Felicia Filip și Laura Bretan, în „Poveste de Crăciun”
https://www.ziarulmetropolis.ro/felicia-filip-si-laura-bretan-in-poveste-de-craciun/

Aproape 4000 de persoane au fost prezente aseară la spectacolul „Poveste de Crăciun”, prezentat de Opera Comică pentru Copii la Sala Polivalentă din Bucureşti. Evenimentul a fost transmis live şi pe pagina oficială de Facebook a instituţiei, ajungând la peste 100 000 de spectatori într-un timp record.

Un articol de Liliana Matei|17 decembrie 2016

Pe scenă au urcat peste 300 de artiști, care au susținut împreună, cu mult talent, un spectacol-eveniment, în regia maestrului Cristian Mihăilescu. „Spectatorii din sală, dar și cei care au urmărit pe Facebook transmisiunea live a evenimentului, s-au bucurat de un spectacol-mozaic, care a îmbinat muzica clasică, opera și cântul coral cu muzica pop, colindele tradiționale și cu momentele de flamenco și balet”, se arată într-un comunicat de presă. Pe scenă au urcat soprana Felicia Filip, tânăra solistă Laura Bretan (Chicago) – câștigătoarea concursului „Românii au Talent” – cunoscuta interpretă Alina Eremia, baritonul Iordache Basalic, prim-solist al Operei Naționale din București, prim-balerinii Corina Dumitrescu și Gigel Ungureanu, dansatorul flamenco Lucas Molina (Buenos Aires), violonistul de reputație mondială Mario Hossen (Viena), Ionel Tudor Band, Orchestra Simfonică București (dirijori: Gheorghe Iliuță și Andrei Tudor), alături de artiștii lirici și balerinii Operei Comice pentru Copii și Corurile Cantus Mundi din țară, dirijate de Cezar Verlan.

„Magia Crăciunului se pune în scenă cu dragoste pentru cei cărora le este adresată și cu știința de a îmbina diversele gusturi și așteptări ale publicului. Avem un public care așteaptă colinde, alt public care așteaptă voci de operă, alții care așteaptă cântăreți pop, iar secretul unui spectacol de acest gen este modul de a ansambla această diversitate de stiluri. În luna decembrie toți suntem copii, de aceea «Poveste de Crăciun» este un spectacol care se adresează tuturor. Avem o echipă extraordinară la Opera Comică pentru Copii, cu oameni talentați și devotați, care fac miracole la fiecare spectacol. Anual, peste 75.000 de copii ascultă Mozart, Ceaikovski, Donizetti, iar acest spectacol de Crăciun reprezintă apogeul a ceea ce Opera Comică pentru Copii oferă publicului pe parcursul unui an”, a declarat regizorul Cristian Mihăilescu.

Timp de două ore și jumătate, părinți, copii și bunici s-au bucurat, deopotrivă, de Povestea de Crăciun. Ei au fost conduși de prezentatorii Oana și Nino (soprana Oana Șerban și baritonul Valentino Tiron, îndrăgiți soliști ai Operei Comice pentru Copii) printr-o călătorie muzicală, care a cuprins arii din opere cunoscute, secvențe celebre de balet clasic și contemporan, precum și colinde românești și internaționale. Spectacolul s-a încheiat cu o suită de colinde tradiționale, interpretate de soprana Felicia Filip, împreună cu soliștii Operei Comice pentru Copii, alături de peste 300 de copii din Corurile Cantus Mundi.

„4000 de suflete au respirat odată cu noi în această seară. Este miraculos. De fiecare dată când se întâmplă acest lucru, atmosfera din jurul nostru vibrează, și de fiecare dată îi mulțumesc lui Dumnezeu că m-a ales să trăiesc și să creez asemenea momente, ca manager și ca artist. Colegii mei mi-au demonstrat că iubesc Opera Comică pentru Copii, că sunt atașați și devotați acestei instituții. Dacă mai era nevoie, și astăzi au făcut o declarație de dragoste către Opera Comică pentru Copii și iubitului nostru public, care de fiecare dată umple sălile, ne îndrăgește, ne răsfață și ne aplaudă la infinit”, a declarat soprana Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.

La rândul ei, Laura Bretan a spus: „A fost foarte frumos în această seară, a fost o mare bucurie pentru mine să cânt pentru atât de mulți copii. Mulțumesc din tot sufletul pentru susținere, vă urez tuturor sărbători fericite și un an nou bun”.

De la începutul lunii decembrie, Opera Comică pentru Copii a deschis un patinoar exclusiv pentru copii, amplasat în aer liber, „la grădină”, în incinta instituției. Programul de funcționare este de la 15:00 la 20:00, de luni până vineri, iar în weekend, de la 10:00 la 22:00. Tot în această perioadă, Opera Comică pentru Copii organizează a treia ediție a campaniei J.O.C. (Jucăriile Operei Comice). Bucureștenii care doresc să doneze jucării, o pot face venind la sediul instituției (Calea Giulești 16), unde este amplasată o urnă-cadou, disponibilă publicului zilnic, între orele 8:00 și 22:00, de pe 1 până pe 20 decembrie.

23
/10
/23

De pe scenele Scala din Milano şi Theater an der Wien, soprana Letiția Vițelaru şi bas baritonul Sorin Coliban, remarcabili reprezentanţi ai diasporei artistice româneşti, vin la Bucureşti, unde, acompaniaţi de Orchestra Metropolitană București, cu maestrul Daniel Jinga la pupitrul dirijoral vor putea fi ascultaţi luni, 30 octombrie, de la ora 18:30, la Opera Națională din București.

19
/10
/23

Vineri, 20 octombrie 2023 (de la 19.00), ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO și apreciatul pianist român HORIA MIHAIL vă invită să ascultați la Sala Radio o partitură cu o poveste inedită în istoria muzicii: Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră, semnat de BEETHOVEN.

18
/10
/23

Joi, 19 octombrie 2023, Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, alături de dirijorul italian Luca Scaccabarozzi, susține un Concert Extraordinar de Muzică Sacră la Sinaia. Evenimentul va avea loc de la ora 18:00, la Biserica Romano-Catolică „Presfânta Inimă a lui Isus” din Sinaia.

16
/10
/23

Marți, 24 octombrie, de la ora 19:00, pianistul Cătălin Răducanu va ajunge la Ateneul Român cu spectaculosul său recital ce încheie seria Turneului național Un artist, un pian și un țambal - clasic, jazz, folclor, primul său turneu solo în care a concertat în mai multe orașe mari și localități din țară, cântând cu egală măiestrie la pian şi la ţambal.

09
/10
/23

An de an, Munteanu își donează ziua de naștere către diverse cauze sociale. Anul acesta, a fost aleasă campania Asociației Casa Bună prin intermediul căreia se strâng fonduri pentru construcția Grădiniței Bune, astfel încât copiii din Ferentari să aibă grădinița lor și să pornească la școală cu șanse egale cu ale copiilor care au acces la educație preșcolară.

06
/10
/23

Peste 1.000.000 de participanți, locuitori ai Capitalei și turiști au participat la a treia ediție a proiectului outdoor „Străzi deschise – București, Promenadă urbană”, organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București.