Ferentari Jazz Fest începe vineri în Piaţa Ferentari
https://www.ziarulmetropolis.ro/ferentari-jazz-fest-incepe-vineri-in-piata-ferentari/

Vineri, 11 noiembrie 2016 va avea loc lansarea unui nou eveniment cultural în spaţiul bucureştean. Ferentari Jazz Fest este un proiect ambiţios ce şi-a propus, încă de la prima sa ediţie, să asigure diversificarea şi creşterea atractivităţii şi accesibilităţii ofertei culturale.

Un articol de Petre Ivan|8 noiembrie 2016

Conceptul festivalului este acela de a aduce  evenimentele de marcă în proximitate, în chiar inima cartierelor Bucureștiului ocolite până acum de asemenea prezențe. Un alt deziderat important al proiectului îl constituie sprijinirea tinerilor artiști, elevi și studenţi la școli de profil, prin implicarea lor în festival, premierea și promovarea intensivă a celor mai valoroși muzicieni.

Prima ediţie a evenimentului se va desfășura în perioada 11-12 noiembrie și va avea drept spațiu gazdă Piața Ferentari. La evenimentele artistice ce vor compune programul celor două zile accesul va fi liber. În afara acestora, vor fi invitate personalităţi ale vieţii publice bucureștene din mai multe domenii: artistic, administrativ, diplomatic, mass-media.

Program

Ziua 1 – Vineri, 11 noiembrie

11:00 – Conferinţă de presă deschidere festival. Vor participa: Vasile Dâncu – vicepremierul României, Gabriela Firea – primarul general al Municipiului București, Daniel Florea – primarul Sectorului 5, Marius Vernescu – directorul artistic al festivalului.  Cu acest prilej va avea loc o dezbatere pe tema  strategiei de dezvoltare culturală a Bucureștiului, atât din perspectiva Guvernului cât și a Primăriei Generale.

17:00 – Deschidere oficială festival – scurtă prezentare făcută de celebrul jazzman Marius Vernescu, urmată de cea a reprezentantului Primăriei Generale, instituție sub patronajul căreia se desfășoară evenimentul.

17:30 – Concert de deschidere cu muzicienii bandului Mădălina Pașol Project.

18:00 – Concurs dedicat tinerilor artiști, elevi la școli cu profil muzical din București.

20:00 – Anunțarea câștigătorilor; premierea celor mai buni artiști, în urma clasamentului stabilit de juriul concursului. Premiile vor consta în burse și  diplome acordate de organizatori.

Juriu concurs: Mădălina Pașol, Iuliana Sgîrcitu și Marius Vernescu.

Ziua 2- Sâmbătă, 12 noiembrie

18:00  – Mădălina Pașol Project;

18:30 –  GROOVE HUG;

19:15 – Emil Bîzgă – New Orleans Jazz Band;

20:00 – Marius Vernescu Band

Pe toată durata festivalului  va fi organizată o tombolă, în parteneriat cu mai multe instituții culturale bucureștene. La aceasta  vor putea participa toți cei prezenți la festival, iar câștigurile vor consta în: bilete la teatru, cărți, cd-uri etc.

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.