Feminitate şi împodobire – cele mai frumoase costume tradiţionale, la Muzeul Satului
https://www.ziarulmetropolis.ro/feminitate-si-impodobire-cele-mai-frumoase-costume-traditionale-la-muzeul-satului/

Expoziţia de etnografie „Feminitate şi împodobire” va fi vernisată vineri, de la ora 15.00, la Sala „Gheorghe Focşa” a Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”.

Un articol de Petre Ivan|13 mai 2015

Expoziţia îşi propune să valorifice colecţia de port popular a muzeului reunind unele dintre cele mai frumoase costume tradiţionale de sărbătoare româneşti şi ale grupurilor etnice, piese de găteala capului şi podoabe de mare ţinută.

Unele dintre obiectele din această expoziţe sunt expuse pentru prima dată. De asemenea, vor fi prezentate şi documente fotografice.

Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 15 mai – 15 iulie, de miercuri până duminică, între orele 10.00 – 18.00, în Sala „Gheorghe Focşa” a Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din Bucureşti.

Foto: Feminitate şi împodobire, Muzeul Satului – wikipedia, facebook

25
/11
/21

Expoziția-eveniment „Idolul modern. Henry Moore în Blocul Răsăritean” este deschisă vizitatorilor în perioada 14 octombrie 2021 – 6 februarie 2022, la Muzeul Național de Artă al României. Publicul este invitat astfel să redescopere un moment esențial pentru istoria recentă a artei românești și est-europene.

24
/11
/21

În perioada 26-30 noiembrie 2021, la Iași are loc prima ediție a evenimentului Sinestezia. Timp de 5 zile, publicul se va întâlni cu artiști ieșeni și din țară și va explora arta în diverse forme neconvenționale, atât fizic, cât și online prin transmisiuni live gratuite.

12
/11
/21

Este migrarea online o amenințare pentru arta contemporană? Metaverse-ul bate la ușă și, de data aceasta, nu ca spațiu versatil dintr-un roman cyberpunk. Facebook ne asigură că o simplă logare cu datele personale ne va așterne realitatea virtuală la picioare. Școala, muzeul și locul de muncă vor deveni accesibile de pe propria canapea. Întrebarea ar fi, însă: ne dorim cu adevărat asta?

02
/11
/21

Joi, 4 noiembrie, are loc la MNȚRplusC, în cadrul Muzeului Național al Țăranului Român (Str. Monetăriei nr. 3), deschiderea expoziției „Nu vorbim despre sclavie modernă”, cea de-a doua din seria „Politici ale non-acțiunii”, semnată de artista Nona Șerbănescu în colaborare cu curatorul Eugen Rădescu.

26
/10
/21

Școala de Valori a dat startul înscrierilor pentru cea de-a șaptea ediție a Burselor stART și pune la bătaie 30 de burse, cu o valoare individuală de 6.000 de lei. Acestea pot fi accesate de elevii care sunt la liceu, talentați la pictură, desen, muzică și artele viitorului (v-logging, blogging, scriere creativă, fotografie), care se pot înscrie pe baza unui portofoliu.

26
/10
/21

De astăzi, platforma www.muzeulabandonului.ro este activă. Se deschide, astfel, aleea către Muzeul Abandonului. Muzeu-forum digital și participativ. În această etapă a proiectului veți putea explora exteriorul clădirii muzeului și câteva dintre facilitățile proiectului. Interiorul și expozițiile muzeului vor fi disponibile în curând, alături de zeci de povești despre abandon, speranță, contorsionări și reveniri spectaculoase ale sufletului.