Festivalul CineMAiubit, 4 – 8 decembrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-cinemaiubit-4-8-decembrie/

A 22-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Studenţesc CineMAiubit, manifestare devenită o tradiţie a UNATC „I.L.Caragiale”, va debuta pe 4 decembrie, ora 19:00, Sala Atelier din cadrul UNATC. Intrarea este gratuită.

Un articol de Petre Ivan|3 decembrie 2018

Până pe data de 8 decembrie, vor fi proiectate scurtmetraje din întreaga lume.

Țările participante în acest an sunt: România, Argentina, Belgia, Bulgaria, Columbia, Canada, China, Franța, Germania, India, Israel, Italia, Marea Britanie, Polonia, Rusia, Slovacia, Spania. Cele trei secțiuni competitive ale festivalului sunt: ficțiune, documentar și animație/experimental.

CineMAiubit continuă tradiţia competiţiei pentru fotografie şi afiş de film, realizând anul acesta și două premiere absolute: expoziție Virtual Reality și Augmented Reality.

Programul CineMAiubit Educațional va aduce în fiecare dimineață o serie de masterclass-uri și workshop-uri: Regie de film cu Cristi Puiu, Actorie de film cu Roxana Lupu, Cine-Ritm (muzică de film și teatru), Project Development Lab, Workshop de animație.

Intrarea este gratuită.

Festivalul este organizat de Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” București (UNATC), Teatrul Metropolis și Fundația Cinemaiubit, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC), al Uniunii Cineaștilor din România (UCIN) și DACIN SARA.

Programul festivalului si alte amănuntei pe site-ul festivalului

Foto: CineMAiubit – facebook

14
/12
/22

O carte fundamentală de teorie a filmului, "Ce este cinematograful?", de André Bazin, a apărut în sfârşit integral în limba română, într-un parteneriat între editurile Polirom şi UNATC Press şi sub coordonarea criticului şi profesorului Andrei Gorzo. O lectură obligatorie.

29
/11
/22

Cinematografia română se pregăteşte să celebreze în 2023 o sută de ani de la naşterea lui Ion Popescu Gopo, printr-o serie de retrospective cu filmele celebrului cineast, prin expoziţii cu desenele şi afişele operelor sale şi prin lansări de carte.

28
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Sunt mari cineaşti la ale căror filme te uiţi pentru a vedea cu ce vin nou şi cum se reinventează (sau dacă reuşesc asta). Şi sunt mari cineaşti care nu mai au nimic de demonstrat şi pe ale căror noi filme le cauţi pentru a regăsi un stil şi un univers artistic care îţi sunt familiare şi în care ştii că te vei simţi confortabil.

15
/11
/22

Ambasada Republicii Cuba în România și Institutul Cervantes din București organizează „Zilele culturii cubaneze la București”, în perioada 21-25 noiembrie.

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.