Festival national de teatru organizat de studenti la CCSB
https://www.ziarulmetropolis.ro/festival-national-de-teatru-organizat-de-studenti-la-ccsb/

Trupe de teatru studenţeşti din Craiova, Galaţi, Iaşi, Timişoara şi Bucureşti îl vor omagia în perioada 23-25 noiembrie pe dramaturgul Eugene Ionesco prin spectacole în cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului naţional studenţesc de teatru absurd ‘Eugene Ionesco’ care se va desfăşura la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti (CCSB). „Prin iniţierea şi continuitatea […]

Un articol de Andrada Văsii|22 noiembrie 2012

Trupe de teatru studenţeşti din Craiova, Galaţi, Iaşi, Timişoara şi Bucureşti îl vor omagia în perioada 23-25 noiembrie pe dramaturgul Eugene Ionesco prin spectacole în cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului naţional studenţesc de teatru absurd ‘Eugene Ionesco’ care se va desfăşura la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti (CCSB).

„Prin iniţierea şi continuitatea acestui festival, Casa de Cultura a Studenţilor din Bucureşti îşi confirmă utilitatea, demonstrează că mişcarea artistică de amatori nu înseamnă amatorism. Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti susţine necesitatea unei activităţi culturale de excelenţă dedicată, cu precădere, tinerei generaţii”, susţin reprezentanţii CCSB într-un comunicat de presă publicat pe site-ul instituţiei.

Intrarea la spectacolele oferite de trupele de teatru studenţeşti este liberă.

De asemenea, în perioada 26-28 noiembrie, Societatea Culturală „Eugene Ionescu” va continua seria evenimentelor pe care le propune anual pentru a omagia data naşterii dramaturgului, realizând cea de a XXII-a ediţie a manifestărilor intitulate „Zilele Eugene Ionesco”.

Sursa: Agerpres

23
/05
/14

Despre muzica electronică, hituri, folclor, dar şi manele - cu Adrian Enescu, invitatul care s-a remarcat şi printr-o carieră internaţională de succes, duminică, 25 mai, de la ora 23.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+

23
/05
/14

ŞTIAŢI CĂ... într-o zi de 23 mai s-a stins din viaţă dramaturgul norvegian Henrik Ibsen, considerat părintele teatrului modern european, unul dintre reprezentanții de seamă ai dramei de idei din literatura mondială?

22
/05
/14

Cunoscută fiind „vocaţia” pretimpurie, prin care Brauner acţiona ca artist suprarealist încă înainte de a şti că suprarealismul există – de vreme ce picturi expuse în 1924 la Bucureşti erau considerate a fi „introviziuni” –, poate părea surprinzător ca o imagine „integral suprarealistă”, cum „Passivité courtoise“ pare a fi, să se limiteze la a reconstitui iconografia şi, prin extensie, semnificaţia operei lui Duchamp, „La Mariée mise à nu par ses célibataires, même“.

22
/05
/14

După ce anul trecut organizatorii festivalului au reușit să readucă, după 16 ani de absență, filmul în orașul Victoria (județul Brașov), la a doua ediție (26 - 29 iunie), au pregătit o selecție variată de lung-metraje.

21
/05
/14

Un interviu neconvențional, să-i spunem atât de previzibil așa, cu actorul, omul de televiziune, starul Mihai Bendeac. Despre cum s-a legat prietenia cu cantautorul Gabriel Cotabiță, despre cum l-a ajutat în carieră calviția și despre relația cu “Mondenii”.

21
/05
/14

Teatrul Odeon prezintă sâmbătă, 31 mai, ora 19.00, la Sala Majestic, spectacolul de teatru Cele cinci răufăcătoare. Piesa, scrisă de Kawatake Mokuami (1816-1893), face parte din repertoriul consacrat Kabuki şi a avut premiera în 1865.