei de reprezentaţii ale acestui recital scenic la TNB.

Un articol de Petre Ivan|16 aprilie 2016

Aplaudat pe scenele Naţionalului bucureştean, precum şi într-o mulţime de turnee, dintre care amintim Festivalul de Teatru scurt, Oradea 2012, unde a primit Premiul special al juriului, spectacolul a mai fost răsplătit cu “Premiul pentru cea mai bună actriţă” la Festivalul Comediei Româneşti, FestCo 2013 şi a fost nominalizat la Gala Premiilor UNITER 2013, pentru „Cea mai bună interpretare feminină”.

De un mare succes s-a bucurat şi în Ungaria, prezentat pe scena Teatrului Radnóti din Budapesta şi, în acelaşi an, la Festivalul Internațional de Teatru „Demoludy”, pe scena Teatrului Stefan Jaracz din Olsztyn, Polonia, precum şi în Belgia, la Sala M de la BOZAR, în Bruxelles, cu ocazia « Galelor Teatrului Românesc», program iniţiat şi derulat de European Artist Management (EAM) din Bruxelles în perioada 2012–2013.

Tania Popa in Fata din curcubeu

Fata din curcubeu a adus-o pe Tania Popa în faţa dumneavoastră cu tot bagajul ei sentimental, cu setea ei teribilă de a cânta nişte melodii auzite în copilărie, pe tărâm basarabean, unde melodicitatea sufletului slav se simte bine primită, în ospeţie. Spectacolul a rupt inima târgului, a smuls aprecieri dintre cele mai calde din partea criticilor teatrali, s-a înşurubat în mintea spectatorilor.

Pafrazând-o pe Răzvana Niţă, putem afirma în încheierea seriei de spectacole : Tania Popa ne-a făcut un mare dar – cel mai izbutit one-woman show din ultimii ani.

Duminică, de la ora 20.00, la Sala Atelier, sunteţi aşteptaţi să mai vedeţi o dată acest minunat recital dramatic, în care talentul solar al Taniei a zugrăvit, într-o mulţime de nuanţe, povestea fetei celei lipsite de noroc, încântând publicul cu forţă şi temperament, reprezentaţie după reprezentaţie.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.