Festivalul „Bucureştii lui Caragiale“ aduce pe scenă şase teatre şi două universităţi de profil
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-bucurestii-lui-caragiale-aduce-pe-scena-sase-teatre-si-doua-universitati-de-profil/

Cea de-a doua ediţie a Festivalului „Bucureştii lui Caragiale“ va avea loc în perioada 1 iulie – 15 septembrie şi va include spectacole de teatru de comedie, clasic şi modern, musical, precum şi muzică de diverse genuri.

Un articol de Andrada Văsii|1 iulie 2013

Cea de-a doua ediţie a Festivalului „Bucureştii lui Caragiale“ va avea loc în perioada 1 iulie – 15 septembrie şi va include spectacole de teatru de comedie, clasic şi modern, musical, precum şi muzică de diverse genuri.

Organizatorii evenimentului sunt Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic, în colaborare cu Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Ţăndărică, Teatrul de Comedie, Teatrul Metropolis, Teatrul Masca, Teatrul Nottara, Universitatea Naţională de Teatru şi Film şi Universitatea Hyperion, notează Mediafax.

Ca şi anul trecut, în fiecare zi, în Centrul vechi, în Parcul Lumea Copiilor şi la restaurantul La Conu’ Iancu de la Hala Traian vor avea loc spectacole de teatru de comedie, clasic şi modern, teatru de revistă, music-hall şi stand-up comedy, precum şi de varietăţi muzicale de toate genurile, de la fanfara de cartier şi muzica Mariei Tănase până la operetă şi muzică clasică.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc astăzi, la ora 19.30, pe scena din Centrul Istoric (intersecţia str. Franceză cu strada Poştei, în spatele Muzeului Naţional de Istorie a României).

Teatrul Masca în spectacol

Programul de astăzi va include, în Centrul vechi, un alai de actori, păpuşi vivante, fanfare şi costume (de la 19.25 la 19.30), o conferinţă de presă şi un spectacol inaugural al Teatrului Masca (de la ora 20.00). De asemenea, de la 21.30 va avea loc un spectacol inaugural al Trupei Union la Hala Traian.

Info:

Accesul este gratuit pe tot parcursul festivalului. Programul complet poate fi accesat pe site-ul festivalului.

Foto credit: Alexandru Boerescu (tTeatrul Nottara, spectacolul „O noapte furtunoasă“)

11
/04
/14

Actorul Florin Zamfirescu împlineşte 65 de ani, pe 12 aprilie. E un moment în care îşi priveşte viitorul în ochi şi se vede jucând. Se vede chiar şi însurat, cu o doctoriţă. Şi se mai gândeşte şi la sănătate, şi la roluri, şi la cei 42 de ani în teatru, ca actor şi ca profesor.

11
/04
/14

Luna aceasta se împlinesc 120 de ani de la naşterea marelui dramaturg, romancier, filosof şi poet Camil Petrescu. Cu ocazia acestei aniversări, TVR 2 difuzează luni, 14 aprilie, de la ora 20.10, spectacolul „Iată femeia pe care o iubesc” de Camil Petrescu, în regia lui Cornel Todea.

11
/04
/14

Primăria Sectorului 3 organizează prin Centrul Cultural Casa Artelor primul eveniment în aer liber, de mare amploare din 2014. Cetăţenii sectorului 3 şi nu numai sunt invitaţi, în 13 aprilie, ora 20,00, în Duminica Floriilor, în Parcul Titan - Parcul Artelor la întâlnirea cu muzica sacră pascală.

11
/04
/14

Două figuri istorice ale căror destine au fost legate acum mai bine de cinci secole sunt vedetele campaniei de imagine a TIFF 2014. Vlad Țepeș și Matei Corvin se „reîntâlnesc” în 2014, în ipostaza de cinefili, pe vizualurile Festivalului Internațional de Film Transilvania (30 mai – 8 iunie).

10
/04
/14

Vineri, 11 aprilie 2014 (19.00), cu exact o săptămână înainte de Vinerea Mare, la Sala Radio, „artileria grea” a instituţiei artistice se reuneşte pe scenă pentru a vă dărui un concert cu Misa în si minor - Orchestra Naţională Radio, Corul Academic Radio şi dirijorul Tiberiu Soare.

10
/04
/14

Sâmbătă, 12 aprilie, de la ora 22.00, invitatul Eugeniei Vodă la Profesioniştii de la TVR 1 este actorul Dorel Visan. “Totul se plăteşte pe lumea asta, nimic nu rămâne nepedepsit, iar scopul final al acestei judecăţi supreme este reinstaurarea echilibrului între toate” – spune Dorel Vişan.

10
/04
/14

Pe 12 aprilie, Caravana Docuart ajunge în Cluj-Napoca, la Cinema Mărăști, cu un eveniment cultural adresat tuturor celor dornici să își croiască un program de weekend pentru sufletul și intelectul lor.

09
/04
/14

A fost numită „Sarah Bernhardt a teatrului de operă”. Cu ochi de smarald, trup de felină și un farmec scenic ce radia patos şi rafinament, Virginia Zeani a electrizat publicul de operă de pe patru continente şi n-a uitat niciodată să spună că, la origine, este româncă.

09
/04
/14

Reputaţia sonorităţii inegalabile a viorilor Stradivarius, instrumente muzicale italiene fabricate în urmă cu 300 de ani, este serios afectată de un test realizat de violonişti cu reputaţie mondială, care au preferat, în majoritatea lor, sonoritatea oferită de instrumentele moderne.