Femei în campanie, la Sala Dalles
https://www.ziarulmetropolis.ro/femei-in-campanie-la-sala-dalles/

Campania electorală nu a început, dar campania muzicală continuă!

Un articol de Petre Ivan|4 octombrie 2024

Pe 8 octombrie 2024, începând cu ora 20.00, Sala Dalles, din București, Bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 18, va găzdui turneul electoral „Femei în campanie”, un musical cu umor fin, inspirat din viața care, invariabil, bate filmul.

Într-o lume plină de promisiuni deșarte și slogane obosite, spectacolul „Femei în campanie” vine să vă ofere exact opusul: autenticitate, satiră inteligentă, muzică live și, bineînțeles, hohote de râs cât pentru patru ani.

Dana Florian, Elena Albu și Iulia Bădulescu sunt cele trei ,,candidate” ce vor susține, instrumental și cu vocea, spectacolul care se va derula pe durata unei ore.

La ce să se aștepte spectatorii? La neașteptat, căci spectacolul va fi total ieșit din tipare și le va rezerva multe-multe surprize.

,,Vorbim despre o satiră la adresa clasei politice dar, în egală măsură, și despre o analiză sociologică a societății actuale, înțelegând prin aceasta că trăsături precum parvenitismul, mediocritatea, servilismul sau impostura sunt în mod exponențial reprezentate la nivel de vârf. Spectacolul nu judecă, nu înfierează, nu arată cu degetul, ci transmite, într-o manieră nemoralizatoare, următorul mesaj: clasa politică suntem noi toți și se va schimba doar în măsura în care ne vom schimba fiecare dintre noi. Vă avertizăm că, la final, sunteți în pericol să… fraternizați cu cele trei candidate gata să cucerească publicul pentru a obține votul majoritar.” transmit organizatorii evenimentului.

Biletele pentru acest eveniment sunt disponibile aici și la și la casa de bilete a Sălii Dalles. Este recomandată achiziționarea biletelor în avans, întrucât locurile sunt limitate.

*Scenariul: Iulia Bădulescu

*Muzica și regia: Iulia Bădulescu, Dana Florian, Elena Albu

*Durata spectacolului : 1 h

Despre cele trei protagoniste

Spirit ludic „iremediabil” și inepuizabil, jurnalista și cantautoarea Iulia Bădulescu dă viață poveștilor sale cu un condei ironic și de multe ori autoironic, având totdeauna un mesaj inspirat, ce lasă observatorului un zâmbet un pic mai amar în colțul gurii. Iulia se află la al doilea proiect de comedie muzicală, primul fiind „Povești de adormit adulții”, în aceeași distribuție.

Dana Florian, compozitoare, solistă vocal, instrumentistă și textieră, transmite mesajul generației sale în ritmuri proaspete de folk, jazz, blues sau pop, având în prezent două albume muzicale – „Natural” și „Ea Știe”. Dezinvoltura interpretării și energia aparte pe scenă, stilul nonconformist al muzicii sale, inteligența și subtilitatea versurilor sale, fac din Dana Florian o prezență artistică inconfundabilă și polivalentă.

Elena „Leana” Albu este o muziciană carismatică, violonistă de excepție, cântăreață, compozitoare, creatoare de poezie și proză și, nu în ultimul rând, actriță. De la spectacolul de teatru și muzică „Să știi, fă, că te-am iubit”, la cântecele Mariei Tănase alături de Light Quartet, la vioara sa magică din Trupa Zaibăr, la spumosul său proiect muzical „Maneleana & Light Orchestra”, la rolurile fermecătoare din „Povești de adormit adulții” și „Femei în campanie” – Elena Albu este, fără îndoială, o artistă completă, complexă și garantat cuceritoare.

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

15
/02
/24

Joi, 22 februarie 2024 (19.00), BIG BAND-UL RADIO ROMÂNIA ne invită la o nouă seară extraordinară de jazz pe scena Sălii Radio! De această dată, invitatul special al evenimentului este renumitul saxofonist TONY LAKATOS, născut într-o familie de muzicieni din Budapesta.

15
/02
/24

După o retragere temporară din sfera publică, DELIA PANN revine în industria muzicală cu single-ul: The WOOP SONG, care asigură ascultătorilor o călătorie auditivă cu totul specială, un drum către SINE, în timp ce se dansează….electro și progresiv.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

12
/02
/24

Școala Academică de balet La Sylphide, alături de Opera Națională București, vă invită, luni, 19 februarie, de la ora 18:30, să sărbătorim împreună un moment special în lumea baletului: Gala de Balet dedicată aniversării a 25 de ani de la înființarea Școlii Academice La Sylphide.

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.