Felicia Filip şi Ion Caramitru, la Festivalul dedicat Zilei Naționale a României, la Opera Comică pentru Copii
https://www.ziarulmetropolis.ro/felicia-filip-si-ion-caramitru-la-festival-dedicat-zilei-nationale-a-romaniei-de-la-opera-comica-pentru-copii/

Felicia Filip şi Ion Caramitru vor participa la Festivalul dedicat Zilei Naţionale a României, organizat de Opera Comică pentru Copii (27 noiembrie – 1 decembrie). În cadrul evenimentului, publicul va avea ocazia să ia parte la spectacole de gală, cu invitaţi consacraţi ai scenei româneşti, alături de elevii olimpici din Orchestra Colegiului Naţional “George Enescu” din Bucureşti, dirijată de Gheorghe Iliuţă, împreună cu soliştii şi baletul Operei Comice pentru Copii.

Un articol de Petre Ivan|26 Noiembrie 2015

Evenimentul se adresează întregii familii, oferind atât programe educative – concertul lecție despre vocile operei, susținut de soprana Felicia Filip împreună cu soliștii Operei Comice pentru Copii – cât și recitalul de poezie “Dor de Eminescu”, unul dintre cele mai apreciate spectacole ale actorului și regizorului Ion Caramitru, acompaniat de maestrul Aurelian Octav Popa – precum și Gala de balet, cu momente clasice și moderne, susținută de ansamblul de balet al instituției.

Chiar de 1 decembrie, sub bagheta dirijorului Gheorghe Iliuță, Orchestra Colegiului Național “George Enescu” susține un concert de gală, împreună cu soliștii Operei Comice pentru Copii, invitând publicul să rememoreze evenimentul care a marcat istoria națională, prin crearea României Mari.

După ce a prezentat în cadrul Festivalului Internațional “George Enescu” opera “Münchhausen – Stăpânul minciunilor”, Opera Comică pentru Copii pregătește anul acesta patru noi producții: “Poveste de Crăciun” (spectacol extraordinar, premiera pe 18 decembrie, la Sala Polivalentă), “Mam’zelle

Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii

Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii

Nitouche” (operetă, premiera în luna februarie), “Viva la mamma” (musical, premiera în luna martie) şi “Jack și vrejul de fasole” (balet, premiera în luna aprilie).

Program Festival “Ziua Națională a României la Opera Comică pentru Copii”

 

 

Vineri, 27 noiembrie, ora 11:00,

Salonul Mozart:

Concert lecție “Vocile Operei”

Felicia Filip și Soliștii Operei Comice pentru Copii

60 de minute, +7 an

Sâmbătă, 28 Noiembrie 2015, ora 18:00,

Sala Mare:

Spectacol de Gală “Dor de Eminescu”

Ion Caramitru și Aurelian Octav Popa

65 de minute, +7 ani

Luni, 30 Noiembrie 2015, ora 18:00,

Sala Mare:

Gala de Balet a Operei Comice pentru Copii

Ansamblul de Balet al Operei Comice pentru Copii

65 de minute, +3 ani

Marți, 1 Decembrie 2015, ora 18:00,

Sala Mare:

Concert de Gală “La mulți ani, România!”

Soliștii Operei Comice pentru Copii și Orchestra Colegiului Național “George Enescu”, dirijor: Gheorghe Iliuță

65 de minute, +5 ani

Foto: Opera Comică pentru Copii, Felicia Filip – facebook

09
/10
/19

Celebra companie Béjart Ballet se întoarce la București cu un spectacol în premieră, iar două reprezentații de balet contemporan vor avea lor pe 12 și pe 13 octombrie, la Sala Palatului, „Tous les hommes presque toujours s’imaginent” și „7 Danses Grecques”. În spectacol vor evolua și două balerine românce, Oana Cojocaru și Bianca Stoicheciu.

03
/10
/19

O nouă colecție de toamnă, nu doar pentru garderobă, dar și pentru gusturi muzicale: violonistul Răzvan Stoica, pianista Andreea Stoica și Kamerata Stradivarius susțin un concert extraordinar pe scena din Main Square ParkLake, sâmbătă, 5 octombrie, de la ora 19.00, la propunerea Radio România Muzical.

03
/10
/19

La început de octombrie, emisiunea „Garantat 100%” de la TVR 1 împlineşte 20 de ani. Realizatorul ei, Cătălin Ştefănescu, vine să-şi întâlnească telespectatorii cu ediţii în premieră, într-un decor complet nou, modern şi primitor în acelaşi timp. Noul Garantat 100% începe duminică, 6 octombrie, cu un dialog plin de substanţă cu psihoterapeuta Esther Perel.

01
/10
/19

Într-un an în care a dirijat concerte în întreaga Europă și a putut fi urmărit pe unele dintre cele mai importante scene ale Europei precum Konzerthaus Berlin sau ElbPhilharmonie Hamburg sau într-un inedit turneu în ţările balcanice cu Orchestra Romănă de Tineret și lista ar putea continua, Cristian Mandeal revine în seara de 4 octombrie la pupitrul orchestrei Filarmonicii din Belgrad. Avându-l ca solist pe pianistul Alexandar Modzar, concertul va avea în program Beethoven - Concertul de pian şi orchestră nr. 4 și Prokofiev - Simfonia a VII-a.

30
/09
/19

Opera Națională București deschide Stagiunea 2019-2020 cu  premiera spectacolului „Samson și Dalila” de Camille Saint-Saëns. Regia poartă semnătura lui Giandomenico Vaccari, coregrafia a fost realizată de către Davide Bombana, iar decorul și costumele de către Andreea Koch. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta.

28
/09
/19

Fundaţia Calea Victoriei te invită pe 7 octombrie, ora 19.00, la un concert călătorie între Orient şi Occident, ce va avea loc în Sala de Spectacole a Cercului Militar Național. Evenimentul marchează închiderea proiectului Laboratorul Schimbării și e o ocazie rară de a asculta live muzică veche și muzică etnică.

27
/09
/19

În deschiderea stagiunii simfonice 2019-2020  a Filarmonicii „George Enescu”, care va avea loc, joi și vineri, 3 și 4 octombrie 2019, de la ora 19.00, la Ateneul Român, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de maestrul Christian Badea, îl are invitat pe solistul Liviu Prunaru, concertmaistru al Orchestrei Regale Concergebouw.

26
/09
/19

Octombrie este una dintre lunile preferate ale iubitorilor de literatură, de film, de teatru și, de ce nu, de festivaluri. Iată ce ne atrage atenția în mod special dintre spectaculoasele evenimente ale lunii!

25
/09
/19

Ediția 2019 a Festivalului Internațional George Enescu - “…le rendez-vous de la planète musicale” - s-a încheiat în acordurile Simfoniei nr.1, de Ceaikovski, cu viziunea copleșitoare a Orchestrei Regale Concertgebow din Amsterdam. Melomanii au petrecut aproape 200 de ore imersați în muzică interpretată la cel mai înalt nivel internațional.

20
/09
/19

Soprana Olga Bezsmertna, solistă a Operei de Stat din Viena, va interpreta rolul Donnei Elvira în spectacolul Don Giovanni de Mozart, prezentat de Orchestra de Cameră din Basel, în data de 22 septembrie, la Ateneul Român. Soprana Miah Persson, anunțată anterior în distribuție și-a anulat deplasarea la București din cauza unor urgențe de familie.

Page 1 of 13812345...102030...Last »