Felicia Filip şi Ion Caramitru, la Festivalul dedicat Zilei Naționale a României, la Opera Comică pentru Copii
https://www.ziarulmetropolis.ro/felicia-filip-si-ion-caramitru-la-festival-dedicat-zilei-nationale-a-romaniei-de-la-opera-comica-pentru-copii/

Felicia Filip şi Ion Caramitru vor participa la Festivalul dedicat Zilei Naţionale a României, organizat de Opera Comică pentru Copii (27 noiembrie – 1 decembrie). În cadrul evenimentului, publicul va avea ocazia să ia parte la spectacole de gală, cu invitaţi consacraţi ai scenei româneşti, alături de elevii olimpici din Orchestra Colegiului Naţional “George Enescu” din Bucureşti, dirijată de Gheorghe Iliuţă, împreună cu soliştii şi baletul Operei Comice pentru Copii.

Un articol de Petre Ivan|26 noiembrie 2015

Evenimentul se adresează întregii familii, oferind atât programe educative – concertul lecție despre vocile operei, susținut de soprana Felicia Filip împreună cu soliștii Operei Comice pentru Copii – cât și recitalul de poezie “Dor de Eminescu”, unul dintre cele mai apreciate spectacole ale actorului și regizorului Ion Caramitru, acompaniat de maestrul Aurelian Octav Popa – precum și Gala de balet, cu momente clasice și moderne, susținută de ansamblul de balet al instituției.

Chiar de 1 decembrie, sub bagheta dirijorului Gheorghe Iliuță, Orchestra Colegiului Național “George Enescu” susține un concert de gală, împreună cu soliștii Operei Comice pentru Copii, invitând publicul să rememoreze evenimentul care a marcat istoria națională, prin crearea României Mari.

După ce a prezentat în cadrul Festivalului Internațional “George Enescu” opera “Münchhausen – Stăpânul minciunilor”, Opera Comică pentru Copii pregătește anul acesta patru noi producții: “Poveste de Crăciun” (spectacol extraordinar, premiera pe 18 decembrie, la Sala Polivalentă), “Mam’zelle

Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii

Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii

Nitouche” (operetă, premiera în luna februarie), “Viva la mamma” (musical, premiera în luna martie) şi “Jack și vrejul de fasole” (balet, premiera în luna aprilie).

Program Festival “Ziua Națională a României la Opera Comică pentru Copii”

 

 

Vineri, 27 noiembrie, ora 11:00,

Salonul Mozart:

Concert lecție “Vocile Operei”

Felicia Filip și Soliștii Operei Comice pentru Copii

60 de minute, +7 an

Sâmbătă, 28 Noiembrie 2015, ora 18:00,

Sala Mare:

Spectacol de Gală “Dor de Eminescu”

Ion Caramitru și Aurelian Octav Popa

65 de minute, +7 ani

Luni, 30 Noiembrie 2015, ora 18:00,

Sala Mare:

Gala de Balet a Operei Comice pentru Copii

Ansamblul de Balet al Operei Comice pentru Copii

65 de minute, +3 ani

Marți, 1 Decembrie 2015, ora 18:00,

Sala Mare:

Concert de Gală “La mulți ani, România!”

Soliștii Operei Comice pentru Copii și Orchestra Colegiului Național “George Enescu”, dirijor: Gheorghe Iliuță

65 de minute, +5 ani

Foto: Opera Comică pentru Copii, Felicia Filip – facebook

23
/07
/21

În perioada 23 iulie - 26 septembrie, se va desfășura seria de concerte live „Alternative Brunch”, dedicată tuturor celor a căror poftă de muzică nu ține cont de oră. Sezonul din acest an înseamnă 12 concerte, susținute de patru trupe, în trei orașe din Republica Moldova și România: Iași, Bacău și Chișinău.

22
/07
/21

Între 16 și 24 iulie EUROPAfest sărbătorește vara cu o ediție bogată în jazz. Diferite stiluri și ritmuri cu artiști din 20 de țări se pot auzi zilnic la Sala Auditorium a Palatului Regal / Muzeul Național de Artă al României.

08
/07
/21

EUROPAfest lansează invitația unui maraton de 9 zile de muzică live. În perioada 16-24 iulie București devine capitala jazz-ului. Seară de seară, scena Sălii Auditorium a Palatului Regal/Muzeul Național de Artă al României va găzdui concerte, recitaluri, seri de jam sessions, spectacole de gală cu artiști din 20 de țări. Biletele s-au pus în vânzare […]

28
/06
/21

Pe 2 iulie, de la ora 20, în Parcul Coloanei fără sfârşit din Târgu Jiu va poposi recitalul Vioara lui Enescu, eveniment ce va aduce în faţa publicului un exemplu unic de generozitate artistică. Gabriel Croitoru şi legendara vioară Guarneri del Gesù pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziție și aflat în patrimoniul Muzeului Național “George Enescu”) străbat România alături de pianistul Horia Mihail, aducând muzica aproape de comunităţi dintre cele mai diferite România.