Festivalul celor mai frumoase AMINTIRI DIN COPILĂRIE revine (în Parcul Tineretului) între 14 și 16 iunie
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-celor-mai-frumoase-amintiri-din-copilarie-revine-in-parcul-tineretului-intre-14-si-16-iunie/

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Teatrul Ion Creangă, organizează în weekendul 14-16 iunie 2019 cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Amintiri din Copilărie. Dedicat întregii familii, festivalul celor mai frumoase amintiri invită publicul să i se alăture în Parcul Tineretului, în zona fântânii arteziene circulare, aflate între Intrarea Șincai şi Sala Polivalentă, pentru a explora surprizele pregătite.

Un articol de Petre Ivan|10 iunie 2019

Timp de trei zile, copii, părinți, unchi, mătuși și bunici se vor putea bucura de teatru, joacă și relaxare, programul festivalului reunind peste 100 de activități creative, interactive și distractive

Spectacole de teatru, instalații cu mecanisme năstrușnice, concerte, ateliere, jocuri îndrăgite ale copilăriei, numeroase demonstrații și momente de animație își așteaptă spectatorii la scena colorată a festivalului și pe peluzele din vecinătatea acesteia.

 Printre invitații speciali ai acestei ediții se numără artiști din Germania – Dulce Compania și Jay Toor, care participă cu spectacole pe catalige și spectacole de teatru stradal, Statele Unite ale Americii – Compania Acrobuffos, prezentă la București cu un spectacol de circ contemporan care s-a bucurat de succes în întreaga lume, dar și artiști din Spania – Compania Brincadeira, care va da tonul distracției cu patru concerte de percuție energizanteCompania Ganso & Cia și Teatrul Zum Zum, care invită publicul să li se alăture pentru un spectacol de teatru-turnir și o lecție inedită de dans contemporan, sau Compania Holoque, care aduce în premieră în festival un spectacol de teatru cu holograme.

 Tot din Spania sosesc și două instalații performative de mari dimensiuni, prezentate în premieră în România. După ce anul trecut a încântat publicul cu un labirint colorat, de data aceasta Compania Itinerañia este prezentă în Parcul Tineretului cu o serie de cinci marionete supradimensionate, care vor putea fi activate după bunul plac al tinerilor păpușari creativi. Iar pentru cei care îndrăgesc provocările, peluza din spatele scenei găzduiește instalația Strania călătorie a domnului Toneto colecție de jocuri nemaivăzute, care sosește tocmai din Catalonia, sub îndrumarea atentă a domnului Tonet și a Companiei Tombs Creatius.

Scena festivalului găzduiește de asemenea reprezentații susținute de unele dintre cele mai îndrăgite teatre pentru copii din București: Teatrul Ion CreangăTeatrul de Animație Țăndărică și Teatrul Excelsior. Programul este completat de o selecție bogată de spectacole realizate de companii independente și asociații (Asociația Clasic e fantasticAsociația C.R.E.A.S.Trupa Pam Pam), spectacole de improvizație (Trupa LittleImpro), spectacole de ventrilocie (Crina Zvobodă), concerte (Mix&Match), demonstrații de balet (Casa de Balet și Victoria Dance Studio), demonstrații de street dance (Trouble Dance Company) sau demonstrații de acrobație și jonglerie (Circul Metropolitan București).

 Totodată, în Poienița cu Ateliere din parc vor avea loc zilnic activități pentru micuții spectatori cu vârsta peste 4 ani: ateliere cu marionete și păpuși, cu moriști și zmeie fantastice, pictură pe sticlă sau pe ornamente din lut, sub îndrumarea meșteșugarilor Școlii de la Piscu și artiștilor plastici de la Fundația Calea Victoriei și Trima Events. O altă oprire recomandată este Poienița cu Jocuri, unde actorii Teatrului Ion Creangă, specialiști în voie bună și energie, se vor întoarce în timp pentru a aduce în atenția celor mici cele mai frumoase Jocuri ale copilăriei.

 Ca în fiecare an, surprizele continuă și pe aleile parcului, unde mimii puși pe șotii, personajele de poveste și statuile vivante vor întâmpina publicul. În premieră, traseul de la Intrarea Șincai până în inima festivalului (în zona fântânii arteziene circulare, aflată între Intrarea Șincai și Sala Polivalentă) va fi deservit de un trenuleț special – Trenulețul Amintiri – care va opri în cele două stații ale faptelor bune, transformând fiecare plimbare în bilete la teatru în cadrul campaniei cu bilete în așteptare, organizată de Teatrul Ion Creangă pentru copiii din medii defavorizate.

     Accesul la toate spectacolele, atelierele și instalațiile din cadrul Festivalului Amintiri din Copilărie este gratuit, în limita locurilor disponibile. Programul detaliat este disponibil in comunicatul de presa anexat.

 Foto: AMINTIRI DIN COPILĂRIE – teatrulioncreanga.ro

18
/01
/24

Prima expoziția a anului 2024 din programul curatorial al galeriei Arsmonitor este totodată și un prim solo-show dedicat artistului vizual Răzvan Neagoe, unul din artiștii reprezentați de galerie.

17
/01
/24

Din 16 ianuarie, filmul Klaus & Barroso, cu Cosmin „Micutzu” Nedelcu și Adrian Nicolae rulează în cinematografele din toată țara, distribuită de Forum Film. În Republica Moldova filmul va rula din 18 ianuarie, pe ecranele Cineplex.

16
/01
/24

16 ianuarie, 2024 - Cea de-a 18-a ediție a Premiilor Gopo, evenimentul anual care sărbătorește și recompensează realizările cinematografiei românești, va avea loc în 29 aprilie la Teatrul Național ,,I.L. Caragiale” din București.

16
/01
/24

Asteroid City, cel mai recent film al lui Wes Anderson, în care joacă Jason Schwartzman (The French Dispatch, The Grand Budapest Hotel), Scarlett Johansson (Black Widow, Jojo Rabbit) și Tom Hanks (Elvis, News of the World), va fi disponibil pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime începând din 20 ianuarie.

16
/01
/24

Seria ISTORII se va desfășura în perioada 15 - 30 ianuarie la Cinema ARTA, pe strada Universității nr. 3. Publicul are șansa să descopere în această perioadă, în fiecare zi de marți, o selecție de filme (scurtmetraje sau lungmetraje) curatoriate pentru a deschide conversații despre modul în care istoria este construită și transmisă cu ajutorul limbajului, imaginilor, semnelor și conceptelor.

16
/01
/24

Prima lună din an aduce încă cinci contexte în care compania independentă de teatru Vanner Collective deschide discuții despre teme ale zilelor noastre, prezente în tot ceea ce ne înconjoară și despre care nu e ușor mereu să vorbim: depresia și mecanismele construite pentru a merge mai departe cu ea, comunicarea cu sens, eco-anxietatea, moștenirea pe care o ducem și modurile în care ne limitează, fricile, vulnerabilitățile și superputerile fiecăruia dintre noi.

15
/01
/24

Peste 50.000 de perechi de ochi au avut plăcerea să privească expoziția Efectul Picasso în cele 4 luni de când s-a deschis. Vizitatori de toate vârstele au fost impresionați de cele 46 de lucrări de Pablo Picasso din colecția familiei sale, precum și de cele 65 de lucrări semnate de 37 de artiști români contemporani influențați de opera gigantului spaniol.