Felicia Filip şi Ion Caramitru, la Festivalul dedicat Zilei Naționale a României, la Opera Comică pentru Copii
https://www.ziarulmetropolis.ro/felicia-filip-si-ion-caramitru-la-festival-dedicat-zilei-nationale-a-romaniei-de-la-opera-comica-pentru-copii/

Felicia Filip şi Ion Caramitru vor participa la Festivalul dedicat Zilei Naţionale a României, organizat de Opera Comică pentru Copii (27 noiembrie – 1 decembrie). În cadrul evenimentului, publicul va avea ocazia să ia parte la spectacole de gală, cu invitaţi consacraţi ai scenei româneşti, alături de elevii olimpici din Orchestra Colegiului Naţional “George Enescu” din Bucureşti, dirijată de Gheorghe Iliuţă, împreună cu soliştii şi baletul Operei Comice pentru Copii.

Un articol de Petre Ivan|26 noiembrie 2015

Evenimentul se adresează întregii familii, oferind atât programe educative – concertul lecție despre vocile operei, susținut de soprana Felicia Filip împreună cu soliștii Operei Comice pentru Copii – cât și recitalul de poezie “Dor de Eminescu”, unul dintre cele mai apreciate spectacole ale actorului și regizorului Ion Caramitru, acompaniat de maestrul Aurelian Octav Popa – precum și Gala de balet, cu momente clasice și moderne, susținută de ansamblul de balet al instituției.

Chiar de 1 decembrie, sub bagheta dirijorului Gheorghe Iliuță, Orchestra Colegiului Național “George Enescu” susține un concert de gală, împreună cu soliștii Operei Comice pentru Copii, invitând publicul să rememoreze evenimentul care a marcat istoria națională, prin crearea României Mari.

După ce a prezentat în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu” opera “Münchhausen – Stăpânul minciunilor”, Opera Comică pentru Copii pregătește anul acesta patru noi producții: “Poveste de Crăciun” (spectacol extraordinar, premiera pe 18 decembrie, la Sala Polivalentă), “Mam’zelle

Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii

Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii

Nitouche” (operetă, premiera în luna februarie), “Viva la mamma” (musical, premiera în luna martie) şi “Jack și vrejul de fasole” (balet, premiera în luna aprilie).

Program Festival “Ziua Națională a României la Opera Comică pentru Copii”

 

 

Vineri, 27 noiembrie, ora 11:00,

Salonul Mozart:

Concert lecție “Vocile Operei”

Felicia Filip și Soliștii Operei Comice pentru Copii

60 de minute, +7 an

Sâmbătă, 28 Noiembrie 2015, ora 18:00,

Sala Mare:

Spectacol de Gală “Dor de Eminescu”

Ion Caramitru și Aurelian Octav Popa

65 de minute, +7 ani

Luni, 30 Noiembrie 2015, ora 18:00,

Sala Mare:

Gala de Balet a Operei Comice pentru Copii

Ansamblul de Balet al Operei Comice pentru Copii

65 de minute, +3 ani

Marți, 1 Decembrie 2015, ora 18:00,

Sala Mare:

Concert de Gală “La mulți ani, România!”

Soliștii Operei Comice pentru Copii și Orchestra Colegiului Național “George Enescu”, dirijor: Gheorghe Iliuță

65 de minute, +5 ani

Foto: Opera Comică pentru Copii, Felicia Filip – facebook

19
/02
/20

Miercuri, 26 februarie (ora 19:00), apreciatul dirijor român GABRIEL BEBEȘELEA, aplaudat recent la pupitrul unor importante ansambluri europene în cele mai prestigioase săli de concert ale lumii ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski - Moscova, va dirija ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO, în cel de-al doilea concert Radio România dedicat Anului Internațional BEETHOVEN (250 de ani de la nașterea sa).

17
/02
/20

Sâmbătă, 28 martie 2020, începând cu ora 19.00, pe scena Sălii Mari a Ateneului Român (Str. Benjamin Franklin nr. 3), Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Asociația Help Autism, cu sprijinul Kaufland România, în parteneriat cu Filarmonica George Enescu, Centrul Infoeuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Tarom, Floria și Wagner Arte Frumoase și Povești, organizează cu ocazia celei de-a VII-a ediții a proiectului “SUFLET ÎN CULORI”, concertul extraordinar EMOCIÓN!.

15
/02
/20

Joi, 20 februarie, de la ora 19.00, la Sala Radio, Luiza Zan – una dintre cele mai apreciate voci ale momentului în jazz-ul românesc – propune publicului un concert în ritm de swing, sub titlul „Dragobete’s Wings”, alături de Big Band-ul Radio și Jazzpar Trio (Gaspar Almos, Gaspar Csaba, Vitalyos Lehel).

10
/02
/20

Vineri, 14 februarie, ora 19.00, Sala Radio este gazda unui concert cu doi invitați speciali aplaudați pe scenele internaționale: tânărul dirijor Kahchun Wong (33 de ani), primul muzician asiatic care a câștigat prestigioasa competiție internațională de dirijat „Gustav Mahler” (Germania, 2016) și violonistul român Valentin Șerban, membru al orchestrei Les Dissonances din Paris.

03
/02
/20

Bogdan Mezofi, solistul trupei clujene de rock alternativ Grimus, vorbește într-un interviu în formă de alfabet despre prima piesă pe care a compus-o, despre lucrurile care contează și oamenii pe care îi admiră.

31
/01
/20

Televiziunea Română oferă telespectatorilor săi, în prime time, un program premium, în exclusivitate pentru România: cel mai mare eveniment muzical de televiziune al anului din Italia, Sanremo 2020, se vede live, între 4 şi 8 februarie, de la ora 22.00, la TVR 1.

Page 1 of 14312345...102030...Last »