Festivalul Caleido prezintă trei spectacole-lectură în premieră
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-caleido-prezinta-trei-spectacole-lectura-in-premiera/

Caleido, festivalul multicultural de arte performative, lansează trei producţii proprii de teatru şi performance. „Libretto Impostura”, „Bildungswoman” şi „Domnişoara Iulia” vor putea fi vizionate live, în format spectacol-lectură online, pe 28 şi 29 noiembrie, respectiv 2 decembrie, de la ora 18:30.

Un articol de Liliana Matei|27 noiembrie 2020

După fiecare spectacol publicul este invitat să rămână alături de echipele artistice pentru Caleido Talks.

Libretto Impostura

Libretto Impostura” va putea fi vizionat online live pe 28 noiembrie, la ora 18:30.

Regia: Matei Lucaci-Grünberg

Distribuție: Ștefan Huluba, Andrei Cătălin, Reka Szasz, Teodora Dincă, Kostas Mincu și Sever Bârzan

Scenografie: Flavia Barabas

Regizorul Matei Lucaci-Grünberg propune un fals libret despre impostură. „Libretto Impostura” este, în cuvintele lui, „un spectacol colectiv, în care membrii trupei își propun să dezbată impostura – uneori e comic, alteori e tragic, uneori e necesar și în multe cazuri este absurd. Impostura există, sindromul imposturii există, iar spectacolul nu își propune să judece impostura ci să o descopere și eventual să o înțeleagă și să o accepte”.

Bildungswoman

Bildungswoman” va putea fi vizionat online live pe 29 noiembrie, la ora 18:30.

Regia: Elena Morar

Distribuție: Ana Covalciuc, Sorina Ștefănescu

Intervenții muzicale live și sound design: Diana Miron

Scenografia și video art direction: Alexandra Panaite

Bildungswoman” vorbește despre identitățile feminine de-a lungul mai multor secole. „De ce trebuie să fiu eu cea care sunt?, Cum rezonează a fi femeie cu fiecare dintre noi?” – sunt iată întrebările pe care regizoarea Elena Morar le explorează în cadrul performance-ului. Fără să se agațe de nevoia de a apăra sau a nega existența reîncarnării, această poveste abordează misterul dorinței, al moștenirii, și al jurămintelor făcute către stele.

Domnișoara Iulia

Domnișoara Iulia” va putea fi vizionat online live pe 2 decembrie, la ora 18:30.

de August Strindberg

Regia: Andrei și Andreea Grosu

Distribuție: Dana Rogoz, Richard Bovnoczki, Mihaela Trofimov

Scenografie: Vladimir Turturica

Muzică: Mihai Dobre

Despre „Domnișoara Iulia”, piesa dramaturgului suedez August Strindberg, regizorii Andrei și Andreea Grosu spun că „e un text cu raze X care ajung până la oase”. Spectacolul urmărește frământările și descompunerile umane din nopțile fără somn și mersul pe sfoară din zilele fără plasă de siguranță. E povestea celor trei iubiri care încearcă să se salveze una prin cealaltă.

Pentru a afla mai multe detalii despre accesul la vizionări, publicul este invitat să intre pe site-ul www.caleido.ro. Participarea va fi, desigur, gratuită.

Proiect finanțat nerambursabil din bugetul local al Sectorului 5 al Municipiului București prin Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache”.

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.