Festivalul „BUZĂU IUBEȘTE TEATRU”, o nouă ediție în perioada 11-18 iunie 2022
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-buzau-iubeste-teatru-o-noua-editie-in-perioada-11-18-iunie-2022/

Săptămâna 11-18 iunie marchează a 17-a ediţie a Festivalului „BUZĂU / IUBEȘTE / TEATRU” pe scena Teatrului „George Ciprian” Buzău, cu o selecţie de spectacole şi evenimente notabile din spaţiul teatral naţional.

Un articol de Petre Ivan|9 iunie 2022

După doi ani in care atât teatrul, cultura, cât și întreaga societate au avut de suferit, Festivalul BUZĂU / IUBEȘTE / TEATRU își redeschide porțile pentru iubitorii de teatru buzoieni, cu sprijinul Consiliului Județean Buzău. Ediția acestui an va avea loc în perioada 11-18 iunie 2022, și enumeră titluri de montări de referință din spațiul românesc, activități și spectacole în aer liber, dar și o expoziție de costume elisabetane în foyerul teatrului.

Remarcându-se drept o tradiție a spațiului cultural buzoian care împlinește 19 ani de la debut, Festivalul de teatru din Buzău este cea mai amplă manifestație culturală cu specific teatral din zonă. Acesta numără 16 ediții încheiate cu succes, care au unit și au bucurat iubitorii de teatru din Buzău și din împrejurimi.

BUZĂU / IUBEȘTE / TEATRU și-a reinventat imaginea și a fost redenumit astfel în anul 2017. Așadar, celebrăm împreună cea de-a patra ediție în formula actuală, păstrând iubirea drept temă principală a ediției, exprimată în special prin dragostea de teatru a spectatorilor Teatrului „George Ciprian”. Manifestarea are caracter competitiv, iar premiile sunt acordate de două jurii: unul alcătuit din specialiști ai artelor spectacolului: conf.prof.univ.dr. Maria Zărnescu (critic de teatru), prof.univ.dr. Ștefania Cenean (scenograf) și Horia Suru (regizor), și un juriu al publicului, ai cărui membri urmează să fie selectați prin tragere la sorți la începutul festivalului.

Selecția de spectacole, realizată de teatrologul Carmen Stanciu, cuprinde montări reprezentative pentru scena de teatru românească, în regia lui Vlad Massaci, Cristi Juncu, Răzvan Mazilu, Cristian Ban, Sânziana Stoican, Radu Iacoban sau Slava Sambriș. Programul festivalului reunește producții ale instituțiilor teatrale: Teatrul Evreiesc de Stat București, Teatrul UNTEATRU, Teatrul Municipal „Bacovia” Bacău, Teatrul „Maria Filotti” Brăila, Teatrul „Nottara” București, Teatrul de Stat Constanța, Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești și Teatrul EXCELSIOR București.

De asemenea, festivalul are în program o expoziție permanentă de costume elisabetane, „Shakespeare in Love” (curator: scenograf Ștefania Cenean), un atelier de scenografie și un segment de spectacole în aer liber, destinat celor mici, care se va desfășura în toate zilele de weekend din cadrul festivalului (11, 12 și 18 iunie). Acesta prezintă producțiile originale marca Teatrul Oriunde: o adaptare originală a basmului „Croitorașul cel viteaz” de Frații Grimm („Croitorașul cel mai cel”) și o demonstrație de teatru ambulant inedită, „Farse Medievale în stil nemedieval”, spectacol dedicat întregii familii.

Biletele sunt disponibile la Teatrul „George Ciprian”, la Agenția de Bilete din Bd. Nicolae Bălcescu sau online.

https://www.teatrulgeorgeciprian.ro/calendar.php

Reducerea NU se aplică ONLINE!

Mai multe detalii la 0740.496.561 / 0760.553.761

12
/08
/22

Scriitorul Salman Rushdie, celebru odată cu publicarea romanului „Versetele satanice”, care i-a atras amenințări cu moartea din partea Iranului, a fost înjunghiat la New York, anunță Bloomberg.

12
/08
/22

ICR New York și Battery Dance Festival, unul dintre cele mai de impact evenimente culturale ale verii new-yorkeze, formează de mai mulți ani un parteneriat foarte strâns, care continuă în 2022 printr-un proiect comun de această dată chiar mai amplu decât cele de până acum.

12
/08
/22

Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, care are loc la Sfântu Gheorghe (Delta Dunării), se apropie de final.

12
/08
/22

Pe 13 şi 14 august, bucureştenii şi turiştii sunt aşteptaţi în ultimul weekend pietonal al verii la „Străzi deschise” cu plimbări urbane şi noi activităţi recreative pe Calea Victoriei şi activităţi sportive pe şoseaua Kiseleff.

12
/08
/22

Festivalul Cinemascop din Eforie Sud, ajuns la a cincea ediție anul acesta, s-a încheiat pe 7 august.

12
/08
/22

Ediția aniversară a Galei Tânărului Actor HOP – program al UNITER aflat sub direcția artistică a coregrafului și regizorului RĂZVAN MAZILU – se va desfășura la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia, în perioada 25-27 august 2022.