Palmaresul festivalului de Film de la Roma
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-de-film-de-la-roma-palmaresul-celei-de-a-vii-a-editii/

Juriul celei de-a VII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film, care s-a desfăşurat la Roma în perioada 9 – 17 noiembrie, prezidat de regizorul american Jeff Nichols şi compus din Timur Bekmambetov (producător din Rusia), Valentina Cervi (actriţă, Italia), Chris Fujiwara (critic de film, director al Festivalului de la Edinburgh), Leyla Hatami (actriţă, Iran) şi […]

Un articol de Andrada Văsii|19 noiembrie 2012

Juriul celei de-a VII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film, care s-a desfăşurat la Roma în perioada 9 – 17 noiembrie, prezidat de regizorul american Jeff Nichols şi compus din Timur Bekmambetov (producător din Rusia), Valentina Cervi (actriţă, Italia), Chris Fujiwara (critic de film, director al Festivalului de la Edinburgh), Leyla Hatami (actriţă, Iran) şi P.J.Hogan (regizor, Australia), a acordat următoarele premii:

 

Premiul ‘Marc’Aurelio’ de Aur pentru cel mai bun film: „Marfa Girl” de Larry Clark, SUA

Premiul pentru cea mai bună regie: Paolo Franchi pentru „E la chiamano estate”, Italia

Premiul Special al Juriului: „Ali ha gli occhi azzurri” de Claudio Giovannesi, Italia

Premiul pentru cel mai bun actor: Jeremie Elkaim pentru „Main dans la main”, de Valerie Donzelli, Franţa

Premiul pentru cea mai bună actriţă: Isabella Ferrari pentru „E la chiamano estate”, Italia

Premiul pentru cel mai bun actor debutant: Marilyne Fontaine pentru „Un enfant de toi”, de Jacques Doillon, Franţa

Premiul pentru cel mai bun scenariu: Noah Harpster şi Micah Fitzerman-Blue pentru „The Motel Life”, SUA

Premiul pentru cea mai bună contribuţie tehnică, pentru imagine: Arnau Valls Colomer pentru „Mai morire”, de Enrique Rivero, Mexic

Premiul Publicului pentru cel mai bun film: „The Motel Life” de Alan şi Gabriel Polsky, SUA

Juriul prezidat de actorul american Matthew Modine a acordat Premiul pentru cel mai bun film de debut operei: „Ali ha gli occhi azzurri” de Claudio Giovannesi, Italia

Premiile secţiunii CineMaxxi, acordate de Juriul prezidat de regizorul scoţian Douglas Gordon

Premiul pentru cel mai bun film: „Avanti Popolo” de Michael Wahrmann, Brazilia

Premiul Special al Juriului : „Picas” de Laila Pakalnina, Letonia

Premiile secţiunii „Prospettive Italia”

Premiul pentru cel mai bun film italian a fost obţinut de opera: „Cosimo e Nicole”, de Francesco Amato

Premiul pentru cel mai bun documentar italian: „Pezzi”, de Luca Ferrari.

Sursa: Agerpres

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.