Festivalul ARTmania se apropie de start!
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-artmania-se-apropie-de-start/

A început la Sibiu conferinţa muzicală East European Music Conference. În curând va începe şi ARTmania Festival!

Un articol de Liliana Matei|27 iulie 2018

Romanian Music Export, primul program românesc din zona antreprenorială care își asumă zona de promovare și de export muzical la nivel European, s-a lansat aseară în prezența delegaților internaționali East European Music Conference, ai invitaților trupelor și ai prietenilor festivalului ARTmania.

Evenimentul a fost marcat printr-un spectacol susținut de cinci trupe românești și anume: Am Fost La Munte Și Mi-a Plăcut, Gramofone, JazzyBIT, NEXT EX și White Walls. Aceștia au susținut concerte de excepție, iar în pauze au răspuns întrebărilor și curiozităților presei și ale agenților de booking de la festivaluri mari ale Europei.

Azi, 27 iulie, la ora 10:00, a început și prima zi a conferinței East European Music Conference, cu discuții despre industria muzicală într-o lume în criză, la care au participat Ivan Milivojev (Exit Festival), Nick Hobbs (Charmenko), Albert Juncosa (Mad Cool Festival), Guido Janssens (Emagic/AROC), Jan Quiel (Seaside Touring / Wacken Open Air), moderați de Holger Jan Schmidt (Yourope /Take a stand/ Co-founder, Go GrouP – Green operations Europe, Germany). EEMC continuă și mâine cu subiecte de interes atât pentru zona muzicală, cât și pentru ceea ce înseamnă managementul cultural la nivel European.

Tot azi începe ARTmania Festival, cea de-a 13-a ediție, care îi va aduce pe scena din Piața Mare a cetății medievale a Sibiului pe unii dintre cei mai cunoscuți artiști ai momentului. Mogwai, Steven Wilson (foto sus), Leprous, HAKEN, Zeal&Ardor, Rome, Arcane Roots și Distorted Harmony formează line-up-ul acestei ediții.

Biletele pentru fiecare zi din festival, se pot găsi la info point-ul situat în Piața Mare din Sibiu, la prețul de 150 lei. Programul festivalului poate fi vizitat pe site-ul: www.artmaniafestival.ro.

ARTmania Festival este o platformă dedicată promovării tuturor formelor de expresie artistică inspirate din cultura rock, ce s-a consacrat ca principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. ARTmania nu înseamnă doar concerte ale unor mari formații internaționale și locale. Muzica este componentă de bază de la care a pornit totul, însă, reprezintă doar o parte din experiența pe care festivalul a dorit să o ofere iubitorilor de artă din România și din străinătate.

Fiind cel mai longeviv festival rock din România și una dintre mărcile cu cea mai îndelungată tradiție de pe scena culturală regională, ARTmania și-a conturat propria identitate prin intermediul unui concept îndrăzneț și al unui ambient special: Piața Mare a uneia dintre cele mai frumoase cetăți medievale din Estul Europei – cetatea Sibiului.

East European Music Conference reunește reprezentanți ai festivalurilor europene de mare anvergură, producători și manageri din industria muzicală europeană, într-un eveniment unic ca amploare în spațiul românesc. EEMC e locul în care artiștii, managerii, producătorii și operatorii culturali din România vor avea ocazia de a întâlni și iniția colaborări cu invitații speciali ai conferinței.

După o primă ediție în care peste 400 de persoane – participanți și invitați – din mediul cultural românesc și european au schimbat idei și au împărtășit concluzii, cea de-a doua ediție continuă inovația pe piața românească a evenimentelor de profil cu încă un program de avangardă: Romanian Music Export. Programul conferinței poate fi vizitat pe site-ul: www.eemusic.ro.

 

ARTmania Festival este membru fondator AROC – Asociația Română a Organizatorilor de Concerte si Evenimente Culturale, care-i are ca membri fondatori pe cei mai importanți promoteri din România, precum Emagic, Events, Electric Castle, Summer Well sau Twin Arts, printre alții.

24
/11
/21

În perioada 26-30 noiembrie 2021, la Iași are loc prima ediție a evenimentului Sinestezia. Timp de 5 zile, publicul se va întâlni cu artiști ieșeni și din țară și va explora arta în diverse forme neconvenționale, atât fizic, cât și online prin transmisiuni live gratuite.

12
/11
/21

Este migrarea online o amenințare pentru arta contemporană? Metaverse-ul bate la ușă și, de data aceasta, nu ca spațiu versatil dintr-un roman cyberpunk. Facebook ne asigură că o simplă logare cu datele personale ne va așterne realitatea virtuală la picioare. Școala, muzeul și locul de muncă vor deveni accesibile de pe propria canapea. Întrebarea ar fi, însă: ne dorim cu adevărat asta?

02
/11
/21

Joi, 4 noiembrie, are loc la MNȚRplusC, în cadrul Muzeului Național al Țăranului Român (Str. Monetăriei nr. 3), deschiderea expoziției „Nu vorbim despre sclavie modernă”, cea de-a doua din seria „Politici ale non-acțiunii”, semnată de artista Nona Șerbănescu în colaborare cu curatorul Eugen Rădescu.

26
/10
/21

Școala de Valori a dat startul înscrierilor pentru cea de-a șaptea ediție a Burselor stART și pune la bătaie 30 de burse, cu o valoare individuală de 6.000 de lei. Acestea pot fi accesate de elevii care sunt la liceu, talentați la pictură, desen, muzică și artele viitorului (v-logging, blogging, scriere creativă, fotografie), care se pot înscrie pe baza unui portofoliu.

26
/10
/21

De astăzi, platforma www.muzeulabandonului.ro este activă. Se deschide, astfel, aleea către Muzeul Abandonului. Muzeu-forum digital și participativ. În această etapă a proiectului veți putea explora exteriorul clădirii muzeului și câteva dintre facilitățile proiectului. Interiorul și expozițiile muzeului vor fi disponibile în curând, alături de zeci de povești despre abandon, speranță, contorsionări și reveniri spectaculoase ale sufletului.

16
/10
/21

Răzbunare, dragoste și disperare, toate topite într-o singură flacără mistuitoare. Arii celebre, coruri tulburătoare, conflicte dramatice de neuitat, toate vă așteaptă în premiera spectacolului Norma de Bellini ce le va aduce pe scena Operei Naţionale Bucureşti între 21 şi 24 octombrie pe celebrele Elena Moşuc – Norma şi Ruxandra Donose – Adalgisa, alături de care va evolua tenorul Daniel Magdal – Pollione.